Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Κλιματική αλλαγή


 Τα γνωστά παραμυθάκια περί υπερθέρμανσης του πλανήτη, τώρα και στη Γερμανική Τηλεόραση!!!

Νέο πακέτο αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία - Ρωσικά πλήγματα σε υποδομές

 
Νέο πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο
ανακοίνωσε την Παρασκευή το Πεντάγωνο, ύψους 270 εκατ. δολαρίων. Από αυτά, τα 175 εκατ. δολάρια αφορούν σε εξοπλισμό από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού, ενώ τα υπόλοιπα 95 εκατ. δολάρια αφορούν σε νέες παραγγελίες στις αμερικανικές στρατιωτικές βιομηχανίες.

Οι «παθογένειες»... και η μεγάλη εικόνα


Οι «παθογένειες»... 

«Φταίνε όμως και οι χρόνιες παθογένειες, δεν κρύβονται πια...»: Κάτι τέτοιες διαπιστώσεις ακούγονται από χτες για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, με όσους τα λένε να αυτοπαρουσιάζονται και ως «ειλικρινείς», που κάνουν τάχα «τολμηρές παραδοχές» για τις αιτίες του επαναλαμβανόμενου εγκλήματος. Τι εννοούν ως «χρόνιες παθογένειες»;

Η Ρωσία πρόσθεσε την Ελλάδα στον κατάλογο των «μη φιλικών χωρών»


Η Ελλάδα, η Δανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία ​​και η Κροατία προστέθηκαν στη λίστα των «μη φιλικών» προς τη Ρωσία κρατών, ανακοίνωσε την Παρασκευή η υπηρεσία Τύπου του υπουργικού συμβουλίου της χώρας, εξέλιξη που έρχεται ως αποτέλεσμα της εμβάθυνσης της ελληνικής εμπλοκής στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, με αιχμή τις συνεχείς αποστολές όπλων στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη του να κατευθυνθούν στον Πολιχνίτο


 Η φωτιά στα Βατερά παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.Από την πρώτη στιγμή μέλη και φίλοι του ΚΚΕ βρίσκονται κοντά στο σημείο ενώ σπεύδουν και άλλες δυνάμεις.

Καλούμε τώρα, άμεσα, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο με νερό, υδροφόρα οχήματα και σκαπτικά εργαλεία.

Αρτιόμ Μικογιάν


Γεννιέται στις 23 Ιούλη 1905, ο Σοβιετικός αεροναυπηγός Αρτιόμ Μικογιάν,

Ο Ιβάν Μικογιάν, σχεδιαστής αεροσκαφών και ένα από τα κορυφαία μυαλά πίσω από το μαχητικό MiG-29, το βασικό μαχητικό της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο Μικογιάν πέθανε, στην ηλικία των 89 ετών.
Ο Μικογιάν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως κορυφαίος μηχανικός στο γραφείο «MiG» Aircraft Corporation, η οποία ιδρύθηκε από τον θείο του Αρτιόμ Μικογιάν.

Θόδωρος Ξηροτάγαρος

 
Ο Θόδωρος Ξηροτάγαρος γεννήθηκε στις 23.7.1923 στην Παλαιά Κοκκινιά στον Πειραιά.
Ο πατέρας του ήταν μαραγκός και είχε 11 αδέλφια εκ των οποίων επέζησαν μόνο δύο. Η φτώχεια και η ανέχεια τον προβλημάτισαν και από μικρός εντάχθηκε στο κίνημα.

Για τα 48 χρόνια από την κατάρρευση της Χούντας και την αντικατάστασή της από την κοινοβουλευτική δημοκρατία

 
Πριν από 48 χρόνια, στις 24 Ιούλη 1974, αφού είχε μεσολαβήσει η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και μετά από παζάρια που οδήγησαν στον συμβιβασμό ανάμεσα στη Χούντα και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, με την παρέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ηγετικά στελέχη της δικτατορίας παρέδωσαν την πολιτική εξουσία στη λεγόμενη κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο μικρόκοσμος του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου


Τώρα που τον κόσμο θερίζει η ανασφάλεια, η φτώχεια, η απειλή της γενίκευσης του πολέμου και ξετυλίγεται το χρονικό της επικείμενης πείνας κι ο βαρύς χειμώνας της πιο εξειδικευμένης ενεργειακής φτώχειας, θαρρώ πως ο καλύτερος τρόπος να αντισταθεί κανείς είναι να κατεβαίνει, όσο γίνεται πιο συνειδητά, στον μικρόκοσμο του λεγόμενου Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Στην ουσία να σταθεί στο μπόι του ανθρώπου.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ, η μόνη λύση


Οι πρόσφατες αποφάσεις του Γιούρογκρουπ αλλά και της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αποτελούν, για τον λαό μας αλλά και για τους άλλους λαούς, προάγγελο νέων δεινών, αφού πληθαίνουν τα σύννεφα για νέα ενδεχόμενη διεθνή οικονομική κρίση, αλλά και γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Ψήφισαν από κοινού την πρώτη συμφωνία για το σκλαβοπάζαρο της «εύτακτης μετανάστευσης»


Από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψήφισαν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής τη διμερή συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Μπαγκλαντές «για τη μετανάστευση και την κινητικότητα», που όπως ανέδειξε από την πρώτη στιγμή ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, «αποτελεί ένα εμβληματικό παράδειγμα της ευρωενωσιακής κατεύθυνσης για τη λεγόμενη "εύτακτη μετανάστευση", την οποία το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, αφού νομιμοποιεί τις απαράδεκτες, απάνθρωπες και σοκαριστικές συνθήκες εργασίας χιλιάδων μεταναστών εργατών γης στην Ελλάδα»!

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
23/07/1821

Οι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν το κάστρο της Μονεμβάσιας.