Την άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Αγ. Αδαμοπούλου για τη γνώμη που εξέφρασε με ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε να εισηγηθεί κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, δείχνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει συνέχεια στον επικίνδυνο δρόμο που φαίνεται να ανοίγει για τον περιορισμό των κοινοβουλευτικών καθηκόντων και τη λογοκρισία των βουλευτών.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
Εισηγήθηκαν άρση ασυλίας για γνώμη βουλευτή
Την άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Αγ. Αδαμοπούλου για τη γνώμη που εξέφρασε με ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε να εισηγηθεί κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, δείχνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει συνέχεια στον επικίνδυνο δρόμο που φαίνεται να ανοίγει για τον περιορισμό των κοινοβουλευτικών καθηκόντων και τη λογοκρισία των βουλευτών.
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, με αισιοδοξία
«Η επιτυχία της μεγάλης απεργιακής μάχης που έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν δεδομένη. Για αυτόν το λόγο και έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία το ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεκάδες χώροι δουλειάς νέκρωσαν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι «με την χθεσινή μας απεργία, εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα έδωσαν για ακόμα μια φορά το μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν θα επιτρέψουμε να ξεμπερδέψουν με τα δικαιώματά μας, να βάλουν ταφόπλακα στις ανάγκες μας, στην υγεία μας». (video ).
Να δεσμευτούν ξενοδοχεία και καταλύματα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού
Από τη στιγμή που και επίσημα επιβεβαιώνεται ότι η ενδοοικογενειακή διασπορά του κορονοϊού (από νεότερους ηλικιακά σε μεγαλύτερους) και η μετάδοση σε πληθυσμούς που διαβιούν σε κλειστές δομές (πρόσφυγες, καταυλισμοί κ.ά.) έχουν συμβάλει στην έκρηξη της πανδημίας, απαιτούνται άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίζεται τόσο το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης του κορονοϊού, όσο και η ιατρική παρακολούθηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Με ελλείψεις μπαίνει ο Δεκέμβρης
Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών έρχονται να προστεθούν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στις σημερινές συνθήκες, δίνοντας αγώνα για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τεράστιες δυσκολίες. Λίγο πριν μπει ο Δεκέμβρης, παραμένουν κενά σε εκπαιδευτικούς ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα!
Παραλήρημα ψέματος και αντιΚΚΕ εμπάθειας
Τα ρέστα τους έδωσαν στη μεσημεριανή εκπομπή στον ραδιοφωνικό «ΣΚΑΪ» οι δημοσιογράφοι Β. Χιώτης και Ν. Παπαδόπουλος. Αφού έπαιξαν το παιχνίδι του καλού και του κακού, με τον καλό «να σέβεται το δικαίωμα κάποιου να διαφωνεί με ένα νομοσχέδιο και να απεργεί», αλλά τον κακό να αντιτείνει πως «ναι να διαφωνείς, αλλά σε κανονικές συνθήκες, όχι τώρα!», περάσαν στο ψητό. Αφορμή στάθηκαν οι ...πληροφορίες πως «στο λιμάνι του Πειραιά δεν λειτουργεί τίποτα, όπως συμβαίνει κάθε φορά που προκηρύσσει απεργία ένα Εργατικό Κέντρο ή οτιδήποτε... Πήγαν 15-20 άτομα του ΠΑΜΕ, βάλανε 3 αυτοκίνητα μπροστά στην πύλη. Φύγανε, έχουνε μείνει μόνο τα αμάξια και δεν δουλεύει τίποτα!».
Αγιάτρευτο αδιέξοδο
Ενα από τα αιτήματα που κυριάρχησαν και στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν αυτό της άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, της ένταξής του σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αξιοποιώντας το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις υποδομές του.
Ομως, ακόμα και αυτήν την ώρα, που οι ανάγκες έχουν ξεπεράσει προ πολλού το δημόσιο σύστημα της Υγείας, η κυβέρνηση αντί να υλοποιήσει αυτό το αίτημα, παζαρεύει με τους κλινικάρχες τους όρους «ενοικίασης» κρεβατιών και συνεχίζει να μπουκώνει με προνόμια και δώρα τους επιχειρηματίες της Υγείας.
Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ζωής στον αέρα για τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
«Κορόνα γράμματα» την ίδια την ανθρώπινη ζωή στον αέρα παίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που ψηφίστηκε χτες και υποτάσσει στη μείωση του κόστους, και άρα στην αύξηση των κερδών των εταιρειών, συνολικά τις αεροπορικές μεταφορές.
Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ, καταρρέουν οι εργαζόμενοι
Μάχη για ένα κρεβάτι ΜΕΘ δίνουν καθημερινά οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων.
Εξαιτίας των ελλείψεων σε κλίνες ΜΕΘ, διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν στους χώρους των χειρουργείων ή στην ανάνηψη, όπως στην περίπτωση του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» που βγήκε χτες το πρωί από εφημερία με 70 εισαγωγές ασθενών στις απλές κλίνες, πολλές διασωληνώσεις, με αποτέλεσμα να καλυφθούν και τα δύο επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ που άνοιξαν στα χειρουργεία και να χρειαστεί ένας ασθενής να περιμένει διασωληνωμένος στην ανάνηψη.
«Προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό που θα πλήρωνα για το πρόστιμο αν συμμετείχα στις κινητοποιήσεις»
Πραγματικά συγκινητική είναι η απάντηση που δίνουν φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ στο όργιο καταστολής και συκοφάντησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στις αγωνιστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Από την πρώτη στιγμή πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να στηρίξουν με όλους τους τρόπους το Κόμμα, διαδίδοντας παντού το κάλεσμά του, αλλά και οικονομικά, όπως για πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
Σκοτώνεται ο Γιώργος Αγγουράκης (Αλέκος Ψηλορείτης)
Σκοτώνεται, 27/11/1967, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας ο Γιώργος Αγγουράκης (Αλέκος Ψηλορείτης), αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μεταξύ άλλων, ο Γ. Αγγουράκης είχε διατελέσει Ταγματάρχης του ΔΣΕ και, για πολλά χρόνια, υπεύθυνος του παράνομου Ραδιοφωνικού Σταθμού του ΚΚΕ «Ελεύθερη Ελλάδα» και «Φωνή της Αλήθειας», καθώς και του περιοδικού «Νέος Κόσμος».
4ο Συνέδριο του ΚΚΕ
Ξεκινά, 27/11/1928, τις εργασίες του το 4ο Συνέδριο του ΚΚΕ. ΓΓ της ΚΕ επανεκλέγεται ο Ανδρόνικος Χαϊτάς.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 3ου Συνεδρίου όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε η ηρεμία στις τάξεις του ΚΚΕ αλλά, αντίθετα, η πάλη ανάμεσα στις διάφορες ομάδες που το απάρτιζαν αναζωπυρώθηκε γνωρίζοντας νέα πρωτόγνωρα επίπεδα οξύτητας. Στη νέα αυτή φάση της εσωκομματικής αντιπαράθεσης η επίδραση των εξελίξεων στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, και ιδιαίτερα στο μπολσεβίκικο κόμμα, είχε σημαντική επίδραση.