Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Λύση δεν είναι να καταργηθεί το άσυλο

Η απάντηση της φοιτήτριας που δέχθηκε επίθεση μέσα στο ΑΠΘ από τοξικομανή

    Είμαι η φοιτήτρια η οποία πρόσφατα δέχτηκε επίθεση σε χώρο που ΑΠΘ από έναν τοξικομανή. Είναι αλήθεια πως η κατάσταση στο Πανεπιστήμιό μας εδώ και καιρό είναι οξυμένη, όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών και της εγκληματικότητας.

Προσπάθεια αποκλεισμού συνδικαλιστικού στελέχους της ΔΑΣ απο το ΔΣ του ΟΑΕΔ

                      Ανοιχτή επιστολή προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων
Το προεδρείο της ΓΣΕΕ με πρωτοφανή απόφαση χωρίς να έχει συγκληθεί κανένα συνδικαλιστικό όργανο, επιδιώκει να πετάξει εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ, το συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΣ που συμμετέχει ως ένας από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Η τοποθέτηση των δυνάμεων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ πως θα «ξηλώσουν κάθε φωνή» που αντιπαρατίθεται και διαφωνεί με τη γραμμή και τις αποφάσεις τους, ξεκινά από τον ΟΑΕΔ, καθώς επιχειρούν να πετάξουν εκτός του ΔΣ τη δεύτερη συνδικαλιστική δύναμη που εκφράζει σήμερα δεκάδες σωματεία και δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι: Βασίλης Βερβέρης


“Η Γερμανία δε θα νικήσει!

Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο ΕΛΑΣ,

ζήτω ο Κόκκινος Στρατός…

    Σαν σήμερα, το 1943, εκτελέστηκε ο Βασίλης Βερβέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μαζί με άλλα 9 συντρόφους του, συγκρατούμενούς του στο Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου -από όπου είναι παρμένη η κεντρική φωτογραφία.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γαλλίας

    Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των συνδικάτων, των εργατών και των νέων της Γαλλίας και στη μεγάλη απεργία τους στις 14 Δεκέμβρη πραγματοποίησαν την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Μπαράζ αποκλεισμών από τις ρυθμίσεις για τους δικαιούχους του ΟΕΚ


Κυβέρνηση και ΟΑΕΔ τις αποκλείουν χωρίς λόγο από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις

Οι χτεσινές σοβαρότατες αποκαλύψεις δεν απαντήθηκαν από την κυβέρνηση. Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει σήμερα και άλλη περίπτωση οικιστή ο οποίος αποκλείστηκε από τις ρυθμίσεις χωρίς κανέναν απολύτως λόγο!
Στοιχεία μέσα από τα οποία αποδεικνύεται πως χιλιάδες εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά που έχουν πάρει σπίτι από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), έρχονται αντιμέτωπα με διάφορα ανεξήγητα και απίθανα τερτίπια από κυβέρνηση και ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται «φεσωμένα» έως και 30 χρόνια με πολλές χιλιάδες ευρώ, ενώ δεν χρωστάνε μία, αποκάλυψε χτες ο «Ριζοσπάστης».