ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Κλιματική αλλαγή


 Τα γνωστά παραμυθάκια περί υπερθέρμανσης του πλανήτη, τώρα και στη Γερμανική Τηλεόραση!!!

Η Δικτατορία του αποπροσανατολισμού και της βλακείας σε όλο της το μεγαλείο, στην υπηρεσίας της "Πράσινης Οικονομίας" που καίει μέχρι και Εθνικούς Δρυμούς, όπως το Δάσος της Δαδιάς, για τις ανεμογεννήτριες!!!

(προσεχτε τις ημερομηνιες στις δυο εικόνες) 


 Giannis Bikakos


ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ''ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ'' ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ !!!

Στον πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, όπου βρίσκονται και οι φωλιές των σπάνιων αρπακτικών πτηνών, κατευθύνεται η μεγάλη πυρκαγιά, στην περιοχή και εξαπλώθηκε στο Εθνικό Πάρκο, προκαλώντας μία μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Η φωτιά, εκτός από το μεγάλο της μέτωπο, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις φτάνει τα 10 χιλιόμετρα, παρουσιάζει συνεχείς αναζωπυρώσεις οι οποίες καθιστούν ακόμα δυσκολότερο το έργο των πυροσβεστών, σε ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου.

Λίγα λόγια για το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς - Λευκίμης – Σουφλίου 

Το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου είναι προστατευόμενη δασική έκταση η οποία βρίσκεται στον νομό Έβρου, Θράκη. 

Έχει συνολική έκταση 428 τετραγωνικά χιλιόμετρα, από τα οποία τα 72,9 είναι αυστηρά προστατευόμενα. Έχει σημαντική αξία λόγω του μεγάλου αριθμού αρπακτικών πτηνών που φιλοξενεί. Περιλαμβάνει χαμηλά βουνά, με δάση, ξέφωτα και βραχώδεις σχηματισμούς, που εκτείνονται ανάμεσα στα χωριά Δαδιά, Γιαννούλη, Κοτρωνιά και Λευκίμη. 

Η περιοχή κηρύχθηκε προστατευόμενη το 1980 και από το 2006, το δάσος Δαδιάς έχει χαρακτηριστεί εθνικό Πάρκο. Το πάρκο διαθέτει δύο πυρήνες και μια περιφερική ζώνη. Στον μεγάλο πυρήνα, τα πετρώματα είναι ηφαιστειογενή και στον μικρό κυρίως μεταμορφωσιγενή και ιζηματογενή. Το ανάγλυφο είναι ποικίλο και περιλαμβάνει μικρές και μεγάλες κοιλάδες και βραχώδεις σχηματισμούς. Το ψηλότερο σημείο του πάρκου είναι η κορυφή Κάψαλο, με υψόμετρο 620 μέτρα.

 Στο Πάρκο μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 360-400 είδη φυτών, από τα οποία τα δύο είναι ενδημικά. Το δάσος αποτελείται κυρίως μαύρη και τραχεία πεύκη, οι οποίες κυριαρχούν στο κέντρο του πάρκου και ανατολικά, και δρυ, που κυριαρχεί στα βόρεια και νοτιοδυτικά, και άλλα φυλλοβόλα είδη. Το πάρκο είναι γνωστό για τον μεγάλο αριθμό ειδών αρπακτικών πτηνών (36), ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται ο μαυρόγυπας, ο ασπροπάρης και το όρνιο.

 Επίσης, έχουν παρατηρηθεί 60-65 είδη θηλαστικών, από τα οποία τα 24 είναι νυχτερίδες. Από τα θηλαστικά ξεχωρίζει το ζαρκάδι, ο λύκος, το αγριογούρουνο και η αγριόγατα. Έχουν παρατηρηθεί 29 είδη ερπετών, 13 είδη αμφιβίων και 17 είδη ψαριών.

3 σχόλια:

  1. Καλά, μην προσχωρούμε και στον ...Τραμπισμό(!), επειδή κάνουν μάρκετινγκ οι καπιτάλες με πρόσχημα το Περιβάλλον, που οι ίδιοι κατέστρεψαν και καταστρέφουν. Ο Πλανήτης κινδυνεύει από τον ίδιο τον Καπιταλισμό και όχι απλά από τις ψευτιές, που τον βολεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή και δεν ήρθε ξαφνικά τα τελευταία 10 χρόνια, η άνοδος της θερμοκρασίας δεν είναι μύθος, οι βιομηχανίες (κάθε είδους) με την εντατικοποίηση της παραγωγής και της εργασίας…
      Τα κυρίαρχα ΜΜΕ, οι θεσμοί και οι πολιτικές διαχείρισης προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας... όμως εμείς έχουμε καθήκον να ασκούμε κριτική όχι με βάση το θυμικό αλλά όσο μπορούμε ψύχραιμα και με λογική... και να δράσουμε δυναμικά.

      Διαγραφή
  2. Κοκκινο Γαρυφαλλο

    Αίσχος, ντροπή!!! Στην Κουβα του αυταρχικου σοσιαλισμου που δεν εχουν συγχρονα αυτοκινητα, με προβληματα στις ταχυτητες του ιντερνετ, χωρις κοκακολες και μεταξωτα βρακια,.... εχουν δαση που οχι μονο δε καιγονται αλλα τριπλασιαστηκαν από το 1959 σε εκταση..
    Αισχος!

    Σε πιο πολιτισμενο μερος του δυτικου κοσμου γινονται αυτα????
    Ναι..... αλλά εκεί δεν έχουν άνεμο να κάνει τη φωτιά ανεξέλεγκτη όπως φέτος, ούτε νηνεμία να κάνει τη φωτιά ανεξέλεγκτη οπως πέρισυ, ούτε έχουν πουλιά φλεγόμενα, ούτε βουνά μπακλαβάδες... .
    Είναι να τους κλαις που δεν έχουν δικαιολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου