ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»
Συλλογή κειμένων των Β.Ι Λένιν και Ι.Β. Στάλιν, για την ταξική πάλη στην Ουκρανία, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».
Συλλογή κειμένων των Β.Ι Λένιν και Ι.Β. Στάλιν, για την ταξική πάλη στην Ουκρανία, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».
Τα κοράκια των τραπεζών βγάζουν σε πλειστηριασμό για 3η φορά την πρώτη κατοικία μεταλλωρύχου στη Χαλκιδική και απειλούν ότι θα ξεκινήσουν διαδικασίες εκτέλεσης σε οικογένεια με δύο γονείς ΑμεΑ που διαμένει στην Ξηροκρήνη επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δόσεις του δανείου που εκτοξεύτηκαν το τελευταίο διάστημα.
Ανατριχιαστική είναι η εικόνα από το Μπραντίτζο της Ιταλίας. Εκεί όπου χθες σκοτώθηκαν 5 εργάτες στον σιδηρόδρομο, οι γραμμές σκεπάστηκαν με ασβέστη για να καλυφθεί το αίμα των εργατών.
«Όλη αυτή η περιοχή βάφτηκε με το αίμα τους...», σημειώνει το ΠΑΜΕ σε σχετική ανάρτηση του και προσθέτει «Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των λίγων».
Ολοκληρώθηκε χτες η κατάθεση των συνδυασμών για τις τοπικές εκλογές του Οκτώβρη. Οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατεβαίνουν στις εκλογές στις 13 Περιφέρειες και σε 262 δήμους σε όλη την Ελλάδα, αποτελούμενοι από 1.284 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και 21.062 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και συμβούλους δημοτικών κοινοτήτων. Οι συνδυασμοί παρουσιάζονται αυτές τις μέρες σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και έχουν μεγάλη απήχηση.
Στις 1–2 Σεπτέμβρη 1944 συνήλθε στο Νεοχώρι της Ευρυτανίας Πανελλαδική Σύσκεψη του ΕΑΜ, στην οποία πήραν μέρος εκτός από ολόκληρη την Κεντρική του Επιτροπή, αντιπρόσωποι από όλες τις περιοχές της χώρας, πλην της Κρήτης, καθώς και αντιπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου, του ΕΛΑΣ και άλλων εθνικοαπελευθερωτικών οργανώσεων. Η σύσκεψη ενέκρινε ομόφωνα απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΑΜ.
Την αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η μάζωξη, στην Αθήνα την προηγούμενη Δευτέρα, ηγετών των Βαλκανίων, στελεχών της ΕΕ και του Ζελένσκι
Διαφοροποιημένη στάση από την ΕΕ απέναντι στα πραξικοπήματα στις δύο αφρικανικές χώρες
Σε παραπέρα κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με το Παρίσι προχωρά η στρατιωτική κυβέρνηση στον Νίγηρα, αφαιρώντας τη διπλωματική ασυλία του Γάλλου πρέσβη στη Νιαμέι και δίνοντας εντολή στην αστυνομία να τον απελάσει από τη χώρα, με τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις να δηλώνουν «έτοιμες» να απαντήσουν στην υπονόμευση της «γαλλικής επιρροής».
Αν ξεκινήσουμε από την αλφαβήτα της ιστορίας που αναφέρει πως η δουλεία υπήρξε μορφή που νομιμοποιούσε τη μετατροπή του ανθρώπου σε ιδιοκτησία και πως η κυρίαρχη μορφή της ήταν συνήθως η εξαναγκαστική εργασία μέχρι φυσικής εξόντωσης, τότε μπορούμε να εξετάσουμε με πιο διεισδυτική ματιά τα μέτρα της κυβέρνησης που έρχονται με το νέο νομοσχέδιο.
Μετά απ’ την υπογραφή της Συνθήκης του Τιλσίτ οι Γάλλοι καταλαμβάνουν τα Επτάνησα.
01/09/1870
Στο γαλλοπρωσικό πόλεμο, οι Γάλλοι υπό τον Ναπολέοντα τον Γ’ ηττώνται από τους Πρώσους, στην καθοριστική μάχη του Σεντάν, ανοίγοντας στα πρωσικά στρατεύματα το δρόμο για το Παρίσι. Ανοίγει ο δρόμος για την Παρισινή Κομμούνα.