ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική ΚΣ


Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας από τις φοιτητικές εκλογές του 2022.

Από τα αποτελέσματα σε 258 συλλόγους σε σύνολο 262, ψήφισαν 50.814 φοιτητές. 

  • Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας λαμβάνει: 16.498 ψήφους με 33,76%.
  • Η ΔΑΠ λαμβάνει: 13.431 ψήφους με 27,48%.
  • Η ΠΑΣΠ λαμβάνει 4.988 ψήφους με 10,21%.
  • Το BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ) λαμβάνει 1.248 ψήφους με 2,55%.
  • Τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ λαμβάνουν 4.637 ψήφους με 9,49%.
  • Τα ΕΑΑΚ λαμβάνουν 2.642 ψήφους με 5,41%.
  • Τα ΛΟΙΠΑ λαμβάνουν 4.200 ψήφους με 8,59%.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ

Η Πανσπουδαστική είναι πρώτη δύναμη στην Αθήνα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στα Πανεπιστήμια Πατρών, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας, Κρήτης και Ιονίου και στο ΔΙΠΑΕ.

 

17 σχόλια:

  1. Συνεχίζουμε καλώντας κάθε φοιτητή απο οικογένεια εργατών αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών σε συμπόρευση στο Μ.Α.Σ με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Διεκδικούμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση βάζουμε τη πρόταση εξουσίας για έξοδο απο την Ε.Ε κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Τάξη απέναντι σε τάξη. Τα κόλπα αριστερά ...δεξιά... ψόφησαν το 1991... ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο οπορτουνιστικός συρφετός έχει καταπιεί τα ...πόδια του μιλάμε για γλέντι. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Και πράσινα άλογα... Όπως ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ έχει καταπιεί το μαοίκό παρελθόν του (πόλεμος ενάντια στον σοβιετικό "σοσιαλιμπεριαλισμό", ήρωες οι Ταλιμπάν, προτροπές για ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης κλπ. κλπ.)... Ό,τι και όσα κατεβατά κι αν ανεβάζει (νομίζει πως γίνεται κομμουνιστής παπαγαλίζοντας και ταυτόχρονα διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του ΚΚΕ ― πέρασαν κι οι απόκριες και το μασκάρεμα δεν πιάνει άλλο) όμως ισχύει η παροιμία: ο λύκος κι αν εγέρασε... Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε από την μαοϊκή πραμάτεια!

      Διαγραφή
  2. Φοιτητικές εκλογές
    Αν ρωτήσετε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ποιο είναι το πιο νεανικό κόμμα θα σας θα απαντήσουν σαν έτοιμοι από τα… «αποδυτήρια»: ο ΣΥΡΙΖΑ!
    Αν τους ρωτήσετε ποιο είναι το πλέον γερασμένο κόμμα, επίσης θα σας απαντήσουν, σαν να το έμαθαν από τη δεκαετία του ’90: το ΚΚΕ!
    Αν ρωτήσετε τους φοιτητές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψάχνει την ψήφο τους! τόσο καλά!
    και,
    Αν ρωτήσετε την Αυγή θα σας ρωτήσει... «πότε έγιναν εκλογές;»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7. Η δύναμη του Κόμματος βρίσκεται πρώτα απ' όλα στην ιδεολογικοπολιτική του ποιότητα, στην ικανότητά του να δρα ως κόμμα επαναστατικό. Αρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό ήταν και το οργανωτικό πρόβλημα: Η οργανωτική χαλαρότητα στο Κόμμα, σε συνδυασμό με ορισμένη διάχυση του ΚΚΕ στις γραμμές του ΕΑΜ, η ορμητική μαζικοποίηση του Κόμματος και η σχετικά εύκολη στρατολογία, δίχως την ανάλογη ιδεολογικοπολιτική προετοιμασία και την απαιτούμενη εσωκομματική ζωή, είχαν ως αποτέλεσμα η κομματική - κομμουνιστική συνείδηση λίγο να διαφέρει από την ΕΑΜική.

      Η διάκριση των οργάνων του ΚΚΕ από αυτά του ΕΑΜ ήταν ελάχιστα ορατή και η όποια αυτοτέλεια του Κόμματος περιοριζόταν στον κεντρικό καθοδηγητικό πυρήνα και σε καθοδηγητικά όργανα μεγάλων Οργανώσεων. Επομένως η κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση, προετοιμασία και ετοιμότητα των κομματικών δυνάμεων ήταν πολύ κατώτερη σε σχέση με τις ανάγκες και απαιτήσεις της ταξικής πάλης.

      Η ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική ανεπάρκεια του Κόμματος ήταν συνυφασμένη με τη διαπαιδαγώγηση στην πάλη μόνο για την ελευθερία και ανεξαρτησία και όχι στην ταξική πάλη για τη νίκη στο πεδίο της εξουσίας. Αυτό ερχόταν σε αντίθεση με τον βασικό σκοπό ύπαρξης του ΚΚΕ, ως ιδεολογικής - πολιτικής πρωτοπορίας της εργατικής τάξης: Την πάλη για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, με την κατάκτηση της εξουσίας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

      Το ΚΚΕ καθοδηγεί την εργατική τάξη στην κατάκτηση και υπεράσπιση της εξουσίας της, ως μόνης ικανής να εκφράσει και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των λαϊκών τμημάτων των μεσαίων στρωμάτων, διεκδικώντας σε αυτήν τη βάση τη συμπόρευσή τους. Με αυτήν την έννοια το ΚΚΕ είναι το κόμμα που αγωνίζεται και για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, όσο κυριαρχεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία. Επιδιώκει να συμμαχήσει η εργατική τάξη με ένα υπολογίσιμο τμήμα τους και ένα άλλο να το ουδετεροποιήσει.

      Ομως, αυτά τα στρώματα δεν είναι φορείς ενός νέου τρόπου παραγωγής, που θα αντικαταστήσει τον καπιταλιστικό. Τον τελευταίο είναι αντικειμενικά αναγκαίο να αντικαταστήσει ο κομμουνισμός, που καταργεί κάθε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά και κάθε μορφή ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής.

      Τα λαϊκά μεσαία στρώματα είναι υποχρεωμένα να επιλέξουν: 'Η θα διαβιώνουν σε τεντωμένο σχοινί και πολλοί θα συνθλίβονται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα ή θα ακολουθήσουν την εργατική τάξη και το Κόμμα της στη σχεδιασμένη ένταξή τους στην άμεσα κοινωνική παραγωγή.

      Επιβεβαιώνεται τόσο από τη σχετική αρνητική εμπειρία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα όσο και από την αντίστοιχη θετική στην προεπαναστατική Ρωσία, ότι η σημασία του εργατικού χαρακτήρα του ΚΚ είναι ακόμα πιο καθοριστική στις περιπτώσεις των χωρών όπου είναι πολυάριθμο το αγροτικό και μικροαστικό στοιχείο. Η εκτεταμένη ύπαρξή του, ακόμα και στην περίπτωση που είναι πλειοψηφικό τμήμα της κοινωνίας, δεν πρέπει να αλλάζει τον εργατικό χαρακτήρα του Κόμματος.https://gkagkarin.blogspot.com/2021/11/ko.htmlΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. ......Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας αναδεικνύεται πρώτη δύναμη, με μεγάλη άνοδο σε ψήφους και ποσοστό (φτάνει το 33%), εκφράζοντας σε μεγάλο βαθμό τη διάθεση των φοιτητών/τριών να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική και να στηρίξουν μια δύναμη που μιλά στο όνομα των αγώνων. Είναι χαρακτηριστικό πως η ΠΚΣ κατακτά πολλές πρωτιές, αλλά και αυτοδυναμίες σε ΔΣ συλλόγων. Η πρόκληση τώρα είναι εάν θα συμβάλλει η ΠΚΣ στο ξεδίπλωμα μαχητικών και ενωτικών αγώνων για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ, εταιρειών ή θα υπάρξει μια λογική προφύλαξης της εκλογικής κατάκτησης για μετατροπή της σε… ψήφους στις βουλευτικές εκλογές......... Περσινά ξινά σταφύλια ...μεταπολίτευσης απο τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ. Τα κόλπα αριστερά ...δεξιά.... ψόφησαν το 1991... Τάξη απέναντι σε τάξη. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ» ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ

      Διάφορες εξελίξεις οδήγησαν στην αργή αλλαγή της παγκόσμιας στρατηγικής του ιμπεριαλισμού, η οποία έγινε πιο ελαστική με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει η «πολιτική της ειρηνικής ανάμειξης» ως γενική έννοια, που βέβαια ποτέ δεν απέκλεισε και την επιθετική στρατιωτική τακτική. Η Σοβιετική Ενωση κατάφερε να σπάσει το αμερικανικό μονοπώλιο των ατομικών όπλων. Με τη νίκη της σοσιαλιστικής λαϊκής επανάστασης στην Κίνα δημιουργήθηκε ένα ισχυρό προγεφύρωμα του σοσιαλισμού στην Ασία. Στην Κορέα και το Βιετνάμ οι ιμπεριαλιστές έμελλε να υποστούν σημαντικές ήττες. Το 1959 με την καθοδήγηση του Φιντέλ Κάστρο η επανάσταση στην Κούβα επικράτησε του υποτελούς στις ΗΠΑ καθεστώτος Μπατίστα. Η αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούνιο του 1953 στη ΓΛΔ, η συντριβή της φασιστικής αντεπανάστασης στην Ουγγαρία το 1956, όπως και η εξασφάλιση των κρατικών συνόρων της ΓΛΔ στις 13 Αυγούστου 1961, έκαναν τον προσανατολισμό των ιμπεριαλιστών σε προσπάθειες άμεσης ανατροπής να μοιάζει ουτοπικός. Ετσι ο πρώην Αμερικανός γερουσιαστής W. Fullbright αναγκάστηκε τελικά το 1965 να παραδεχτεί ανοιχτά την αποτυχία της «στρατηγικής Roll-Back»: «Η απελευθερωτική πολιτική που ακολουθήσαμε τη δεκαετία του 1950 απέτυχε, γιατί επιδίωξε το στόχο της βίαιης απομάκρυνσης του Σιδηρούν Παραπετάσματος. Αυτή η πολιτική δεν έλαβε επίσης υπόψη της το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία πυρηνική εποχή»10.

      Επίσης την εποχή εκείνη υπήρξε ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο έκανε τους ιμπεριαλιστές να ξανασκεφτούν τη στρατηγική τους: Το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ. Με το πρόσχημα της «αποσταλινοποίησης», το συνέδριο των Σοβιετικών κομμουνιστών πήρε σημαντικές αποφάσεις και χάραξε κατευθύνσεις, οι οποίες έχουν δραματικές συνέπειες για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και αποτέλεσαν την αφετηρία για τη διάβρωση και τη σχεδιασμένη διαστρέβλωση των αρχών του μαρξισμού-λενινισμού.

      Η θεωρία της ταξικής συμφιλίωσης, η οποία υιοθετήθηκε στο 20ό Συνέδριο, αναπτύχθηκε γρήγορα, αν και σταδιακά και με αντιφάσεις, σε βασική αρχή της εξωτερικής πολιτικής των σοβιετικών, στην εκτίμηση του ρόλου του ιμπεριαλισμού και την υποτίμηση της επικινδυνότητας του. Η έννοια «ειρηνική συνύπαρξη, που δε χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε, απέκτησε κεντρική θέση στο λεξιλόγιο των κομμουνιστικών κομμάτων. Η έννοια αυτή αναφέρθηκε από το Λένιν σαν μία μορφή που έπαιρνε η ταξική πάλη μεταξύ του σοσιαλισμού και του ιμπεριαλισμού, η οποία όμως πάντα περιείχε το στόχο της ολοκληρωτικής απελευθέρωσης της ανθρωπότητας από την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού. Το 20ό Συνέδριο αποτέλεσε τη βάση για αυτή τη «διαστρέβλωση».

      Πολλές από τις θέσεις, οι οποίες αναπτύχθηκαν από το 20ό Συνέδριο, καθώς και τα επόμενα χρόνια από το ΚΚΣΕ και το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, δεν ήταν καινούργιες στην ουσία τους. Σύντομα οι θέσεις αυτές προσδέθηκαν στο άρμα του «δημοκρατικού σοσιαλισμού» και η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε αντικειμενικά ολέθρια οπισθοχώρηση στην αναγκαία διαρκή και επιτακτική αντιπαράθεση των κομμουνιστών, των φορέων του επιστημονικού σοσιαλισμού, με όλες τις μορφές της οπορτουνιστικής και ρεφορμιστικής σκέψης. Αυτή η οπισθοχώρηση αποτέλεσε την πύλη για όλες τις μορφές της ιμπεριαλιστικής υπονόμευσης που αναπτύχθηκαν μετά το 1956. Ενας από τους Αμερικανούς ιθύνοντες της ιδεολογικής υπονόμευσης, ο Ζ. Μπρεζίνσκι, έντυσε αυτή τη στρατηγική με καθαρά λόγια: «Η ιδεολογική υπονόμευση είναι […] το βασικό μέσο της πολιτικής αλλαγής στις κομμουνιστικές κοινωνίες»11. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Παράδειγμα 1ο: Τσεχοσλοβακία, 1968

      Σε ποιο βαθμό οι οπαδοί του λεγόμενου «Τρίτου Δρόμου» ή του «δημοκρατικού σοσιαλισμού» μετατράπηκαν σε όργανα της ιμπεριαλιστικής υπονόμευσης και της αντεπανάστασης, φαίνεται σε μια ακόμα περίπτωση: Στα γεγονότα του 1968 στην Τσεχοσλοβακία και το υπόβαθρό τους που γενικά είναι γνωστά ως η «Ανοιξη της Πράγας».

      Οπως αποδεικνύεται από τα παραδείγματα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα, ο αντικειμενικά αντεπαναστατικός ρόλος του «δημοκρατικού σοσιαλισμού» συνδέεται στενά με την ιμπεριαλιστική στρατηγική της «εξαφάνισης του κομμουνισμού». Ανάμεσα στα παραδείγματα που αναφέραμε και στα γεγονότα στην Τσεχοσλοβακία του 1968 μεσολαβούν περίπου 20 χρόνια, στα οποία τροποποιήθηκε η ιμπεριαλιστική στρατηγική15.

      Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 η Τσεχοσλοβακία έπαιξε το ρόλο της δοκιμής αυτής της «στρατηγικής της ειρηνικής ανάμειξης». Στη χώρα αυτή, για μεγάλο χρονικό διάστημα, διάφοροι παράγοντες είχαν συνενωθεί σε ένα «εκρηκτικό μίγμα» :

      1. Το «Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχοσλοβακίας» (ΚΚΤ) ήταν ένα από τα κομμουνιστικά κόμματα της Ανατολικής Ευρώπης που υιοθέτησε με μεγάλη συνέπεια τις αποφάσεις του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΣΕ. «Ετσι ήδη από τον Ιούλιο του 1960 η πανεθνική συνδιάσκεψη του ΚΚΤ ανακοίνωνε τη νίκη του σοσιαλισμού στην Τσεχοσλοβακία και την σταδιακή μετάβαση στον κομμουνισμό. Αυτή η λανθασμένη εξίσωση της νίκης των σοσιαλιστικών σχέσεων παραγωγής με τη νίκη του σοσιαλισμού γενικά […] είχε σαν συνέπεια το Κόμμα στην πράξη να μην παίρνει σοβαρά υπόψη του το καθήκον της ιδεολογικής διαπαιδαγώγησης και την ακόλουθη μεγέθυνση του χάσματος μεταξύ της σοσιαλιστικής κοινωνικής οργάνωσης και της συνείδησης του λαού. Δεν τηρούνταν οι κανόνες της εσωκομματικής ζωής. Ηδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 κατάργησαν την ιδιότητα του δόκιμου μέλους, ενώ ακόμα πιο πριν είχε καταργηθεί η ετήσια κομματική σχολή που ήταν απαραίτητη για την εκπαίδευση των κομματικών μελών. Το ΚΚΤ αφέθηκε στην ψευδαίσθηση της αυθόρμητης ανάπτυξης της πολιτικής συνείδησης των μαζών στη βάση των κοινωνικοποιημένων μέσων παραγωγής και παραιτήθηκε από την ανάγκη επεξεργασίας μίας στρατηγικής αντίληψης και μίας αντίστοιχης τακτικής για την κοινωνική εξέλιξη στην Τσεχοσλοβακία»16.

      «Η αποδυνάμωση της πολιτικής και ιδεολογικής δουλειάς συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην άμβλυνση του αγώνα ενάντια στις αστικές και μικροαστικές τάσεις και την ιδεολογική υπονόμευση. Το γεγονός αυτό είχε σημαντική επίδραση στην χαλάρωση των σχέσεων του Κόμματος με τις πλατιές μάζες των εργαζομένων.https://www.komep.gr/m-article/5699db45-f42d-11e9-95d7-3ed1504937da/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. «Η εμφάνιση του διηπειρωτικού πυραύλου έκανε παρελθόν το σχετικό στρατηγικό άτρωτο των ΗΠΑ. Αλλαξε ο στρατηγικός συσχετισμός δύναμης, προς όφελος του σοσιαλιστικού στρατοπέδου» (Α. Γκρομίκο - Μπ. Πονομαριόφ στο: «Η ιστορία της εξωτερικής πολιτικής της ΕΣΣΔ»). Οι εξελίξεις διέψευσαν με τραγικότητα αυτές τις εκτιμήσεις (στη φωτογραφία συγκρότημα πυραύλων «S300»)
      Το Κόμμα μας μελετά την Ιστορία, τόσο τη δική του, όσο και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Ξεκινά από την αφετηρία πως οι κομμουνιστές, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, πρέπει με κριτική ματιά να μελετήσουν την Ιστορία (και αυτή των διεθνών σχέσεων του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους), για να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον του κομμουνιστικού κινήματος. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε ορισμένα από αυτά, που βέβαια δεν ήταν κάποια λάθη της εξωτερικής πολιτικής της ΕΣΣΔ, αλλά θεωρητικά λάθη ή λάθη στις εκτιμήσεις του ΚΚ της Σοβιετικής Ενωσης, που στη συνέχεια επηρέασαν και την εξωτερική πολιτική της ΕΣΣΔ.

      «Ειρηνική συνύπαρξη» και διαίρεση των αστικών δυνάμεων

      Το ΚΚΕ, μετά από μελέτη της Ιστορίας της ΕΣΣΔ, έχει εκτιμήσει πως «η γραμμή της "ειρηνικής συνύπαρξης", όπως αναπτύχθηκε τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, ως ένα βαθμό στο 19ο (Οκτώβρης 1952) και κυρίως στο 20ό Συνέδριο του KKΣE (1956), αναγνώριζε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και επιθετικότητα για τις ΗΠΑ και την Αγγλία, για ορισμένα τμήματα της αστικής τάξης και των αντίστοιχων πολιτικών δυνάμεων στα δυτικοευρωπαϊκά καπιταλιστικά κράτη, όχι όμως ως σύμφυτο στοιχείο του μονοπωλιακού καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού. Eτσι επέτρεψε την καλλιέργεια ουτοπικών αντιλήψεων ότι είναι δυνατόν ο ιμπεριαλισμός να αποδεχθεί μακροπρόθεσμα τη συμβίωση με δυνάμεις που έσπασαν την παγκόσμια κυριαρχία του»1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Το φράγμα Ασουάν κατασκευάστηκε από το Σύμφωνο Οικονομικής Αλληλοβοήθειας. Σε πολλές περιπτώσεις η βιομηχανική ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών στηρίχτηκε από τις επωφελείς οικονομικές τους σχέσεις με την ΕΣΣΔ και άλλες χώρες του ΣΟΑ. Ωστόσο αυτή η ανάπτυξη συνεπαγόταν και ενίσχυση των εγχώριων αστικών δυνάμεων
      Βεβαίως, είναι άλλο πράγμα το καθήκον που από την αρχή έμπαινε στη σοβιετική διπλωματία, να αξιοποιήσει κάθε «χαραμάδα», κάθε «ρήγμα», κάθε αντίθεση ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με στόχο να επωφεληθεί η ΕΣΣΔ από αυτές και να ενισχυθεί, κι άλλο ο θεωρητικός «διαχωρισμός των ιμπεριαλιστικών κέντρων σε φιλειρηνικά και φιλοπόλεμα»2.

      Οι εξελίξεις έδειξαν πως κι εκείνες οι αστικές δυνάμεις που εμφανίζονταν ως «φιλειρηνικές» και «δημοκρατικές» δεν δίστασαν να πραγματοποιήσουν εξίσου μεγάλα εγκλήματα σε βάρος των λαών, για να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων τους και την εξουσία τους. Η πραγματικότητα έδειξε πως ο ιμπεριαλισμός - σύμφυτο στοιχείο του οποίου είναι και ο πόλεμος - χρησιμοποιεί τις διακρατικές συμφωνίες κατά το δοκούν και δεν πρέπει να υπάρχουν στους λαούς αυταπάτες για τις δήθεν «ειρηνικές» προθέσεις του. Εξακολουθούν να είναι επίκαιρες οι θέσεις του Λένιν: «Τα συνθήματα του πασιφισμού, του διεθνούς αφοπλισμού στις συνθήκες του καπιταλισμού, των δικαστηρίων διαιτησίας κ.τ.λ. δεν είναι μόνο αντιδραστική ουτοπία, αλλά και αποτελούν ανοιχτή εξαπάτηση των εργαζομένων, που αποσκοπεί στον αφοπλισμό του προλεταριάτου και στην απόσπασή του από το καθήκον του αφοπλισμού των εκμεταλλευτών. Μόνο η προλεταριακή, η κομμουνιστική επανάσταση μπορεί να βγάλει την ανθρωπότητα από το αδιέξοδο που δημιούργησε ο ιμπεριαλισμός και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Οποιες κι αν είναι οι δυσκολίες της επανάστασης και οι πιθανές προσωρινές αποτυχίες της, ή τα κύματα της αντεπανάστασης, η τελική νίκη του προλεταριάτου είναι αναπόφευκτη»3.https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9533994 Καλή χώνεψη στους χαφιέδες του Μανιδάκη που τρέχουν χοροπηδάνε ..βογκάνε και Σκούζουν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. https://prin.gr/2022/05/foititikes-ekloges-2022-proto/ Για το σχόλιο σχετικά με τους Τροτσκιστές στο σχόλιο μου 19 Μαΐου 2022 - 6:10 μ.μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9215999https://www.kke.gr/article/Apofasi-toy-18oy-Synedrioy-toy-KKE-gia-to-Sosialismo/ Οπορτουνιστική 5η φάλαγγα στην Κούβα που απο το 2008 βήμα βήμα καταστρέφει τα πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. Πρώτη δύναμη η ΠΣΚ και ο Παναγιώτης με το φράγμα Ασουάν

      Διαγραφή
    10. Ούτε να χαρούμε δεν μας αφήνει

      Διαγραφή
    11. Καλώς τα αρχίδια μας

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου