ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

«Ξεσκονίζουν» κάλπικα διλήμματα μπροστά στην κάλπη

Προσαρμόζουν το «πρόοδος - συντήρηση» στην προπαγάνδα της «αντιδεξιάς» ψήφου

Να περιορίσει τις απώλειες που είχε στις ευρωεκλογές και να επιβεβαιώσει ότι συνεχίζει να αποτελεί εναλλακτική για το κεφάλαιο είναι η βασική επιδίωξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις βουλευτικές εκλογές.

 Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 10 Ιούνη ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών, πιθανότατα την Κυριακή 7 Ιούλη.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπουν σε κλείσιμο της ψαλίδας απ' τη ΝΔ και σε μια «ομαλή» - δηλαδή πιο εύκολα διαχειρίσιμη - εναλλαγή σκυτάλης στην αστική διαχείριση, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε σε ένα βαθμό «εκτόνωση» της συσσωρευμένης δυσαρέσκειας στις ευρωεκλογές και επομένως υπάρχουν περιθώρια το επόμενο διάστημα να λειτουργήσει το κάλπικο δίλημμα της «αντιδεξιάς» ψήφου.

Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει και σ' αυτές τις εκλογές στο «πρόοδος - συντήρηση», με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του Ν. Ξυδάκη να συστήνει στο λαό στις κάλπες του Ιούλη «να μην ξεχάσει τι σημαίνει δεξιά», ενώ κρατάνε σταθερά το βλέμμα τους και στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, προσβλέποντας σε στήριξη από κόσμο που «γυρνάει την πλάτη στις επιλογές Γεννηματά», όπως λένε.

Σε συνέντευξή του στο «News 24/7» o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ανακύκλωσε γνωστά διλήμματα καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει «ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουμε στη δίκαιη ανάπτυξη και να μη γυρίσουμε στις πολιτικές του ΔΝΤ. Οσο περνούν οι μέρες αυτό το δίλημμα θα εντείνεται. Είναι τεράστιος ο κίνδυνος με μια πιθανή επιστροφή Μητσοτάκη».

Ο ίδιος χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ «αντιδραστικό» και «αποτυχημένο», θέλοντας προφανώς να ξεχάσει ο λαός ότι τον πυρήνα του εφάρμοζε το κόμμα του τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Υποστήριξε ακόμα ότι «οδηγεί σε κοινωνική αστάθεια και συνοδεύεται από πρόγραμμα νόμου και τάξης και αναθεώρησης της ιστορίας (...) Το αντικοινωνικό πρόγραμμα Μητσοτάκη χρειάζεται βραχίονα νόμου και τάξης και ο κόσμος θα "πρέπει" να είναι φοβισμένος, να φοβάται τον γείτονα, τον πρόσφυγα, τον ξένο, τον διπλανό του».

Πρόκειται για επισημάνσεις που στοχεύουν να ενεργοποιήσουν τα «αντιδεξιά» αντανακλαστικά μερίδας των ψηφοφόρων. Ταυτόχρονα, διαφημίζει στο κεφάλαιο τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη χειραγώγηση του λαού με αυταπάτες και κάλπικες προσδοκίες, με το «καρότο» δηλαδή της αντιλαϊκής πολιτικής, αντιπαραθετικά με τη ΝΔ, στην οποία προσάπτει ότι θα επιστρέψει με το «μαστίγιο».

Σχολιάζοντας εξάλλου την κρίση στο ΚΙΝΑΛ και κάνοντας «μπάσιμο» σε όσους το ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, ανέφερε πως «η κα Γεννηματά υπηρετεί τη γραμμή Βενιζέλου έχοντας τον κ. Βενιζέλο εκτός ψηφοδελτίου. Ζητά την καταδίκη των υποψηφίων που προέρχονται από την κεντροαριστερά. Ηταν ο Ηλιόπουλος απέναντι στον Μπακογιάννη και η Δούρου απέναντι στον Πατούλη. Η κα Γεννηματά λοιπόν εκφράζει μια αντιφατικότητα».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Θ. Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπουργός Τουρισμού, καταφέρθηκε εναντίον της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, αφού προηγουμένως μίλησε για «προοδευτικό σχέδιο απέναντι στο συντηρητικό σχέδιο της ΝΔ». Διαμήνυσε στο ΚΙΝΑΛ ότι «όποιος θέλει προοδευτική διακυβέρνηση, έχει να απαντήσει στο δίλημμα "Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία", αυτή είναι η πραγματικότητα» και κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά ότι έδιωξε τον Βενιζέλο αλλά κράτησε την πολιτική του.

Οπως είπε, «υπήρξε αποχώρηση Βενιζέλου κρατώντας την πολιτική Βενιζέλου (...) Περιμέναμε να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτό σε επίπεδο πρακτικής, λόγου, πολιτικής. Την επομένη, ήταν ουσιαστικά αυξημένη η ρητορική Βενιζέλου στα στόματα όλων των ηγετικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ. Αρα, κρατήθηκε η πολιτική Βενιζέλου, αποχωρώντας ο Βενιζέλος. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο (...) Σκέφτεται με όρους παρελθόντος και δεν κάνει αυτό που θέλουν οι προοδευτικοί πολίτες (...) μία ευρεία προοδευτική συμμαχία και τώρα και μετά τις εκλογές. Σε αυτό θα έπρεπε να ανταποκριθεί θετικά το ΚΙΝΑΛ, να αποκλείει σενάρια συγκυβέρνησης με την ΝΔ παρότι έφυγε ο κ. Βενιζέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου