Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Είχαν στήσει φιέστα για την… τηλεδιοίκηση στα τρένα

*

Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στις 1 Μαρτίου τη Θεσσαλονίκη,  

Στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος.

Κρατική δολοφονία


Αυτή τη φορά ο Χριστόφορος Ζαραλίκος κάνει μια διαφορετική εκπομπή. Διπλάσια σε διάρκεια, με πολλαπλάσια σιχασιά για τα καθάρματα που μας κυβερνούν, την ακριβότερη γλάστρα της Ευρώπης, όσους συμμετέχουν στο “εθνικό πένθος” ψηφίζοντας ιδιωτικοποιήσεις, για τα αδέλφια μας (Κάιν) τους μπάτσους που μας προστατεύουν, για τις χουντοθείτσες των ΜΜΕ. Και τους αφιερώνει μια φράση με δύο αρνήσεις: δε νομίζω πως δεν είστε καθάρματα.

«Πυκνώνουμε το ορμητικό ποτάμι του αγώνα»


«Πυκνώνουμε το ορμητικό ποτάμι του αγώνα και καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στο νέο, μεγάλο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι», επισημαίνει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 11.15 π.μ. στα Προπύλαια.  

Η ανατίναξη των αγωγών «Nord Stream» επανέρχεται στην «ατζέντα» της αντιπαράθεσης Δύσης - Ρωσίας

 
«Διαρροές» και «πληροφορίες» σε δυτικά ΜΜΕ ενοχοποιούν «ουκρανική ομάδα»

 Ξανάρχεται στην επιφάνεια η αντιπαράθεση για την ανατίναξη των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου «Nord Stream» 1 και 2 που καταλήγουν στη Γερμανία, μέσα από μια σειρά «διαρροών» και «πληροφοριών» σε δυτικά ΜΜΕ που ενοχοποιούν «ουκρανική ομάδα».

Να προστατευτούν οι τοιχογραφίες της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης


Με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση για συλλογή ιστορικού υλικού και τις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του χώρου της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης από την Τεχνόπολη, θέλουμε να αναδείξουμε ένα ακόμα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της που σχετίζεται με την περίοδο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή.

Κι όμως, κατάφερε να καλέσει τον ...Μανώλη Γλέζο στο συνέδριο!


ΘΛΙΒΕΡΗ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ

Τον Μανώλη Γλέζο που έχει φύγει από τη ζωή πριν από 3 χρόνια «κάλεσε» η ηγεσία της ΓΣΕΕ, στο συνέδριο που ξεκινάει σήμερα στο Καβούρι.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος εκπροσώπου του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου με την Γωγώ Αργυρού, σύντροφο του αείμνηστου αγωνιστή Μανώλη Γλέζου, όπως η ίδια τον δημοσίευσε στο διαδίκτυο:

Γιούρι Γκαγκάριν (και 2 επιστολές Ελλήνων πολιτικών κρατουμένων)

 
Ο Γιούρι Αλεξέγιεβιτς Γκαγκάριν, ο άνθρωπος που καταξίωσε την ανθρώπινη τόλμη γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1934.

Ο πατέρας του ήταν εργάτης και η μητέρα του αγρότισσα και δούλευαν μαζί σε ένα κολχόζ. Εντάχθηκε στο διαστημικό πρόγραμμα της ΕΣΣΔ και στις 12/4/1961 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα πραγματοποιώντας μια περιστροφή γύρω από τη Γη.

Συνεχίζουμε!


Ένα μεγάλο ποτάμι εργαζομένων, λαού και νεολαίας πλημμύρισε χτες απ' άκρη σ' άκρη τη χώρα. Διαβεβαίωσε ότι «το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Διαδήλωσε την οργή του για το ότι «τα κέρδη τους είναι οι ζωές μας». Και έδωσε υπόσχεση ότι «εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ!».

Συγγνώμη για όλες τις φορές που σιώπησα...

 
Απόγευμα Τρίτης. Μάθημα με τμήμα της Γ΄ Λυκείου στο φροντιστήριο. Το κλίμα ήδη βαρύ. Ψυχικά ασήκωτο. Βλέμματα καρφωμένα πάνω μου και γω αποδέκτης τους, νιώθω την ανάγκη να βάλω τα πάντα στην άκρη και να συνδεθώ ειλικρινά μαζί τους.

Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών σε πόλεις της Ουκρανίας


Σε εξέλιξη βρίσκεται κύμα ρωσικών βομβαρδισμών σε ολόκληρη την Ουκρανία. Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως εξαπολύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες μαζικά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στις περιφέρειες του Χάρκοβου και της Οδησσού, αντίστοιχα στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία, καθώς επίσης και σε πόλεις στο δυτικό της τμήμα.

Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ότι δυναμώνει το ρεύμα των αγωνιστριών που δεν συμβιβάζονται


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλες και φίλοι,

Θέλουμε και απ’ αυτή την εκδήλωση να χαιρετίσουμε τη συγκλονιστική, μαζική και μεγαλειώδη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στις απεργιακές συγκεντρώσεις απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Δεκάδες χιλιάδες λόγοι


Έκαναν ότι μπορούσαν… Κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αστικά επιτελεία και παπαγάλοι κάθε είδους. 

Εβαλαν εμπόδια και τρομοκράτησαν…

Μια μέρα σαν τη σημερινή


09/03/1500

Ο Πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Καμπράλ σαλπάρει από τη Λισαβόνα με 13 πλοία με προορισμό τις Ινδίες. Στο ταξίδι αυτό θα ανακαλύψει τη Βραζιλία.