Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Η αλήθεια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


«Εμείς αποφασίσαμε σήμερα (σ.σ χθες 17 Νοεμβρίου) να μην σταματήσουμε τη ζωή στην πόλη. Είπαμε ότι η πόλη, την ημέρα του Πολυτεχνείο – όχι μόνο φέτος, πάντα – πρέπει να λειτουργεί. Κι έτσι, λοιπόν, λειτουργούσαν οι συγκοινωνίες, η κυκλοφορία, οι υπηρεσίες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ο καθένας, σαν να ήταν μια καθημερινή μέρα, μια συνηθισμένη μέρα. Και θα το συνεχίσουμε αυτό, θέλω να σας πω. Για να τελειώνει αυτή η υπόθεση με τις διαδηλώσεις, οι οποίες καταλύουν και καταργούν πλήρως την κοινωνική ζωή».

Στόχευση της κυβέρνησης είναι να δεθεί χειροπόδαρα ο λαός για να οδηγηθεί στη σφαγή του


Στο γεγονός ότι το ΚΚΕ και στις δυο χτεσινές εκδηλώσεις έδειξε μεγάλη υπευθυνότητα,  λαμβάνοντας υποδειγματικά μέτρα προστασίας που και την ασφάλεια των συμμετεχόντων εξασφάλιζαν και το δικαίωμα της διαδήλωσης επέτρεπαν, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM», το πρωί της Τετάρτης 18 Νοέμβρη. (AUDIO)

Αλληλεγγύης από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα προς το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα, ενάντια στην κρατική καταστολή

Το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν
 

«Αγαπητοί σύντροφοι!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και καταδικάζουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης της ΝΔ, που αποσκοπούν στην επέκταση της καταστολής εναντίον των κομμουνιστών και των ταξικών συνδικάτων, που συμμετείχαν στην καθιερωμένη διαδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου Αθηνών κατά της δικτατορίας των μαύρων συνταγματαρχών το 1973.

Επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων


Δεν παίζουμε την υγεία μας στα ζάρια

Απαιτούμε συχνά και ασφαλή δρομολόγια για τον λαό

Επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων

Αμεση παραίτηση της συγκεκριμένης Αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων


Η Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” τα μέλη του ΚΚΕ, που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ.

Πεθαίνει ο Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας


Πεθαίνει, 18/11/1985, ο ρεμπέτης Δημήτρης Γκόγκος ή Μπαγιαντέρας.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1902, γόνος πολυμελούς κι ευκατάστατης νησιώτικης οικογένειας. Θα ζήσει όλη του τη ζωή με το κεφάλι ψηλά. Ασχολήθηκε από μικρός με τη μουσική, παίζοντας μαντολίνο και αργότερα βιολί, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του '20 θα αρχίσει να παίζει μπουζούκι. Εκείνη την εποχή διασκευάζει την ιταλική οπερέτα «Μπαγιαντέρα» για λαϊκή ορχήστρα και έτσι αποκτά το παρατσούκλι «Μπαγιαντέρας», που θα τον ακολουθήσει για όλη του τη ζωή.

Συνεχίζουμε!


Το μήνυμα ακούστηκε και ήταν εκκωφαντικό: Ο λαός, η νεολαία δεν αναβάλλουν για αργότερα την πάλη για την υγεία, τη ζωή, τα δικαιώματά τους, την πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Οσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες του λαού, όσοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν «φίμωτρο» στο λαό, διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά.

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να μην επιβληθούν πρόστιμα στους διαδηλωτές


Καταγγέλλουμε το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής που είδαμε χτες και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση είπε ότι απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού, την ίδια ώρα όμως είχε συνωστισμένους εκατοντάδες αστυνομικούς γύρω από το ΑΠΘ και το αμερικάνικο προξενείο.

Έξω το ΝΑΤΟ έξω οι ΗΠΑ


Οσο ποτέ

«Αυτό είναι το πρόβλημα του κόσμου τώρα;».

Με αυτό το «επιχείρημα» προσπαθούσαν να επιτεθούν στις χτεσινές αγωνιστικές εκδηλώσεις κυβερνητικά στελέχη, μετά την κατακραυγή για την άθλια απαγόρευση των συναθροίσεων.

Χωρίς το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα κρεβάτια ΜΕΘ στο ΚΑΤ


Την ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων με δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ και προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επισημαίνει η Ιωάννα Μουρτζιάπη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ του ΚΑΤ, μιλώντας στο πόρταλ «902.gr».

Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Δικογραφία με ανυπόστατες κατηγορίες μόνο για έναν εξ αυτών

Ελεύθεροι στο σύνολό τους αφέθηκαν τελικά ύστερα από πολλές ώρες όλοι οι προσαχθέντες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της άγριας καταστολής σε βάρος του συλλαλητηρίου.

MEGAλη ξεφτίλα


Δεν έφταναν τα χημικά, ήρθαν και τα ...τηλεοπτικά! Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη έμεινε «κρεμασμένη» 47 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα με το κοντρόλ του «Μega» για να βγει στο δελτίο. Το λινκ δεν δούλεψε, μετά από ξαφνικό τεχνικό πρόβλημα! Το skype ξαφνικά εξαφανίστηκε! 

Πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ματοκύλισμα του Πολυτεχνείου


 Στις 18 και 19 Νοεμβρίου 1973, πραγματοποιούνται μια σειρά διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ματοκύλισμα του Πολυτεχνείου. Στις συγκρούσεις με την αστυνομίας, πολλοί τραυματίστηκαν, ενώ συνεχίστηκαν και οι συλλήψεις.

Η σφαγή της Ξηρόβρυσης Κιλκίς


Στις 18 Νοέμβρη του 1946, αντάρτες του Κιλκίς διενεργούν μικρή επιχείρηση κατά της φρουράς του σιδηροδρομικού σταθμού των Μουριών κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Η μάχη κράτησε λίγο αφού οι αντάρτες διαπίστωσαν ότι ο σταθμός ήταν απρόσβλητος από εξωτερικά πυρά. Η μάχη στοίχισε τη ζωή σε δύο σιδηροδρομικούς και έναν πολίτη.

Πεθαίνει ο Πωλ Ελιάρ


Πεθαίνει, 18/11/1952, ο Γάλλος κομμουνιστής ποιητής Πολ Ελιάρ. Επισκεπτόμενος την Ελεύθερη Ελλάδα το καλοκαίρι του 1949 θα γράψει απευθυνόμενος στους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας: