Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Άντε λοιπόν να το ξεπεράσουμε. ..

Άντε λοιπόν  να το ξεπεράσουμε. ..

Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί βγαίνει ΚΚΕ


Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί βγαίνει ΚΚΕ! 

Δείτε το νέο spot με αφορμή την τηλεοπτική κόντρα μεταξύ του υποψήφιου της ΝΔ Τάσο Γαϊτάνη και του πρώην στέλεχος της ΝΔ και νυν υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αντώναρο για το ποιός είναι ΝΔ από τότε που γεννήθηκε!

Το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί


 Την απόφασή τους να δώσουν έναν αγώνα μέχρι τέλους, για τη δικαίωση των 57 αδικοχαμένων από το έγκλημα στα Τέμπη, για να λάμψει η αλήθεια, να μη συγκαλυφθεί και να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, δήλωσαν χτες, μέσα από συγκέντρωση που πραγματοποίησαν, οι συγγενείς των θυμάτων, σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη.

Τέσσερα νέα διαδικτυακά σποτ του ΚΚΕ


Το ΚΚΕ ανάρτησε 4 νέα θεματικά, προεκλογικά σποτ με τις διεκδικήσεις και τις θέσεις του Κόμματος.

Παρουσιάζονται οι προτάσεις του ΚΚΕ για τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες, τα νέα ζευγάρια και την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, αναδεικνύοντας την κοινή στάση που κράτησαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή απορρίπτοντας τις σχετικές τροπολογίες του Κόμματος.

Η μισοζωή δεν είναι επιλογή ούτε στην κάλπη

Σχεδόν 800.000 είναι οι νέοι άνεργοι στη χώρα μας, ενώ η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) καταγράφει τους ανέργους γύρω στο 1 εκατομμύριο συνολικά. Η ανεργία μαστίζει τους νέους, ενώ και όσοι καταφέρνουν να βρουν δουλειά, είναι τα μεγαλύτερα θύματα της «ευελιξίας» και των χαμηλών μισθών, με τους αντεργατικούς νόμους όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Αυτό αποτυπώνεται και σε έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Δεν ψηφίζω κανένα από τα «συστημικά» κόμματα. Αυτήν τη φορά η ψήφος θα είναι σε κόμματα που δεν έχουν κυβερνήσει


Κάθε εργαζόμενος που δικαιολογημένα έχει μπουχτίσει από τη μαυρίλα που έφεραν στη ζωή του εδώ και χρόνια όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, έχει επιλογή: Να ψηφίσει το ΚΚΕ, να βγει όσο πιο δυνατό γίνεται από τις κάλπες της 21ης Μάη, αλλά και από όσες ακόμα στηθούν από τα κόμματα του κεφαλαίου.

Συνέντευξη με την Κ. Κούνεβα, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ


 Την Κωνσταντίνα Κούνεβα τη γνωρίσαμε ως συνδικαλίστρια στον χώρο των καθαριστριών και από την επίθεση που είχε δεχτεί από εργοδοτικούς μηχανισμούς με βιτριόλι, το 2008. Αργότερα, εκλέχτηκε ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήσαμε μαζί της για τις εκλογές, τις δικές της εμπειρίες από τις συζητήσεις με τις συναδέλφισσές της, καθαρίστριες, μπροστά στις εκλογές, αλλά και για τους λόγους που τώρα δίνει το «παρών» στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Αντώνης Παπαδόπουλος


 Ο ηθοποιός Αντώνης Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 9 Οκτωβρίου 1983, σε ηλικία 51 ετών. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 4 Μαΐου του 1932 και μεγάλωσε στην περιοχή Βουλγάρικη Εκκλησιά (γνωστή σήμερα ως Βαρδάρης).

Ούτε σαν τίτλος


Μια γνωστή «αλεπού» από τα παλιά, ο Τζέφρι Πάιατ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και νυν βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ενεργειακών Πόρων, ακούγεται ως ο πιθανότερος να αναλάβει μια «πολύ σοβαρή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μετά τις εκλογές». Η τελευταία αυτή φράση ανήκει στον σημερινό πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Τσούνις, και την είπε στο Φόρουμ των Δελφών.

Πόλεμος και Ειρήνη την Πρωτομαγιά του 2023


Παγκόσμιος σταθμός στους αγώνες των εργαζομένων για δουλιά και ζωή με δικαιώματα, για κοινωνική ανατροπή των αιτιών που «ματώνουν» τους λαούς, είναι σε όλον τον κόσμο η Ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ανεβάζει την ένταση η καταγγελία για επίθεση με drone στο Κρεμλίνο

 
Η Μόσχα κατήγγειλε σήμερα απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν από την Ουκρανία, με επίθεση drones κατά της οικίας του στο Κρεμλίνο, με το Κίεβο να αρνείται ότι είχε σχέση, σε ένα περιστατικό που ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ένταση στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση.  

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη των πολιτικών που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση


Το ΚΚΕ δεν λέει άλλα τη μία φορά και άλλα την άλλη, αλλά έχει εντιμότητα και σταθερότητα και αυτό το γνωρίζει ο λαός από την παρουσία του Κόμματος μέσα και έξω από τη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους σπουδών και στις γειτονιές, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σαν πολλά δεν μαζεύονται;


Στις 6 Δεκέμβρη 2022, κατά την περιοδεία του στην Καστοριά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Οπως αποδείχτηκε, η συνάντηση αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν. Είχε προετοιμαστεί λίγες μέρες πριν, στο γραφείο της βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιας, παρουσία κι άλλων στελεχών του κόμματος, που συνάντησαν τον πρόεδρο των αποστράτων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 04/05/1825

Γεννιέται ο βιολόγος Τόμας Χάξλεϊ, ένθερμος υποστηρικτής της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου.

04/05/1919

Φοιτητές διαδηλώνουν στην Πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου, διαμαρτυρόμενοι για τη Συνθήκη των Βερσαλλιών που εκχωρούσε κινεζικά εδάφη στην Ιαπωνία. Ξεκινά το αντιιμπεριαλιστικό επαναστατικό «κίνημα της 4ης Μαΐου».