Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη διάλυση της ΕΣΣΔ, ωστόσο, ο ρωσικός λαός όχι μόνο δεν πανηγυρίζει, αλλά αντίθετα νοσταλγεί την εποχή του σοσιαλισμού και το εκφράζει με κάθε τρόπο. Μπορεί να μην αποτελεί επιστημονική δημοσκόπηση, καθώς αφορά sms που έστειλαν τηλεθεατές ενημερωτικής εκπομπής της ρωσικής τηλεόρασης, οπότε το δείγμα δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό, ωστόσο η τάση είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνείας: Το 95% όσων συμμετείχαν στο ερώτημα αν “ήταν καλά στην ΕΣΣΔ” απάντησαν ναι, ενώ μόλις το 5% έστειλε την απάντηση όχι.
Ακόμα λοιπόν κι αν δεχτεί κανείς ότι σε ένα κανονικό δείγμα του πληθυσμού τα ποσοστά δε θα ήταν τόσο συντριπτικά υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης, σίγουρα τα αποτελέσματα ακόμα κι αυτής της πρόχειρης έρευνας δεν απέχουν τόσο πολύ από αυτά που δίνουν κατά καιρούς επίσημα ινστιτούτα, όπως το γνωστό Levada, σχετικά με την αποδοχή της ΕΣΣΔ και του Στάλιν, που εδώ και δεκαετίες κυμαίνονται σταθερά μεταξύ 50-70% θετικών απόψεων, με ανοδική μάλιστα τάση τα τελευταία χρόνια. Όπως λέει χαρακτηριστικά κι ένας σχολιαστής της είδησης στο τουίτερ: “Αυτό το 5% είναι που κάνει το κουμάντο στη χώρα και ήρθε η ώρα να ετοιμάσουν βαλίτσες και να μεταναστεύσουν σε ζεστές χώρες και το 95% να ξαναχτίσει τη νέα ΕΣΣΔ με ένα νέο τρόπο κοινωνικής δικαιοσύνης τόσο στη δουλειά, όσο και ενώπιον του νόμου”.
В СССР было хорошо? ДА – 95%, НЕТ – 5%. Сегодня. pic.twitter.com/TV2JAy1GaY
— ☭ Сергеич ✯ (@Stalins_Line) March 16, 2021
...Όπως λέει χαρακτηριστικά κι ένας σχολιαστής της είδησης στο τουίτερ: “Αυτό το 5% είναι που κάνει το κουμάντο στη χώρα και ήρθε η ώρα να ετοιμάσουν βαλίτσες και να μεταναστεύσουν σε ζεστές χώρες και το 95% να ξαναχτίσει τη νέα ΕΣΣΔ με ένα νέο τρόπο κοινωνικής δικαιοσύνης τόσο στη δουλειά, όσο και ενώπιον του νόμου”..... Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο που πρέπει να γίνει. Η Συνταγή είναι δοκιμασμένη απο τον ΛΕΝΙΝ και τους Μπολσεβίκους τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1917 που ανέτρεψαν τον Καπιταλισμό και την Αριστερή Κυβέρνηση Κερένσκι οικοδομώντας με επιτυχία τον Σοσιαλισμό που ανατράπηκε με αφετηρία την επικράτηση της οπορτουνιστικής αντεπανάστασης στο 20ο συνέδριο το 1956 και την Σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή