ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Αποπροσανατολισμός και πολιτικά παιχνίδια με το άνοιγμα της συζήτησης για την ψήφο των ομογενών


Την «απροκάλυπτη ψηφοθηρία» σε βάρος των αποδήμων «που με τις πολιτικές τους, τους έδιωξαν από τη χώρα», κατήγγειλε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, με αφορμή το άνοιγμα της συζήτησης για αλλαγή των κριτηρίων για την ψήφο των ομογενών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha», υπενθύμισε ότι ο προηγούμενος νόμος είχε ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία. Όπως εξήγησε, το ΚΚΕ είχε προτείνει τότε συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να πιστοποιείται ένας πραγματικός δεσμός αυτών των ανθρώπων με την Ελλάδα, τα οποία έτυχαν ευρείας αποδοχής.

Ο Γιάννης Γκιόκας τόνισε ότι το άνοιγμα της συζήτησης από την πλευρά της κυβέρνησης έχει χαρακτηριστικά αποπροσανατολισμού από την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα με την πανδημία, «αλλά και ακραίου πολιτικού τυχοδιωκτισμού, ψηφοθηρίας και πολιτικών παιχνιδιών στις πλάτες αυτών των ανθρώπων». Πρόσθεσε δε πως ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός υπάρχει και από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς την «πάσα» έδωσε με τις δηλώσεις της Θ. Τζάκρη, η οποία δεν είναι ένας απλός βουλευτής, είναι η αρμόδια τομεάρχης για τα θέματα του απόδημου ελληνισμού.

Πάγια η θέση του ΚΚΕ για την ψήφο των απόδημωνΕλλήνων

Προωθούν την κατάργηση κάθεδικλείδας ασφαλείας για την ψήφο των αποδήμων

7 σχόλια:

  1. Οι Καπιταλιστές οχυρώνονται προβλέποντας τις κοινωνικές αντιδράσεις που σίγουρα θα υπάρχουν. Ενισχύουν το πολιτικό τους προσωπικό με τους απόδημους για να ελέγξουν τυχόν ενίσχυση του ΚΚΕ στο αστικό κοινοβούλιο σαν εργατική λαική αντιπολίτευση. Ενισχύουν ταυτόχρονα την καταστολή προσπαθώντας να φτιάξουν και το καινούργιο οπορτουνιστικό ανάχωμα και εδώ είναι που έχουν το σοβαρό πρόβλημα έχοντας μόνο καμένα χαρτιά πάνω απο τα 70... χωρίς να σημαίνει πως δεν θα το κάνουν απλά δεν τους εμπιστεύονται Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι γνωστό και το κάνουμε απο το 1991 και μετά. Περιθώρια για καλύτερα υπάρχουν πάντα. Είμαστε το βασικό τους εμπόδιο και ειδικά μετά το 2012 που καθαρίσαμε και απο τους ...σταλινικούς.... του Μανιαδάκη. Αυτός ο δρόμος έχει αποτελέσματα κερδίζουμε συνειδήσεις στην αντίθεση Τάξη απέναντι σε τάξη μακριά απο το παλιό παραμύθι με τους δεξιούς και αριστερούς που λειτουργούσε διασπαστικά στον λαό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) Αγαπάμε και νοιαζόμαστε τους ομογενείς μας, τους μετανάστες μας, τους απόδημους Ελληνες. Αυτοί που δεν τους αγαπούν και δεν τους νοιάζονται είναι αυτοί που τους ανάγκασαν να γίνουν μετανάστες. Αυτοί – οι ολετήρες της λιτότητας, της κομματορουσφετοκρατίας και των μνημονίων – το μόνο που αγαπούν είναι τα ψηφοκουκιά του Ελλήνων απόδημων.

    2) Το δικαίωμα ψήφου των ομογενών, των Ελλήνων που εργάζονται, ζουν και σπουδάζουν σε άλλες χώρες είναι δημοκρατικό δικαίωμα και ως τέτοιο δεν απορρέει από το “δίκαιο του αίματος”, αλλά από κριτήρια τα οποία δεν υπονομεύουν την Δημοκρατία όπως την ισοτιμία της ψήφου. Ισοτιμία της ψήφου σημαίνει η ψήφος εκείνων που ζουν στην Ελλάδα και που με την ψήφο τους καθορίζεται η ζωή τους να μην αλλοιώνεται από την ψήφο εκείνων που η δική τους ψήφος δεν έχει συνέπειες για την δική τους ζωή.

    3) Σε συνέχεια των προηγούμενων, η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού δεν είναι ψήφος ισότιμη έναντι των κατοίκων της χώρας όταν ρίχνεται από κάποιον που γνωρίζει την Ελλάδα μόνο από καρτ ποστάλ. Θα πρέπει ο ψηφοφόρος να έχει σχέση με την Ελλάδα, όπως αυτό αποτυπώνεται στο χρόνο που βρέθηκε στη χώρα κατά το διάστημα της μετανάστευσής του, να αποτυπώνεται στην φορολογική του σχέση με την χώρα, να αποτυπώνεται, δηλαδή, αυτή η σχέση με κοινωνικούς, οικογενειακούς, οικονομικούς όρους κτλ. Μιλάμε, δηλαδή, για αυτονόητα κριτήρια έτσι ώστε όποιος ψηφίζει να εκφράζει τη θέση του για την εκάστοτε πολιτική ηγεσία που εκλέγεται και να τοποθετείται απέναντι σε πολιτικές, νόμους, προγράμματα που τον ανακουφίζουν ή τον πλήττουν και που εν τέλει δεν τον αφήνουν αδιάφορο ή ανεπηρέαστο αλλά τον αφορούν και τον ίδιο.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ) Παράλληλα, ο χρόνος της απουσίας από την χώρα πρέπει να αφορά σε εύλογο χρονικό διάστημα ειδάλλως αν κάποιος έφυγε από την Ελλάδα πριν 100 χρόνια και έχουμε απόδημους δεύτερης, τρίτης, τέταρτης γενιάς χωρίς καμία σχέση με τη χώρα, τότε δεν μιλάμε για ψήφο – δημοκρατικό δικαίωμα αλλά για ψήφο με βάση το “δίκαιο του αίματος”. Συνεπώς τα 35 χρόνια που ορίστηκαν με τον υφιστάμενο νόμο εξασφαλίζουν όλους εκείνους τους μετανάστες που έφυγαν την περίοδο της κρίσης, ή νωρίτερα ή έφυγαν να σπουδάσουν, ή για άλλους λόγους και δεν βρίσκονται πια στην Ελλάδα, ωστόσο διατηρούν σχέση με την χώρα.

      Από το Facebook του Νίκου Μπογιόπουλου

      Διαγραφή
  3. ..Μια νέα σύγχρονη εθνική και κοινωνική επανάσταση , που θα ξαναφωνάξει με νέους όρους “ φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους “ , είναι απαραίτητη και αναγεννητικά αναγκαία για να ολοκληρώσει στα 200 χρόνια της τη μεγάλη επανάσταση του ΄21 !!!

    Αυτή είναι η μεγάλη ελπίδα για την Ελλάδα!https://iskra.gr/%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bb%ce%ae%cf%82-%ce%84%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b4%ce%b5%ce%bd/ Η ...Ανολοκλήρωτη επανάσταση του 1821. Ιδιες οπορτουνιστικές παπάτζες 77 χρόνια μετά την καταστροφή του 1944.... Αρε Γέλια.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ στην πρόταση Βορίδη-Τζάκρη(τΣύριζα) θα προσέθετα να ψηφίζουν και οι φιλέλληνες!
    Αυτουνούς δηλαδή, με ποιά λογική τους αποκλείουμε;!
    Οταν ένα θέμα εκτροχιάζεται, βοηθείστε το να πάει στον γκρεμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γκαγκάριν, χάθηκε το προηγούμενο σχόλιο, που ήταν πιο φαρμακερό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου