Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Μουσικό μήνυμα του Παντελή Θαλασσινού


Μηνύματα συμπαράστασης, αλληλεγγύης, στήριξης και αισιοδοξίας έρχονται από τους ανθρώπους της Τέχνης.

 Ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τη δική του ματιά, τον δικό του τόνο απευθύνεται μέσω του portal 902.gr σε όλους εμάς... Μένουμε Δυνατοί!

Ο Παντελής Θαλασσινός μας έστειλε δύο τραγούδια και μας καλεί να «Μείνουμε Δυνατοί!».

Παρεμβάσεις ενάντια στην αδειοδότηση της ΤΙΤΑΝ για καύση RDF-SRF


Θεσσαλονίκη  30.03.2020


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ) Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΗΣ RDF-SRF ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΤΙΤΑΝ Α.Ε.»

Άκυρες για το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα οι αντεργατικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στις ΠΝΠ


Η κυβερνητική ικανότητα στη διαχείριση της πανδημίας αποτυπώθηκε σήμερα ανάγλυφα στις προτάσεις των υπουργών που ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα. Για τους εργαζόμενους χρειάζεται "προσαρμογή στο δύσκολο εργασιακό περιβάλλον, με αντοχή και υπομονή", με "αίσθημα ατομικής ευθύνης, νηφαλιότητα, ψυχραιμία".

Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και τα "εργαλεία ευελιξίας" που έχουν λάβει ως σήμερα και θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα ήταν το βασικό μενού της συνέντευξης.

ΚΚΕ: Κατέθεσε ως αναφορά το ψήφισμα των Συνδικάτων


Προς το Προεδρείο της Βουλής

                                                                  
                                                                     ΑΝΑΦΟΡΑ

        Για τους κ. Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Υγείας

Οι Βουλευτές Κατσώτης Χρήστος, Κανέλλη Λιάνα, Λαμπρούλης Γιώργος, Μαρίνος Γιώργος και Στολτίδης Λεωνίδας.

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το ψήφισμα που υπογράφουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα για μέτρα προστασίας της υγείας όλων τωνεργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Αθήνα 30/3/2020

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Ψήφισμα Συνδικάτων


 

Πάγια η θέση του Κόμματος για μόνιμη δραστική μείωση των μισθών βουλευτών και κρατικών παραγόντων


Αν θέλουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, μπορούν να υιοθετήσουν την πάγια πρόταση του ΚΚΕ για μόνιμη -και όχι μόνο επ’ αφορμή της πανδημίας- δραστική μείωση των μισθών βουλευτών κι άλλων υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων, την κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων.

Αυτή η πρόταση ισχύει πάντα, πόσο μάλλον σε συνθήκες όπως οι σημερινές, που ο λαός υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, από τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, καθώς και από τα μέτρα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.

Όλα τα άλλα έχουν στοιχεία υποκρισίας και δημαγωγίας αυτές τις δύσκολες ώρες και στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Σημειώνουμε, ξανά, πως σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του ΚΚΕ, η βουλευτική αποζημίωση κατατίθεται εξ ολοκλήρου στο Κόμμα για την οργάνωση της λαϊκής διεκδίκησης και πάλης.
 
Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 

Ανακοίνωση για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου


Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, ο αγωνιστής της Αντίστασης Μανώλης Γλέζος.

Ο Μανώλης Γλέζος, μαζί με τον Λάκη Σάντα, τη νύχτα της 30ής προς 31η Μάη του 1941 κατέβασαν από την Ακρόπολη τη μισητή, χιτλερική σημαία, ενέργεια-σύμβολο της θαρραλέας αντίστασης του ελληνικού λαού.

Εντελώς ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα και πολλά είναι σε επικίνδυνη κατεύθυνση

   Συνέντευξη του  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ΕΡΤ1
- Καλημέρα σας.

- Καλημέρα.

- Τώρα σπίτι κι εσείς υποθέτω.

- Στα γραφεία αυτή τη στιγμή.

- Όχι, σπίτι. Στο σπίτι του λαού.

Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την επέτειο της Ημέρας της Παλαιστινιακής Γης, που ο λαός της Παλαιστίνης τιμά κάθε χρόνο στις 30 Μάρτη.

Δυστυχώς, όμως, η φετινή αυτή επέτειος βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό σε ακόμα δυσμενέστερη θέση αφού, εκτός όλων των δεινών που υφίσταται εξαιτίας της εξηντάχρονης ισραηλινής κατοχής, των σχεδίων του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της απαράδεκτης στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ, φέτος έχει να αντιμετωπίσει και την πανδημία του κορονοϊού.

«Το "αόρατο χέρι"»


 Υπεραστικοί

«Τραγουδάμε για την εργατική τάξη που παράγει όλο τον πλούτο, αλλά δεν τον καρπώνεται. 

Για τους αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος. 

Μόνος δρόμος για τον κόσμο της εργασίας είναι η ανατροπή του καπιταλισμού».

Από την σκηνή του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Τα επιστημονικά δεδομένα στη μέγγενη της πολιτικής που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες


Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους υγειονομικούς και τον υπόλοιπο κόσμο ότι έχει πάρει εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και ότι ετοιμάζει το σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση αυτών που θα νοσήσουν βαριά.
Οπότε, κατά τα λεγόμενά τους, το μπαλάκι της ευθύνης πέφτει στο λαό, στο κατά πόσο θα πειθαρχήσει στα

Προετοιμάζουν στην Ελλάδα «εφεδρείες» για εκστρατείες προπαγάνδας και «κοινωνικής επιρροής»


                   ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
 
Ενα πολυπλόκαμο δίκτυο, με εργαστήρια, σεμινάρια και συμπράξεις ΜΚΟ, Τμημάτων Πανεπιστημίων κ.ο.κ., και στόχο την ενεργότερη συμμετοχή στις ευρωατλαντικές εκστρατείες προπαγάνδας και «κοινωνικής επιρροής» εντός κι εκτός συνόρων, στήνεται βήμα βήμα στην Ελλάδα, από την πρεσβεία των ΗΠΑ και τους αντίστοιχους μηχανισμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ, με τις «ευλογίες» φυσικά και των αστικών κυβερνήσεων.

Spot της Γραμματείας Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας


Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.

Η Κούβα πρωταθλήτρια στη διεθνιστική αλληλεγγύη



Να σταματήσει ο οικονομικός αποκλεισμός

«Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης χαιρετίζει με περηφάνια την πολύπλευρη συμβολή της Δημοκρατίας της Κούβας στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού (COVID-19)», αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Κοινή δήλωση σχετικά με την νέα αδειοδότηση καύσης RDF – SRF από τον Όμιλο «ΤΙΤΑΝ»


Εν μέσω πανδημίας η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ ΑΕ,  η κυβέρνηση μέσω του  Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως διαμεσολαβητή ενημέρωσης, κινούν τις τελευταίες μέρες, ξανά διαδικασίες για να καταφέρει η παραπάνω εταιρεία να πάρει την πολυπόθητη εδώ και χρόνια, άδεια καύσης των δευτερογενών απορριμμάτων RDF και SRF στο εργοστάσιο της Ευκαρπίας.

Για την μείωση των λεωφορείων μετά από απόφαση του ΟΣΕΘ


28-3-2020
Σε δελτίο τύπου στις 23-3-2020 ο ΟΣΕΘ (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης) ανακοίνωσε ότι -με βάση την απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας- αποφάσισε την προσωρινή αναστολή κατά 50% της κυκλοφορίας των λεωφορείων στις χρονικές ζώνες 10:00 με 15:00 και 18:00 με 24:00.

Η εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη


Η ώρα είναι 3 μετά τα μεσάνυχτα, το ημερολόγιο γράφει 30 Μάρτη 1952. Στις φυλακές της Καλλιθέας επικρατεί νεκρική σιγή. Ακούγονται τα βαριά βήματα του δεσμοφύλακα. Φτάνει στο κελί του Νίκου Μπελογιάννη. Το ξεκλειδώνει, τον ξυπνάει. Δίπλα του στέκει, όπως ένα μακάβριο φάντασμα, ο βασιλικός επίτροπος συνταγματάρχης Αθανασούλης. Διαβάζει στον Μπελογιάννη την απόφαση να τον οδηγήσουν μαζί με τους συγκρατούμενούς του Ν. Καλούμενο, Η. Αργυριάδη και Δ. Μπάτση, στην εκτέλεση. Στις 3 και 20 η φάλαγγα βγήκε από τις πόρτες των φυλακών κατευθυνόμενη με δαιμονισμένη ταχύτητα προς το «συνήθη τόπο των εκτελέσεων», το Γουδί.