ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Ζητούν την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία από το νέο κορονοϊό

Την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για την προστασία από το νέο κορονοϊό απαιτούν Σωματεία εργαζομένων.

Ζητούν από την κυβέρνηση μεταξύ άλλων την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ.
Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ, να μονιμοποιηθεί όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός.

Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες Υγείας και να αυξήσει τα δρομολόγια όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

Να υπάρξουν ενημερώσεις -ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους- για τα ατομικά μέτρα υγιεινής από τους γιατρούς Εργασίας. Η δυνατότητα πρόσληψης (κατά παρέκκλιση) ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για όλους τους χώρους εργασίας.

Επιπλέον στους χώρους δουλειάς να υπάρχουν σε εμφανή σημεία επαρκή αντισηπτικά υγρά και να υπάρχει ειδική μέριμνα - πιστοποίηση στα υλικά καθαριότητας που χρησιμοποιούνται για καθαρισμό.

Παράλληλα τα Σωματεία καταγγέλλουν τις επιδιώξεις εργοδοτών για εργασία από το σπίτι.

Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει: Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης».

2 σχόλια:

  1. Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμα και να μην νοσήσουμε από τον κορωνοϊό ή την εποχιακή γρίπη, την υπερκόπωση δεν την γλιτώνουμε. Η περαιτέρω εντατικοποίηση, που ούτως ή άλλως υπάρχει λόγω του μειωμένου προσωπικού, θα επιβαρύνει επιπλέον την υγεία μας. Δεν είναι η πρώτη φορά, το έχουμε βιώσει στα capital control αλλά και σε περιόδους αυξημένης ζήτησης με πολλούς συναδέλφους να καταπονούν τον οργανισμό τους, με ανεπανόρθωτες συνέπειες για την υγεία τους και με τα εργατικά ατυχήματα σε αυτές τις περιόδους να πολλαπλασιάζονται.

    ΣΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμερική

    ...Τους κινδύνους από το μεγάλο κόστος ελέγχου του κορονοϊού επισημαίνει η καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Τζορτζτάουν Σαμπρίνα Κορλέτ, λέγοντας πως “Αν κάποιος έχει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, θες να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα. Αν έχουν κάποιο “junk plan” και γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να πληρώσουν περισσότερα από όσα αντέχουν για να αναζητήσουν αυτή την περίθαλψη, πολλοί δε θα το κάνουν, κι αυτό είναι απειλή για τη δημόσια υγεία”.

    Η ιδιωτική Υγεία, σε όλο της το μεγαλείο.

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου