Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

«Παπουτσωμένοι Δράκοι»


Νέο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Πρόκειται για το παιδικό μυθιστόρημα «Παπουτσωμένοι δράκοι».

30 δρακάκια, που το παρατσούκλι τους είναι «τουρτούρηδες», γιατί κρυολογούν εύκολα, θέλουν να κατακτήσουν το μάθημα των Μαθηματικών.

Συνεχίζει τις ασκήσεις το Πεκίνο - «Αυτοσυγκράτηση» ζητούν οι ΗΠΑ


Η Κίνα έκανε προσομοίωση «πληγμάτων ακριβείας» σήμερα στην Ταϊβάν κατά τη δεύτερη ημέρα στρατιωτικής της άσκησης «ολικής περικύκλωσης» της νήσου, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει ως αύριο, Δευτέρα, και παρουσιάστηκε από το Πεκίνο ως "σοβαρή προειδοποίηση" στις αρχές της νήσου μετά την συνάντηση της προέδρου της με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο στις ΗΠΑ.

«Άμα ο λαός χορέψει αντάμα...» - Οι "Κοινοί Θνητοί" απαντούν σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


 Το γεγονός ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε μέσα στην ελληνική Βουλή, στίχους από το τραγούδι μας "Θ' αργήσω απόψε" που γράφτηκε με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, δεν χαϊδεύει τ' αυτάκια μας.

Απόδειξη της σύγκλισης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή Τσίπρα για στήριξη του Παχατουρίδη στο Περιστέρι

 
Φαίνεται πως όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν απομακρύνονται αλλά όλο και περισσότερο συγκλίνουν. Μία ακόμα απόδειξη είναι η επιλογή του Τσίπρα ότι στηρίζει για δήμαρχο Περιστερίου τον Ανδρέα Παχατουρίδη.

Πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη - Αν είμαστε πιο δυνατοί, θα είναι πιο δυνατό το ανάστημα του λαού


 Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Από όλη αυτή τη σημαντική δραστηριότητα όλο το προηγούμενο διάστημα βγαίνουν πολύτιμα συμπεράσματα που σχετίζονται με την ιδεολογικοπολιτική διαπάλη. Δεν το κρύβουμε, άλλωστε είμαστε περήφανοι γι’ αυτό και το λέμε: επενδύουμε στο ότι το ΚΚΕ είναι δύναμη αλήθειας, αγώνα, ανατροπής.

Η κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί


Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης «παγώνουν», όταν το πρωϊ της 9ης Απριλίου 1941 βλέπουν να εισέρχονται στην πόλη τους οι χιτλερικοί κατακτητές. Οι εισβολείς, επρόκειτο τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια να στήσουν ένα απέραντο σκηνικό τρόμου, εξαθλίωσης και θανάτου πάνω από την Ελλάδα. Η Μακεδονική πρωτεύουσα θα γευτεί στο πετσί της τα "αγαθά" του ναζισμού: Εκατοντάδες εκτελέσεις, ολοκαύτωμα των 50.000 Εβραίων κατοίκων της, στρατόπεδα θανάτου όπως του "Παύλου Μελά", απίστευτη κτηνωδία, πείνα και θάνατος.

Το πραγματικό ζητούμενο για τον λαό είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ


 Κύριε Γραμματέα, σε 40 μέρες περίπου έχουμε εκλογές, με απλή αναλογική. Βλέπετε κάποια δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης αμέσως μετά, ή φοβάστε το φαινόμενο των επαναλαμβανόμενων εκλογικών αναμετρήσεων;

Τα... ναζιστίδια

Ανοιξε πάλι η μαύρη ατζέντα. Αυτή που ανοίγει κάθε φορά πριν από τις εκλογές και γεμίζει με μουτζούρες την ήδη γκρίζα πραγματικότητα, με ορατό κι αόρατο στόχο να μη φανεί και να μην ακουστεί πουθενά το φως των λαϊκών ονείρων. Να μη λάμψει η νεανική αυτοπεποίθηση ότι μπορεί ο κόσμος να γίνει καλύτερος αν τα αν, τα εάν, τα if μωρέ αδερφέ των αυτοπροσδιοριζόμενων ως «ανώτερων» ταξικά, αυτοκρατορικά, αποικιακά, ιμπεριαλιστικά κ.λπ. της Γης, δεν απαντηθούν από τους κατασκευαστές τους, αλλά από τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που δουλεύουν για να ζουν και δεν ζουν για να δουλεύουν.

Οταν τα ριμέικ είναι χειρότερα από τα πρωτότυπα


«ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΡΗΞΗ»...

Για όποιον δεν θυμάται, το παραπάνω σύνθημα που «τρέχει» την καμπάνια του ΜέΡΑ25 είναι η παράφραση του «πρώτη φορά αριστερά», του συνθήματος με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε και πήρε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015, συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, έδεσε τον λαό χειροπόδαρα, μετέτρεψε το «όχι» του δημοψηφίσματος σε «ναι» και ψήφισε τελικά μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 3ο μνημόνιο.

Αγωνιστικά, ανατρεπτικά, αντισυστημικά ΚΚΕ!

 
Σκηνοθεσία φοβερή. Φωνές, κακό, τσακωμοί...

Στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με δημοσιογράφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (μέχρι εκεί αντέχει η «πολυφωνία» τους), στα κάγκελα...

Κορόνες περί δικαιοσύνης και δημοκρατίας, σταθερότητας και ευθύνης.

Για την τηγανίτα τίποτα...

«Αυτοδύναμο ή συνεργασίας» (το πετσόκομμα του λαού);


 Αυτό το κάλπικο δίλημμα βάζει τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ, αραδιάζοντας παραδείγματα από την ΕΕ. Τι πραγματικά συμβαίνει όμως;

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα στις 24 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι το σύγχρονο στοιχείο της Ευρώπης. Η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ισπανία, η Πορτογαλία έχουνε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 09/04/1821

Γεννιέται ο Γάλλος συμβολιστής ποιητής Σαρλ Μποντλέρ. Στην επανάσταση του 1848 στη Γαλλία ο Μποντλέρ βρέθηκε στα οδοφράγματα μαζί με τον εξεγερμένο λαό του Παρισιού, ενώ πολλά έργα του κατόπιν απαγορεύτηκαν «για προσβολή των δημοσίων και των καλών ηθών».