ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Β. Ζελένσκι είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο φόντο και των πρόσφατων νέων δεσμεύσεων της κυβέρνησης για συνέχιση της στήριξης του Κιέβου στον πόλεμο με τη Ρωσία, υλοποιώντας κατά γράμμα τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Μαξίμου ο πρωθυπουργός «επανέλαβε τη σταθερή θέση της Ελλάδας για στήριξη της Ουκρανίας» και «υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί, επισημαίνοντας ότι από την αρχή της ρωσικής εισβολής προσέφερε ανθρωπιστική και αμυντική στήριξη, ενώ έχει εφαρμόσει και εφαρμόζει το ευρωπαϊκό πλαίσιο κυρώσεων έναντι της Ρωσίας».

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη βρέθηκε στην Αθήνα ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας Ολ. Ρέζνικοφ για επαφές με τον Ελληνα ομόλογό του, έχοντας ψηλά στην ατζέντα το αίτημα παραχώρησης ρωσικών οπλικών συστημάτων, αλλά και ελληνικών «Leopard».

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στη συνάντηση της Πέμπτης, η ελληνική πλευρά έχει στείλει ήδη στο Κίεβο 3.870 τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού, πυραύλους και εκτοξευτές «Stinger», ρουκέτες, πυρομαχικά πυροβολικού, φυσίγγια και οχήματα μάχης BMP.

Είναι επίσης «έτοιμα για μεταφορά» άλλη μια παρτίδα BMP-1, ρουκέτες HE 73 χιλιοστών, πυρομαχικά πυροβολικού και φυσίγγια. Εξάλλου η ελληνική κυβέρνηση «υποστηρίζει» την Αποστολή Στρατιωτικής Βοήθειας της ΕΕ (EUMAM) στην Ουκρανία, ειδικότερα συμμετέχει «ενεργά» - όπως τονίζουν στο ΓΕΕΘΑ - στην εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων, παρέχοντας έμπειρους στρατιωτικούς εκπαιδευτές σε διάφορους τομείς, όπως οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, τα άρματα μάχης «Leopard» κ.λπ.

Επίσης, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι έχουν μπει σε «συζήτηση» με τους Ουκρανούς και Αμερικανούς και για τα «Leopard 1Α5». Στο ελληνικό οπλοστάσιο υπολογίζεται ότι υπάρχουν 501 τέτοιες μονάδες σε υπηρεσία και ήδη σειρά δημοσιευμάτων στον γερμανικό Τύπο έχουν φτιάξει κλίμα, προβάλλοντας την ικανότητα της ελληνικής πλευράς να καλύψει τα κενά στη διάταξη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τα φαινόμενα η κυβέρνηση παραπέμπει για ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων μετεκλογικά, άρα είναι άλλο ένα πεδίο όπου η «σταθερότητα» των κυβερνήσεών τους συνεπάγεται αστάθεια και ανασφάλεια για τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου