Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Αντιστέκομαι

 Αντιστέκομαι

 

 

Στη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις 7 και 8 Ιουνίου


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,
την Τετάρτη 7 Ιουνίου και την Πέμπτη 8 Ιουνίου θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του θα έχει ως εξής:

Με την πεζοπορία στον Υμηττό στάλθηκε μήνυμα αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος


Mεγάλη επιτυχία σημείωσε η Πεζοπορία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ στον Υμηττό. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μέλη και φίλοι της ΚΝΕ  έστειλαν το μήνυμα του αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, καλώντας τους νέους και τις νέες να παλέψουν με το ΚΚΕ για «ένα πλανήτη που θα αναπνέει για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας και δεν θα ασφυκτιά για τα κέρδη των λίγων».

Αναδεικνύει την επικίνδυνη κατάσταση με τα εργοδοτικά εγκλήματα


Την επικίνδυνη κατάσταση με τα «εργατικά ατυχήματα» - εργοδοτικά εγκλήματα αναδεικνύει στο Ευρωκοινοβούλιο η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και καταθέτει Σχέδιο Ψηφίσματος για την Επιτροπή Απασχόλησης (EMPL) του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως επισημαίνει: 

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς και στην Ελλάδα και συνολικά στην ΕΕ επιδεινώνεται. Η επιθετικότητα του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης τροφοδοτείται από την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, των αστικών κρατών και κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να αυξάνονται διαρκώς τα εργοδοτικά εγκλήματα.

«Οπου μπαίνει το κέρδος, μολύνει»

 
Συνέντευξη με τον Θωμά Νταβαρίνο με αφορμή την πρώτη επιτυχημένη ανάβαση στην κορυφή Dhaulagiri των Ιμαλαΐων

Ο «Ριζοσπάστης» παραθέτει σήμερα τη συνέντευξη που έδωσε ο πολύπειρος ορειβάτης Θωμάς Νταβαρίνος στην εφημερίδα μας μετά την επιστροφή του από την επιτυχημένη ανάβαση στην 7η ψηλότερη κορφή του κόσμου, το Dhaulagiri, στα 8.167 μέτρα.

Άμα έχεις τέτοια «αντιπολίτευση», τι να την κάνεις τη συμπολίτευση


 Το αποκαλυπτικό παράδειγμα του ν. Χατζηδάκη

Συμπολίτευση διά της ...αντιπολίτευσης έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την τετραετία που πέρασε, σε κεντρικά ζητήματα και νόμους που έφερε η κυβέρνηση ΝΔ. Οχι μόνο ψηφίζοντας πολλούς απ' αυτούς, αλλά στηρίζοντας επί της ουσίας τις επιλογές του κεφαλαίου και προσπαθώντας να κρύψουν τη συναίνεση αυτή πίσω από κάλπικες διαχωριστικές γραμμές.

Να σπάσουμε την πολιτική συνωμοσία της σιωπής για την προστασία των δασών, με ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ


Βαδίζουμε προς τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι έχουν εξαφανιστεί οι πανηγυρισμοί των προηγούμενων χρόνων, περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, με την έναρξη κάθε αντιπυρικής περιόδου, οι διαβεβαιώσεις ότι πήραν το μάθημά τους. Ακόμη και η κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η «κριτική» των άλλων αστικών κομμάτων, για τη συγκεκριμένη θεματολογία, έχει εμφανώς υποβαθμιστεί.

Μεγαλώνει ο κίνδυνος κλιμάκωσης και επέκτασης του πολέμου


ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
  • Κίεβο και ΝΑΤΟ επεξεργάζονται «εγγυήσεις ασφαλείας», ενώ πολλαπλασιάζονται τα πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις και ρωσικά εδάφη
  • Στο «μάτι του κυκλώνα» Μολδαβία, Γεωργία, Λευκορωσία

Ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ, δύναμη ελπίδας και αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών


 Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη, φούντωσε η συζήτηση για το πόσες γυναίκες «κατέλαβαν τα βουλευτικά έδρανα». «Ρεκόρ γυναικών στη Βουλή», «71 γυναίκες κατέλαβαν βουλευτικές έδρες, αύξηση σε σχέση με το 2019 που ήταν 66», «υποεκπροσώπηση γυναικών, αποτελούν το 23,7% του σώματος», είναι ορισμένα σχόλια στα ΜΜΕ.

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος φέρνει ακόμη πιο επιτακτικά στο προσκήνιο το δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Ο γιορτασμός αυτής της ημέρας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υποκρισία των επιτελείων του συστήματος, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των πολιτικών εκπροσώπων τους, που για ακόμη μία χρονιά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ενώ είναι οι ίδιοι που την προκαλούν.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 05/06/1646

Γεννιέται η Ιταλίδα (Βενετή) φιλόσοφος Έλενα Κορνάρο Πισκόπια, η πρώτη γυναίκα διδάκτωρ της φιλοσοφίας.