ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Μαθήματα ...“δημοκρατίας” και επανάστασης από τον Παπαδημούλη!


Δεν είναι λίγοι αυτοί που με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν επιχειρούν, μην μπορώντας να κρύψουν τον αντικομμουνιστικό τους κατήφορο, να βάλουν στο κάδρο -και στο ζύγι- τη διεθνιστική βοήθεια που προσέφερε η ΕΣΣΔ και άλλες χώρες στο Αφγανιστάν (κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80) με την 20ετή ιμπεριαλιστική εισβολή και κατοχή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Ανάμεσά τους δε θα μπορούσε να λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο  “συνήθης ύποπτος” για τέτοιες δουλειές, Δημήτρης Παπαδημούλης, επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Άλλωστε, κάθε πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΕΕ που σέβεται τον εαυτό του το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να επιδίδεται σε αντικομμουνισμό, δίνοντας εξετάσεις σε όσους υπηρετεί...

Γράφει, λοιπόν, ο Δ. Παπαδημούλης στο twitter:

Aφού τα έκανε όλα σαλάτα, έβαλε στο μίξερ Ταλιμπάν, Δύση, Σοβιετικούς, επανάσταση, στο τέλος ξεφούρνισε και τη... δημοκρατία. Συνεπώς οι Αμερικανοί, κατά Παπαδημούλη, προσπάθησαν να κάνουν εξαγωγή δημοκρατίας στο Αφγανιστάν, μέσω πολέμου, εισβολής και κατοχής! Είναι γνωστή, άλλωστε, η προσπάθεια για ...εκδημοκρατισμό που έχουν επιχειρήσει οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε διάφορες χώρες του κόσμου. Οι λαοί έχουν γνωρίσει στο πετσί τους τους δημοκρατικούς θεσμούς της “Δύσης”, ειδικά όταν σκάγανε οι βόμβες στα κεφάλια τους και τα ξένα στρατεύματα εισβάλλανε στις χώρες τους με το όπλο στη σκανδάλη. Βέβαια, δεν μας κάνουν εντύπωση τέτοιες διατυπώσεις. Είναι γνωστός ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ... Στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του έκανε τα πάντα για την αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα και παρείχε κάθε είδους διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές για να υλοποιήσουν τα "διαβολικά καλά" σχέδιά τους στην περιοχή.

Η ταύτιση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν με την παρουσία της διεθνιστικής βοήθειας που προσέφερε η ΕΣΣΔ και άλλες σοσιαλιστές χώρες στην κυβέρνηση του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος του Αφγανιστάν το μόνο που κάνει είναι να αθωώνει τους ιμπεριαλιστές και να ρίχνει λάσπη στην τιτάνια προσπάθεια προόδου που συντελέστηκε τη δεκαετία του ’80, όταν και έγιναν τεράστια βήματα από το λαϊκοδημοκρατικό καθεστώς να βγάλει τη χώρα από τον θρησκευτικό μεσαίωνα, κόντρα μάλιστα στους μουτζαχεντίν που ανοιχτά χρηματοδοτήθηκαν και στηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ. Η προσπάθεια για χειραφέτηση της γυναίκας, που μέχρι τότε -όπως και τώρα- βρισκόταν σε άθλια θέση, η συμμετοχή της στην εργασία και στη μόρφωση που αποτέλεσε σημαντική τομή για τη χώρα, οι υποδομές σε υγεία, παιδεία και η ανάπτυξη των τεχνών μόνο στο μυαλό των Παπαδημούληδων μπορούν να συγκριθούν με τις βόμβες των ιμπεριαλιστών!

Tο μόνο βέβαιο είναι ότι οι υπερασπιστές του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στη γελοία τους προσπάθεια να αθωώσουν τα εγκλήματά τους με μαθηματική ακρίβεια μετατρέπονται σε «ταλιμπάν» του αντικομμουνισμού!

 Οδηγητής 


 

3 σχόλια:

  1. Ο Οπορτουνιστικός συρφετός στον γνωστό Αντικομουνιστικό του ρόλο στην υπηρεσία των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ κ.α. Κατέστρεψαν την Κ.Δ μετά το 1935... την ΕΣΣΔ μετά το 20ο Αντεπαναστατικό συνέδριο του ...ΚΚΣΕ πρώην Μπολσεβίκων το 1956. Νύχι κρέας με τους Καπιταλιστές δίδυμο αδελφάκι του φασισμού με ράσο η χωρίς. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10. H αντεπανάσταση στην EΣΣΔ δεν προήλθε από ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση, αλλά από τα μέσα και από τα πάνω, ως αποτέλεσμα της οπορτουνιστικής μετάλλαξης του KK και της αντίστοιχης πολιτικής κατεύθυνσης της σοβιετικής εξουσίας. Δίνουμε προτεραιότητα στους εσωτερικούς παράγοντες, στις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που αναπαράγουν τον οπορτουνισμό στο έδαφος της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, χωρίς να υποτιμάμε βεβαίως τη μακρόχρονη επίδραση και την πολύμορφη παρέμβαση του ιμπεριαλισμού στην ανάπτυξη του οπορτουνισμού και στην εξέλιξή του σε αντεπαναστατική δύναμη. 19. H πολιτική αποδυνάμωσης του Κεντρικού Σχεδιασμού και της κοινωνικής ιδιοκτησίας κλιμακώθηκε μετά το 20ό Συνέδριο. Tο 1957 καταργήθηκαν τα κλαδικά υπουργεία που διεύθυναν τη βιομηχανική παραγωγή σε όλη την EΣΣΔ και κατά Δημοκρατία και διαμορφώθηκαν τα Oργανα Περιφερειακής Διοίκησης "Σοβναρχόζ". Eτσι αδυνάτισε η κεντρική διεύθυνση του σχεδιασμού.25 Aντί να σχεδιαστεί η μετατροπή των κολχόζ σε σοβχόζ, και κυρίως να αρχίσει το σχεδιασμένο πέρασμα όλης της κολχόζνικης παραγωγής στον κρατικό έλεγχο, το 1958 τα τρακτέρ και άλλα μηχανήματα26 πέρασαν στην ιδιοκτησία των κολχόζ,27 θέση που είχε απορριφθεί παλιότερα. Aυτές οι αλλαγές όχι μόνο δεν έλυσαν τα προβλήματα, αλλά αντίθετα έφεραν στην επιφάνεια ή δημιούργησαν νέα προβλήματα, όπως την έλλειψη ζωοτροφών, την υποχώρηση της τεχνολογικής ανανέωσης των κολχόζ.

    Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ως αιτίες των προβλημάτων προσδιορίστηκαν τα λάθη υποκειμενικού χαρακτήρα της καθοδήγησης του αγροτικού τομέα της οικονομίας.28 Στις μεταρρυθμίσεις περιλήφθηκαν: H μείωση της ποσότητας παράδοσης προϊόντων από τα κολχόζ στο κράτος,29 η δυνατότητα πώλησης της περίσσειας ποσότητας σε υψηλότερες τιμές, η κατάργηση των περιορισμών στις συναλλαγές των ατομικών αγροτικών νοικοκυριών και του φόρου για ατομική κατοχή ζώων. Διαγράφηκαν χρέη κολχόζ από δάνεια της Kρατικής Tράπεζας, παρατάθηκαν οι προθεσμίες εξόφλησης οφειλών από χρηματικές προκαταβολές, επιτράπηκε η πώληση ζωοτροφών απευθείας σε ιδιοκτήτες ζώων. Eτσι διατηρήθηκε και ενισχύθηκε το μέρος της αγροτικής παραγωγής, που, προερχόμενο από τα ατομικά αγροτικά νοικοκυριά και τα κολχόζ, πουλιόταν ελεύθερα στην αγορά,30 αλλά βάθυνε η υστέρηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, μεγάλωσε η διαφοροποίηση στην κάλυψη των αναγκών σε αγροτικά προϊόντα μεταξύ των περιφερειών και των Δημοκρατιών της EΣΣΔ.

    Aνάλογη πολιτική ενίσχυσης του εμπορευματικού σε βάρος του άμεσα κοινωνικού χαρακτήρα, γνωστή ως "μεταρρύθμιση Kοσίγκιν",31 ακολουθήθηκε και στη βιομηχανία ("σύστημα ιδιοσυντήρησης των επιχειρήσεων" με ουσιαστικό και όχι τυπικό χαρακτήρα). Iσχυρίστηκαν ότι έτσι θα αντιμετωπιζόταν η μείωση των ρυθμών αύξησης της ετήσιας παραγωγικότητας της εργασίας και της ετήσιας παραγωγής στη βιομηχανία, που σημειώθηκε κατά τα πρώτα έτη της δεκαετίας του 1960, ως αποτέλεσμα των μέτρων υπονόμευσης του Κεντρικού Σχεδιασμού στην καθοδήγηση των κλάδων της βιομηχανίας (Σοβναρχόζ -1957). ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπαδεξιούλης ...κεντρώος και ...αντι-υπερδυναμικός!
    "Ούτε ΝΑΤΟ, ούτε Βαρσοβία"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου