Μα εγώ επιμένω...
Ποτέ δε θα σκύψουμε το κεφάλι...
Πάντα ορθοί, με αγωνιστική διάθεση και γνώση...
Το δίκιο είναι στη δική μας τη μεριά...
Μα εγώ επιμένω...
Ποτέ δε θα σκύψουμε το κεφάλι...
Πάντα ορθοί, με αγωνιστική διάθεση και γνώση...
Το δίκιο είναι στη δική μας τη μεριά...
Με αφορμή τις συνεχείς προσπάθειες φίμωσης του Χριστόφορου Ζαραλίκου, με τη διακοπή της παράστασής του στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», την αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού του στο Τwitter, την παρουσία Αστυνομίας σε παράστασή του στη Θεσσαλονίκη κ.λπ., το Podcast της ΚΝΕ δίνει τον λόγο στον ίδιο τον πρωταγωνιστή αυτών των γεγονότων, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα την αλληλεγγύη του, σε ένα επεισόδιο που μπαίνει στο επίκεντρο η λογοκρισία στην Τέχνη, ποιους πρέπει να στοχεύει η σάτιρα, αν πρέπει να παίρνει θέση ένας καλλιτέχνης κ.ά.
«Καθρέφτη» του οξύτατου ανταγωνισμού των ομίλων της ΕΕ που δραστηριοποιούνται στον ψηφιακό τομέα με αυτούς των ΗΠΑ και της Κίνας αποτελεί η πρόταση της Κομισιόν για τις ψηφιακές αγορές, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ευρωκοινοβούλιο και με την οποία, με πρόσχημα την αντιμετώπιση «αθέμιτων πρακτικών», επιχειρείται η ενίσχυση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων του κλάδου απέναντι στους ανταγωνιστές τους, που κατέχουν παγιωμένη και σταθερή θέση στην αγορά.
«Επιπεδώνεται η καμπύλη», «μειώνονται τα κρούσματα», «αισιοδοξούμε για τις επόμενες βδομάδες». Κάτι τέτοια, που θυμίζουν συντονισμένη επιχείρηση εφησυχασμού ή καλύτερα κουκουλώματος των κυβερνητικών ευθυνών, ακούγονται όλο και συχνότερα την τελευταία βδομάδα.
Μόλις με έπιασε η αστυνομία μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας.
Τραβούσα βίντεο, έναν έλεγχο στοιχείων.
Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία των εμβολίων, η παραλλαγή «Ομικρον» «καλπάζει» σε όλο τον κόσμο, εκτοξεύοντας τα κρούσματα και τις νοσηλείες, αυξάνοντας καθημερινά και τους θανάτους, που πλέον έχουν ξεπεράσει τα 5,533 εκατομμύρια. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι κυβερνήσεις προτάσσουν τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων, αλλά και τη μείωση της καραντίνας από 10 σε 7 ή 5 μέρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Φινλανδία, Ελβετία, Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία κ.ά.), σε μια ακόμα προσαρμογή των «πρωτοκόλλων» στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας.
Πεθαίνει ο Βρετανός ιστορικός Έντουανρτ Γκίμπον.
16/01/1920
Η Γερουσία των ΗΠΑ καταψηφίζει τη συμμετοχή της χώρας στην Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομο του ΟΗΕ). Την ίδια μέρα τίθεται σε ισχύ η ποτοαπαγόρευση.