ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

"Λευκό Βέλος" : Τα σαπάκια που τρόμαξαν να ξεφορτωθούν οι Ελβετοί και οι Ιταλοί


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΤΟ ''ΛΕΥΚΟ ΒΕΛΟΣ'' Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821....ΚΑΙ Ο ''ΑΣΤΡΑΧΑΝ'' !!!

Μαθαίνουμε ότι στις 18 Ιανουαρίου φτάνει στη Θεσσαλονίκη, από την Ιταλία με τυμπανοκρουσίες, το πρώτο από τα πέντε τρένα πρώτης γενιάς με την επωνυμία...."Λευκό Βέλος" που φέρνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  στην Ελλάδα.

Το πρώτο δρομολόγιό του με επιβάτες θα πραγματοποιηθεί στην γραμμή Αθήνα Θεσσαλονίκη στις 25 Μαρτίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Το συγκεκριμένο τρένο είναι το ETR 470 n. 07 της Τrenitalia που ανακατασκευάστηκε πλήρως βάφτηκε στα χρώματα της ελληνικής εταιρείας και θα αποτελέσει την αμαξοστοιχία ETR 470 n. 01 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 Μαθαίνουμε επίσης ότι τα νέα τρένα που αναπτύσσουν ταχύτητες 200 χιλιομέτρων την ώρα θα παραδοθούν σταδιακά αφού πραγματοποιηθούν δοκιμαστικά στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Ήδη στην Ιταλία έχουν μεταβεί μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να λάβουν σχετική κατάρτιση και να φέρουν το πρώτο τρένο στην Ελλάδα.
Ποιο ''Λευκό Βέλος'' λέτε βρε ξεφτιλισμένοι; Πήγανε και πήρανε και πανηγυρίζουν γι αυτό όσα ΜΜΕ το αναφέρουν, τα σαπάκια που τρόμαξαν να ξεφορτωθούν οι Ελβετοί και οι Ιταλοί επειδή ήταν μόνιμα χαλασμένα και το κόστος συντήρησης ήταν μεγαλύτερο από τα έσοδά τους, που το ένα πήρε φωτιά και κάηκε, που άλλα τρία τα διέλυσαν και τα χρησιμοποιούσαν ως ανταλλακτικά. Διαβάστε λοιπόν ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝΕ ΠΑΛΙ οι ξεφτίλες της Ευρώπης.             

Αυτοκινητάμαξα σειράς ETR 470 ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 

Η σειρά ETR 470 είναι υπό παραλαβή ηλεκτρικές αυτοκινητάμαξες υψηλών ταχυτήτων που θα λειτουργεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κατασκευάστηκαν από την Ιταλική Fiat Ferroviaria και θα τεθούν σε λειτουργία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 25 Μαρτίου 2021. (Λειτουργούσαν και παλαιότερα, για διαφορετικές εταιρείες.) Συνολικά, παράχθηκαν 9 μονάδες, αλλά σήμερα κυκλοφορούν μόνο 5.

Πριν την έλευσή τους στην Ελλάδα, εκτελούσαν υπηρεσίες υπό την ονομασία Frecciabianca.

Χαρακτηριστικά                                                              

Xωράνε συνολικά μέχρι 475 επιβάτες, ενώ διαθέτουν και εστιατόριο. Ο σχεδιασμός τους έγινε από την Ιταλική Giugiaro. Ήταν σχεδιασμένες για 3kV και 15kW, διέθεταν τέσσερις παντογράφους, ενώ διέθεταν και μηχανισμό ανάκλισης, μέχρι και 8 μοίρες.

Ιστορικό                                                                                                

Οι 9 αυτοκινητάμαξες κατασκευάστηκαν μεταξύ 1993 και 1996 και βρίσκονταν αρχικά στην ιδιοκτησία της Ελβετικής Cisalpino. Συνολικά, κόστισαν 16.85 εκ. ευρώ έκαστη. Λόγω της πολλαπλών βλαβών, αλλά και λόγω του μεγάλου κόστους συντήρησης, οι ETR 470 έλαβαν πολύ άσχημη αποδοχή στην Ελβετία. Η τελική απόφαση για την απόσυρσή τους ελήφθη αφού ένα από αυτά κάηκε στις 17 Μαΐου 2009 στο Άμπρι.

 


Ο εκπρόσωπος της Ελβετικής Ένωσης Μεταφορών και Περιβάλλοντος τα χαρακτήρισε ως "μη άξια των Ελβετικών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων", ενώ ο διευθύνων σύμβουλος των Ελβετικών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων είπε ότι ήθελε να "τερματίσει αυτή τη φρίκη". Έτσι, το 2009, μεταφέρθηκαν στην Ελβετική SBB κι την Ιταλική Trenitalia, με την κάθε μια να παίρνει 4 και 5 συρμούς αντίστοιχα.

Τον Μάιο του 2011, η SBB ανακοίνωσε ότι τα 4 οχήματα που βρίσκονταν στην κατοχή της θα έβγαιναν από την κυκλοφορία το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, λόγω του εκσυγχρονισμού του τροχαίου υλικού της. Τον Απρίλιο του 2014 η αυτοκινητάμαξα 470.005 ακινητοποιήθηκε οριστικά και χρησιμοποιήθηκε για την παροχή ανταλλακτικών στους υπόλοιπους 3 συρμούς, έχοντας διανύσει 4.2 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

 Παρά την εκτενή αναζήτησή της στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, η SBB δεν κατόρθωσε να βρει κάποιον αγοραστή, ενώ η Trenitalia δεν διέθετε τα απαραίτητα κεφάλαια, γεγονός που οδήγησε στην διάλυση των 4 συρμών στις αρχές του 2016.

Οι υπολειπόμενοι 5 Ιταλικοί συρμοί, μετά την έλευση των νέων Ελβετικών αυτοκινηταμαξών, από το 2016 και μετά λειτουργούν υπό το όνομα Frecciabianca στην γραμμή Ρώμη-Ρέτζιο Καλαμπρία.

Στα τέλη της δεκαετίας του 2010, τέθηκαν σε πρόγραμμα ανακατασκευής, που αφορούσε την αλλαγή από τα 15 kV του Ελβετικού δικτύου, στα 25kV του Ελληνικού δικτύου. Πριν την έλευσή τους, δοκιμάστηκε στην Ελλάδα ένα ETR 485, το οποίο ήταν παρεμφερές μοντέλο και συμβατό με την τάση των 25kV, αλλά επειδή δεν ήταν σχεδιασμένο για το Ελληνικό δίκτυο εν γένει, αποφασίστηκε αντ' αυτού οι δρομολόγηση των ETR 470, τα οποία αρχικά αναμενόταν να έρθουν το 2019, με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης και των δοκιμών στα συστήματα ασφαλείας ETCS (European Train Control System). Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2020, με το μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μην είναι ακόμη έτοιμο για να τις υποδεχτεί, η παραλαβή καθυστέρησε για το καλοκαίρι του έτους μέχρι το τέλος του ή αρχές του επόμενου, αλλά η παραλαβή καθυστέρησε κι άλλο, κι έτσι η πρώτη μονάδα θα έρθει στις 18 Ιανουαρίου του 2021 στην Θεσσαλονίκη με δρομολόγιο από την Πιατσέντζα, ενώ σταδιακά θα έρθουν και οι υπόλοιπες και το πρώτο δρομολόγιο θα γίνει ανήμερα 25ης Μαρτίου του 2021 σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φιλίππου Τσαλίδη.

wikipedia

1 σχόλιο:

  1. Ότι σαπάκι υπάρχει στην ΕΕ εμεις το παίρνουμε

    Ο Δ. Θεσσαλονίκης τα λεωφορεία από την Λιψία
    Το Υπ. Εθνικής Άμυνας τα γαλλικά πολεμικά Rafale
    Ο ΟΣΕ τα τρένα απο την Ιταλία

    Οχι μόνο σαπάκια τα ακριβοπληρώνουμε κιόλας

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου