ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

«Φρίκη» του Ανόβερο και ο δήμαρχος Κόνιτσας

«Φρίκη» με στολή της χιτλερικής νεολαίας και ο δήμαρχος


Η «Φρίκη» και ο θαυμαστής της

Ο δήμαρχος Κόνιτσας, Νίκος Εξάρχου, ανέλυσε τα σχέδια του σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Ήπειρος TV1.

Επανατοποθέτηση του αγάλματος της  Φρειδερίκης

 «Θα πρέπει να αναδείξουμε ότι έχει σχέση με την ιστορία μας… Θα πρέπει να τελειώνουν τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα..» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος που θέλησε να «ντύσει» την προκλητική πρωτοβουλία και με μηνύματα περί …«εθνικής ενότητας».

Στη συνέχεια μάλιστα ανέφερε: «Έχουμε το άγαλμα της βασιλίσσης Φρειδερίκης, ένα ιστορικό άγαλμα για την τοποθέτηση του οποίου υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κανένας δεν μιλάει για αυτό…»!

Δεσμεύτηκε πως θα το φέρει προς συζήτηση το θέμα του αγάλματος στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Η Φρειδερίκη με τους δύο αδελφούς της με στολή της χιτλερικής νεολαίας


Με αφορμή την συνέντευξη του δήμαρχου, για το άγαλμα της μισητής και για πολλά χρόνια βασίλισσας της Ελλάδας, Φρειδερίκης («Φρίκη» την αποκαλούσε ο λαός), βρήκαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στο «κοινωνικό», ιδίως στο «φιλανθρωπικό έργο» της με έμφαση στις παιδουπόλεις και το ρόλο της στην αρπαγή, επιλεκτικά, παιδιών από οικογένειες μαχητών του ΔΣΕ και καταδιωκομένων κομμουνιστών, καθώς και την αντικομμουνιστική διαπαιδαγώγηση των παιδιών αυτών κατά τα τρυφερά τους χρόνια.

Ηταν υπεύθυνη, κατά την περίοδο του εμφυλίου και μετά, για τις εκτελέσεις αγωνιστών και κομμουνιστών. Ολες οι εκτελέσεις φέρουν την υπογραφή της.

 «Φρίκη» Φρειδερίκη

Η Γερμανίδα πριγκίπισσα του Ανόβερο Φρειδερίκη ή βασίλισσα «Φρίκη»,
ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα της ελληνικής Ιστορίας.

Υπήρξε ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα της ελληνικής Ιστορίας. Η Γερμανίδα πριγκίπισσα του Ανόβερο Φρειδερίκη που έγινε βασίλισσα της Ελλάδας από το 1947 ως το 1967 και συνέδεσε το όνομά της με τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου (1946-1949) επέδειξε σημαντική δραστηριότητα, τόσο με τις επισκέψεις της στις πολεμικές ζώνες, όσο και με το “φιλανθρωπικό” της έργο.
Μέσα απ' τα Ανάκτορα της οδού Ηρώδη του Αττικού στην Αθήνα, η διεφθαρμένη δυναστεία των Γλύξμπουργκ, με πρώτη τη "χιτλερίδα" Φρειδερίκη , κατάστρωσε το σατανικόσχέδιο της αρπαγής, επιλεκτικά, παιδιών από οικογένειες μαχητών του ΔΣΕ καικαταδιωκομένων κομμουνιστών. Διπλός ο στόχος τους: Να ερημώσουν τα ελληνικά χωριά προκειμένου να απομονώσουν το ΔΣΕ, να κλείσουν τα παιδιά σε αναμορφωτήρια - φυλακές, στρατόπεδα για να τα μετατρέψουν σε γενίτσαρους.

Το εγκληματικό αυτό σχέδιο εφαρμόστηκε μόλις ιδρύθηκε, τον Ιούλη του 1947, το Βασιλικό Ιδρυμα Πρόνοιας.

Μέσα στο πλαίσιο της εγκληματικής αυτής ενέργειας ανήκει και η πώληση, σε οικογένειες κυρίως της Αμερικής, βρεφών που οι γονείς τους τα παράδιναν στις γιαγιάδες, στους παππούδες, σε συγγενικές οικογένειες και σε ορισμένες περιπτώσεις σε βρεφοκομεία και σε θρησκευτικά ιδρύματα. 

Οι γονείς τους ήταν αναγκασμένοι να πάρουν τα βουνά για να σωθούν απ' τη σφαγή των ακροδεξιών ληστοσυμμοριτών, που είχε σκορπίσει στην ελληνική ύπαιθρο το μεταδεκεμβριανό αντιδραστικό Κράτος, που είχαν εγκαθιδρύσει οι Αγγλοαμερικανοί.

"Παιδομάζωμα"

Η Φρειδερίκη του Ανόβερο

2 σχόλια:

  1. Τέτοιο άγαλμα δε θα μπει στην πόλη μας!
    Ο λαός την αποκαλούσε “Φρίκη”!
    H Φρειδερίκη ήταν αρχηγός των κοριτσιών της περιοχής της, στην Χιτλερική Νεολαία Κορασίδων στη Γερμανία, ήταν αυτή που της απονεμήθηκε ο τίτλος της Γενικής Διοικήτριας των Κοριτσιών της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ) του Μεταξά, ήταν αυτή που εμπνεύστηκε τη δημιουργία των Παιδουπόλεων.

    Το πραγματικό παιδομάζωμα γινόταν από τη Φρειδερίκη και τους «φιλέλληνες» Αμερικανούς «μπίσνεσμαν», σε συνεργασία με τους μηχανισμούς του αστικού ελληνικού κράτους και τις «ευλογίες» υψηλά ισταμένων της Εκκλησίας.
    ....
    ΛΑΣΥ Κόνιτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/252960/apotelei-proklisi-i-topothetisi-agalmatos-tis-freiderikis-stin-poli

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου