Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

«Εργα και ημέρες» του ΣΥΡΙΖΑ: Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας


Περί παρακολουθήσεων Επί ΣΥΡΙΖΑ Για να μην ξεχνάμε!

Επι ΣΥΡΙΖΑ είχαμε πιο πρωτοποριακές μεθόδους παρακολούθησης ! Κανονικότατα και με φυσική παρουσία!

ΠΔ 85, ένα ρωμαλέο κίνημα και οι Φρέντυ Κρούγκερ


Το κίνημα που αναπτύχθηκε ενάντια στο ΠΔ 85 δημιούργησε ένα μαζικό κίνημα με κινητήρια δύναμη τους σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών, τους νέους επαγγελματίες δημιουργούς του χώρου και όλους εμάς τους παλαιότερους που δεν μπήκαμε στον συστημικό διαπλεκόμενο «συνδικαλισμό». Στο μαζικό κίνημα των νέων, σπουδαστών και των νέων δημιουργών, είδαμε τη φαντασία, το συναίσθημα, τον ριζοσπαστικό λόγο και την καθαρή ματιά.

Οι φαντάροι στον αγώνα και στις εκλογές με δυνατό ΚΚΕ!


Οι νέοι που υπηρετούν αυτήν την περίοδο τη στρατιωτική τους θητεία, μπροστά στις εκλογές, πρέπει «να κάνουν ταμείο». Χρειάζεται να λογαριάσουν ανάμεσα σε αυτά που θέλουν και μπορούν να ζήσουν και σε αυτά που εντέλει τους αναγκάζουν να ζουν. Η σκέψη και ο προβληματισμός πρέπει να μετατραπούν σε πλατιά συζήτηση μέσα στα στρατόπεδα. Κριτήριό τους να έχουν το παρόν και το μέλλον τους με τις αξίες και τα ιδανικά που έχουν για τη ζωή τους.

Νέα πρωτιά και σημαντική ενίσχυση για τη ΔΑΣ - Βήμα για την «αλλαγή σελίδας»


32ο Συνέδριο ΕΚΑ

 Βήμα στην κατεύθυνση «αλλαγής σελίδας» στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) έγινε με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του οι οποίες διεξήχθησαν το Σάββατο 11/2 και την Κυριακή 12/2, ολοκληρώνοντας τις εργασίες του 32ου Συνεδρίου του.

Στοπ στους πλειστηριασμούς της κατοικίας των λαϊκών οικογενειών

                                             ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

                                                     ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Τατιάνας Γκρίτση Μιλλιέξ


 Σαν σήμερα, στις 13 του Φλεβάρη 2005, έφυγε από τη ζωή η Τατιάνα Γκρίτση – Μιλλιέξ, σημαντική μορφή των Γραμμάτων και αγωνίστρια της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, μια γυναίκα με έντονη πολιτική δράση και πολιτιστική προσφορά. Εντάχτηκε στο ΕΑΜ, εργάστηκε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, και με τον σύζυγό της, Γάλλο συγγραφέα και διανοούμενο Ροζέ Μιλλιέξ, πρόσφεραν καταφύγιο σε πολλούς αντιστασιακούς διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, τα «πέτρινα χρόνια» καθώς ο ίδιος ήταν διευθυντής του Ινστιτούτου.

Λογική και αυτονόητη επιλογή το ΚΚΕ!


 Πόσες παραπάνω κατακτήσεις δικαιωμάτων, εμπόδια σε μέτρα που στρέφονται ενάντια στο δικαίωμα στη μόρφωση, θα είχαμε με πιο ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο κίνημα;

Ισχυρός ο λαός και οι νέοι, ισχυρό ΚΚΕ, για να είναι όσο το δυνατόν πιο αδύναμη η κυβέρνηση που θα διαχειριστεί το πρόγραμμα της επόμενης μέρας, που σημαίνει:

Ο χαιρετισμός από την Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία

 
Η Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία χαιρετίζει τους συντρόφους από την ΚΝΕ! Σας συγχαίρουμε για το 13ο Συνέδριο και σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

Μεγαλώνει η λαϊκή αγανάκτηση


 ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ Εικόνα βομβαρδισμένης πόλης

Τις καταγγελίες των σεισμόπληκτων κατοίκων που παλεύουν να επιβιώσουν στην ισοπεδωμένη Αντιόχεια (Αντάκια) στην Τουρκία χωρίς ουσιαστική στήριξη για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους από το αστικό κράτος, αλλά και την μεγάλη τους εκτίμηση για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το ΚΚ Τουρκίας για την οργάνωση και την ενίσχυση της λαϊκής αλληλεγγύης, μεταφέρει σε ανταπόκρισή του από την πόλη ο Δημήτρης Μαβίδης, ο απεσταλμένος του "902.gr" και του «Ριζοσπάστη» που βρίσκεται από χθες Σάββατο στις περιοχές του καταστροφικού σεισμού.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Σκοπευτήριο


FIR - ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ

Μεγάλη εκδήλωση τιμής και μνήμης έγινε το πρωί της Κυριακής, στο ματοβαμμένο Σκοπευτήριο της Καισαριανής που συνέπεσε με την πριν 77 μαύρη επέτειο Συμφωνίας της Βάρκιζας.

Απαράδεκτες γενικεύσεις που οδηγούν σε επικίνδυνους δρόμους


 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή του ΚΚΕ, στη συζήτηση της τροπολογίας, που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη, με «υπέρ» από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και «παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/02/1888

Γεννήθηκε, ο αποκαλούμενος “Γέρος της Δημοκρατίας”, Γεώργιος Παπανδρέου 

Ο αντικομμουνιστής «Γέρος της Δημοκρατίας»