Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Εμείς τον θέλουμε, παιδιά, τον βασιλιά…

.... 

Εμείς τον θέλουμε παιδιά τον βασιλιά

να τον πάμε στο Παγκράτι να πουλάει Ριζοσπάστη

Το... 96% των έργων για τις ανάγκες του κεφαλαίου και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών


«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι», τονίζει η Επιτροπή Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ

Διήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πραγματοποίησε την Παρασκευή και το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης με πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο.

Συλλυπητήρια του ΠΑΜΕ για τον θάνατο του Mohammad Shaban Azouz ιστορικού ηγέτη της ΠΣΟ και των Συνδικάτων της Συρίας


Το ΠΑΜΕ με θλίψη αποχαιρετά τον αδελφό Mohammad Shaban Azouz, ιστορικό ηγέτη της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Συρίας και πρώην Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις για μέτρα προστασίας των εργαζομένων


Με κινητοποιήσεις που έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής τους απεργίας, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διεκδίκησαν μέτρα για να γυρνάνε σώοι από το μεροκάματο, με αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα την ανασφάλιστη εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Η Βρετανία στέλνει άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία

 
Την αποστολή, 14 αρμάτων μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας, σηματοδοτώντας την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης του ΝΑΤΟ με την Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ποπάι


Ο Ποπάι, ένας από τους πιο αγαπημένους παιδικούς μας ήρωες «γεννήθηκε» απ’ το πενάκι του Έλζι Κράισλερ Σίγκαρ στις 17 Γενάρη του 1929, σε μία σειρά κόμικς της νεοϋορκέζικης εφημερίδας Evening Journal. Η σειρά αυτή μετρούσε ήδη δέκα χρόνια ζωής, με πρωταγωνιστές την Όλιβ Όιλ, τον αδελφό της Κάστορ και τον αγαπημένο της Χαμ Γκρέιβι.

«Αναβάθμιση...»


Άλλη μια επιβεβαίωση ότι οι στόχοι του κεφαλαίου και των κομμάτων του όχι μόνο δεν συναντιούνται πουθενά με τις λαϊκές ανάγκες αλλά προϋποθέτουν τη διαρκή συντριβή τους, είναι το παράδειγμα της λεγόμενης «επενδυτικής βαθμίδας» της ελληνικής οικονομίας, που επιθυμούν διακαώς οι όμιλοι και για την οποία «εργάζονται» η κυβέρνηση, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Από το 2014!


«Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Βίτσα, τον συντονιστή της ΕΕΚΕ Αμυνας Γιώργο Βαρεμένο και τον υπεύθυνο του Τμήματος Αμυνας Τάσο Βλάχο, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού υπό τον πρόεδρό της Ευάγγελο Δανιά, η οποία και έθεσε υπόψη των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα θέματα που την απασχολούν».

ΝΑΤΟΪΚΑ εδάφη, ΝΑΤΟΪΚΗ επικράτεια.


ΝΑΤΟΪΚΑ εδάφη, ΝΑΤΟΪΚΗ επικράτεια. 

Νέα ορολογία αλλά και καινούργιο πλαίσιο πολιτικής και στρατιωτικής δράσης του ΝΑΤΟ; Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη πρωτοφανή φρασεολογία τής κυβέρνησης των ΗΠΑ, ειπώθηκε εκ παραδρομής; Σαφώς όχι, γιατί τονίσθηκε δύο φορές, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και υπουργό της κυβέρνησής του. Προφανώς μπαίνει υπό αμφισβήτηση η εθνική κυριαρχία, επί του εδάφους και επί της επικρατείας, του κάθε κράτους μέλους του ΝΑΤΟ και των συνόρων του.

Μούχλα


Τη μυρωδιά της μούχλας απέπνεε η κηδεία του έκπτωτου μονάρχη Γκλίκσμπουργκ, τον οποίο συνόδευσε ως στην τελευταία του κατοικία ένας εσμός από βασιλιάδες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες και άλλους παρατρεχάμενους του αναχρονιστικού θεσμού, που βρέθηκαν στην Αθήνα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 17/01/1863

Γεννιέται ο Σοβιετικός σκηνοθέτης Κωσταντίν Στανισλάβσκι, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ρεύματος του σοσιαλιστικού ρεαλισμού (Καλλιτέχνης του Λαού της ΕΣΣΔ 1936, Παράσημο Λένιν 1937, κ.α.)