Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Γυναίκες της Θεσσαλονίκης στο εκτελεστικό απόσπασμα

Γ.Δήμου: “Γυναίκες της Αντίστασης” (ξυλογραφία)
 
Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες στρατεύθηκαν στα 3,5 χρόνια της σκλαβιάς 1941-1944 στο υπέροχο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης. Εκατοντάδες έδωσαν την ίδια τους τη ζωή στις μάχες που έγιναν στις πόλεις και τα βουνά για την αποτίναξη της ναζιστικής κατοχής. Πάνω από 50 γυναίκες μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης στήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα από τους Γερμανούς ή κατακρεουργήθηκαν από τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους.

«Σύλλογος Φίλων του Χίτλερ» στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη

 
Στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη της Κατοχής, είχε δημιουργηθεί* από φιλοναζιστικά και δωσίλογα στοιχεία, ακόμη και …. «Σύλλογος Φίλων του Χίτλερ εν Ελλάδι», με σκοπό αφενός τη διάδοση της ναζιστικής θεωρίας στην περιοχή της Μακεδονίας και αφετέρου την υποβοήθηση των γερμανικών αρχών Κατοχής, με την κατάδοση, σύλληψη και εκτέλεση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Φ4 Γλυκιά μου ιδιοκτησία


 ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΤΩΧΟΙ και ΠΛΟΥΣΙΟΙ;

Διαβάστε το βιβλίο μου: ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΤΩΧΟΙ και ΠΛΟΥΣΙΟΙ; (Εκδόσεις Εντύποις) αλλά και την σχετική βιβλιογραφία.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1. ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ «Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους» Γίνεται επιστημονική τεκμηρίωση του τρόπου εξέλιξης της κοινωνίας και του πώς σχετίζονται η οικογένεια, η ιδιοκτησία και το κράτος με τον τρόπο παραγωγής. (ΣΤΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ)

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 20/7/356 π.Χ.

 Γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, βασιλιάς των Μακεδόνων. (Θαν. 10/6/323 π.Χ.) 

Μέγας Αλέξανδρος, αμφιλεγόμενη προσωπικότητα