Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Το κοινό πρόγραμμα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 

Το κοινό πρόγραμμα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ-  ΠΑΣΟΚ

Αγωνίζεσαι για να μη βρίσκουν χώρο οι φασίστες πουθενά;

Υψώνεις - με κάθε ευκαιρία - το ανάστημά σου απέναντι στο κτήνος του φασισμού; Επιβεβαιώθηκες ότι ο ναζισμός δεν ανακόπτεται με δικαστικές αποφάσεις και νόμους, που ψηφίζει το σύστημα που τον γεννά;

Συνάντηση με την αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γαλλία


Στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου η πολυμελής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γαλλία, όπου έχει προγραμματιστεί εκδήλωση αλληλεγγύης στον πολύμηνο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα τους, με απεργίες, πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις.

Εκβιασμός εργοδότη σε εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΔ, μπροστά στον υπουργό Αναπτύξεως!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από την Παρασκευή αισχρό και αποκαλυπτικό βίντεο από περιοδεία του Άδωνι Γεωργιάδη σε μεγάλο ασφαλιστικό πρακτορείο της λεωφόρου Συγγρού.

Εκεί βλέπει κανείς τον ιδιοκτήτη και Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης, ενώπιον του υπουργού Ανάπτυξης και υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, να απειλεί τους εργαζόμενους και να τους υποδεικνύει την «μόνη» επιλογή που οφείλουν να κάνουν στις εκλογές.

Η πρόταση του ΚΚΕ είναι απολύτως γειωμένη στις σύγχρονες δυνατότητες, στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας


Σε ένα σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον «Ριζοσπάστη» αποτυπώνεται ένας άνθρωπος μπουγελωμένος με μαύρη μπογιά από τρία κουτιά που το καθένα έχει ετικέτα «νόμοι» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Πηγαίνει προς την κάλπη κρατώντας ένα ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και μονολογεί:
«Δεν είμαι αχάριστος. Κάνανε τα πάντα για να μου μαυρίσουν τη ζωή. Λέω να τους το ανταποδώσω». Πώς μπορεί η αρνητική ψήφος κατά των κομμάτων κυβερνητικής διαχείρισης να γίνει συνειδητή θετική ψήφος στο ΚΚΕ;

Άλφρεντ Χίτσκοκ


Άλφρεντ Χίτσκοκ, γεννήθηκε το 1899 στο Λονδίνο. Πέθανε στις 29 Απρίλη 1980, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό έργο.

Η οικογένειά του ήταν καθολική και ο Χίτσκοκ φοίτησε σε σχολείο Ιησουιτών.

Το παραμύθι της «προοδευτικής» διακυβέρνησης μέσα από το παράδειγμα της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας


ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ» ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΕ 

Δεν είναι λίγες οι φορές που στην προεκλογική αντιπαράθεση στη χώρα μας χρησιμοποιούνται – κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις – τα παραδείγματα «προοδευτικών» κυβερνήσεων σε χώρες της ΕΕ, που καταφέρνουν τάχα να διαχειριστούν τα δημοσιονομικά, την ακρίβεια και τη λεγόμενη «ενεργειακή κρίση» με καλύτερους όρους για τα λαϊκά στρώματα, σε σχέση με άλλες, συντηρητικές και «νεοφιλελεύθερες».

Ούτε ... χαντάκι


 Πρωτοσέλιδο «Αυγής», Πέμπτη 27/4: «Τι δεν είπε ο Μητσοτάκης. Υπόσχεται όσα δεν έπραξε από το 2019».

Πρωτοσέλιδο «Εφημερίδας των Συντακτών», την ίδια μέρα: «Υποσχέσεις Αθηνών, εν αγνοία Βρυξελλών. Ενώ η Κομισιόν κηρύσσει επιστροφή στη λιτότητα, ο Κυρ. Μητσοτάκης τάζει φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις. Ανέξοδες εξαγγελίες... για το μακρινό 2027».

Στο εξώφυλλο γράφει «Ταμείο Ανάκαμψης»


Στο προσκήνιο της προεκλογικής περιόδου βρίσκεται σταθερά το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης, αφού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ το επικαλούνται πολύ συχνά για να στηρίξουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα. Με αυτό στην προεκλογική τους φαρέτρα, από τη μια, ανταγωνίζονται για το ποιος μπορεί να το διανείμει πιο δίκαια και πιο συνετά στο κεφάλαιο, για να αυξηθούν οι επενδύσεις. Και, από την άλλη, το χρησιμοποιούν για να κοροϊδεύουν τον λαό ότι τα κονδύλιά του αφορούν και τις δικές του ανάγκες και ότι έχει να κερδίσει από την ανάπτυξη που θα τροφοδοτήσει το Ταμείο.

Ολοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα, οι αγώνες των εργατών θα νικήσουν!


Να διαδηλώσουν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, τη μέρα σύμβολο της εργατικής τάξης, ετοιμάζονται εκατοντάδες εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα.

Και μέχρι την τελευταία στιγμή θα συνεχίζονται οι αγωνιστικές προετοιμασίες, με περιοδείες και εξορμήσεις, στάσεις εργασίας και άλλες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις για το μεροκάματο, για τα εργατικά «ατυχήματα», για τις ΣΣΕ και άλλες ζωτικές διεκδικήσεις.

Ας περιμένουν... τα τρολ


 Από χτες τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στα social media ακολουθώντας τον ντορό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ευρωβουλευτής Παπαδημούλης και ο... γνωστός Παύλος Πολάκης, συνεχίζουν την επίθεση στο ΚΚΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 29/04/1863

Γεννιέται ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κ. Π. Καβάφης. 

Κ. Π. Καβάφης