Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ελλάς Γαλλία σχέση καμία

 
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μας εξηγεί τι σημαίνει το «βάλτε πλάτη» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καταριέται τη στιγμή που έβαλε τα λεφτά του στην Deutsche Bank και ανανεώνει την πρόσκλησή του στους πολιτικούς αρχηγούς για αληθινή, ζωντανή συνέντευξη παρουσία κοινού. 

Μόνο ο Λαός σώζει τον Λαό

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής και με δυνατό ΚΚΕ

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»


Το Podcast της ΚΝΕ ταξίδεψε στα Τέμπη, στο σημείο της δολοφονικής σύγκρουσης των δύο τρένων και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, στον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ, όπου συζήτησε για το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα με δύο εργαζόμενους της «Hellenic Train», που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας.

Κατεβαίνουν στις εκλογές στις 21 Μάη με κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα


 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

 ...και ίδια κάλπικα διλήμματα περί «σταθερότητας»

Εκλογές στις 21 Μάη ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας χτες το πρωί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, είπε πως θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιούλη. Νομοθετικό έργο στη Βουλή θα υπάρχει, όπως όλα δείχνουν, μέχρι τις 11 Απριλίου, και στη συνέχεια η Βουλή θα διαλυθεί εντός των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα χρονικών ορίων.

Τέμπη: «Κόστος - όφελος» και στην ψυχολογική στήριξη...


Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη
απέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό της ελλιπούς υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους τραγικά γεγονότα. Λίγες μόλις μέρες μετά το δυστύχημα, η κυβέρνηση με τυμπανοκρουσίες ανέθεσε την υποστήριξη των εμπλεκομένων στην «Εθνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής

Σουηδία και Φινλανδία θα αποτελούν «θεμιτούς στόχους» της Μόσχας


Η Φινλανδία και η Σουηδία θα μετατραπούν σε «θεμιτούς στόχους» μέτρων «αντιποίνων» της Ρωσίας αφού γίνουν κράτη μέλη του NATO, διεμήνυσε χθες Τρίτη ο Ρώσος πρεσβευτής στη Στοκχόλμη, ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των δύο χωρών στη λυκοσυμμαχία.

1928: Δάνεια εξάρτησης και εκμετάλλευσης

 
29 Μάρτη 1928: Κυρώνεται το λεγόμενο τριμερές δάνειο ή «δάνειο σταθεροποίησης». Ενα από τα πολλά δάνεια που συνήψαν οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το κοινό τους πρόγραμμα


Το «ποιος» και «πώς» θα κυβερνήσει είναι το νέο κάλπικο δίλημμα που βάζει προεκλογικά η κυβέρνηση και υιοθετούν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα.

Σκόπιμα ρίχνουν τον προβολέα στη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης - την οποία μάλιστα όλοι θέλουν να είναι «σταθερή» - για να μένει στο σκοτάδι το πιο σημαντικό: Ποια πολιτική θα εφαρμόσει όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί.

«Δίκαιο νερό» ωρέ;

Ελβετικό τυρί. Με τρύπες παντού. Ελβετικό τυρί και η σκέψη και η πραγματικότητα. Ερανίζοντας ειδησάρια ήσσονος σημασίας για την πολυδιαφημισμένη εικόνα του μεγάλου κάδρου της σκοπιμότητας, και τρομάζω και βρυχώμαι από οργή. Αν δεν ήταν και το ΚΚΕ στους δρόμους ενάντια σ' αυτές τις τρύπες, οι μάζες των εργαζομένων κι ο καθένας μας θα είχαμε τινάξει τα πέταλα ακόμη και της επιβίωσής μας ως έλλογων όντων. Ενα μικρό οδοιπορικό στις τρύπες μπορεί να λειτουργήσει σαν τα κουδουνάκια τα κρεμασμένα στο άνω καφασωτό της πόρτας, που προειδοποιούν πως άνοιξε όταν δεν την κοίταζες.

Μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για ακόμη μια φορά


Για μια ακόμη φορά η Γαλλία συγκλονίστηκε από μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης Μακρόν, που επιβάλλει ακόμα περισσότερα χρόνια δουλειάς προς όφελος των μονοπωλίων και κάνει την πλήρη σύνταξη μακρινό όνειρο για πολύ μεγάλα τμήματα των εργαζομένων.

Περίγραμμα


 «Η προστασία της δημοσιονομικής αξιοπιστίας έχει βαρύνουσα σημασία. Η τήρηση του υπό διαμόρφωση πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η επιστροφή σε πρωτογενές πλεόνασμα, συμβατό με τη βιωσιμότητα του χρέους, θα συμβάλει στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας με ευεργετικά αποτελέσματα, τόσο για τον δημόσιο, όσο και για τον ιδιωτικό τομέα».

Η οργή να γίνει δύναμη ανατροπής με ψήφο στο ΚΚΕ στις 21 Μάη


Η οργή των νέων, που εκφράστηκε εκκωφαντικά στα μεγάλα συλλαλητήρια, μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής και πρέπει να συναντηθεί με ψήφο στο ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη, τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο δελτίο ειδήσεων του «Kontra».

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
29/03/1461

Ο «Πόλεμος των δύο ρόδων» στην Αγγλία βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Ο Εδουάρδος ο Δ' της Υόρκης νικά στη μάχη του Τάουτον και αναγορεύεται βασιλιάς της Αγγλίας, παράλληλα με τον Ερρίκο του Λάνκαστερ.