Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα «πεσκέσια» στους φαρμακοβιομήχανους


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

 Επιπλέον προνόμια, μέτρα στήριξης και πεσκέσια πολλών εκατομμυρίων στους φαρμακοβιομήχανους έρχεται να δώσει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη.

Αγγίζουν το 1 τρισ. δολάρια οι οικονομικές απώλειες της Κούβας από τον απάνθρωπο αποκλεισμό που επιβάλλουν οι ΗΠΑ


Σε 922,6 δισεκατομμύρια δολάρια, υπολογίζονται οι οικονομικές απώλειες που έχει υποστεί η Κούβα, από τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό (εμπάργκο) που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στο νησί της επανάστασης από το 1963 και ισχύει μέχρι σήμερα. Το δυσθεώρητο αυτό νούμερο περιλαμβάνεται στα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Κουβανός υπουργός εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκεζ, και κάνει τον κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να αναρωτηθεί,

Υπερώριμο το αίτημα για πλήρη διαχωρισμό κράτους

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 Εκκλησίας και ξεπέρασμα των αναχρονισμών στο Ελληνικό Δίκαιο

Στους αναχρονισμούς που υπάρχουν στο Ελληνικό Δίκαιο, όσον αφορά το σημερινό δίκαιο της ιθαγένειας, αλλά και τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης Συντάγματος ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Υπόθεση όλων η οργάνωση της νέας απεργίας


Με σημαντικό εφόδιο την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα συνεχίζουν με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη, ενάντια στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο. Αιχμή της πάλης είναι οι διατάξεις που βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, νέα προσκόμματα στην απεργία και προβλέπουν εξαιρέσεις από τις κλαδικές συμβάσεις, που τις μετατρέπουν σε «πουκάμισο αδειανό» για τους εργαζόμενους, αν και όποιες υπογραφούν.

Κανείς εφησυχασμός!


Η προχτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, μόνο για εφησυχασμό και «συγκρατημένη αισιοδοξία» δεν προσφέρεται, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν η κυβέρνηση και τα επιτελεία της.

Πού θα πάτε, πού θα πάτε! Πρόστυχοι καλαμαράδες…


Ξεκινάμε από τα βασικά… «Όταν αυτοί που θέλουν να σε βοηθήσουν είναι υπέρ το δέον πολλοί, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε ν’ αυξήθηκαν ξαφνικά τα φιλάνθρωπα αισθήματα σ’ έναν κόσμο που από υπάρξεώς του στηρίζει την προκοπή του στην απανθρωπιά, είτε οι ελεήμονες να προσπαθούν ελεώντας σε να ελεήσουν τον εαυτό τους, προσδοκώντας ανταλλάγματα εν ευθέτω χρόνο.

Οι διευθυντές των Μy Market με το χαμόγελο των 300€, ξαναχτυπούν!


Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα MyMarket,

Σας ενημερώνουμε ότι επιχειρησιακό σας "σωματείο" κάνει εκλογές χθες και σήμερα στο ξενοδοχείο Oscar στο κέντρο της Αθήνας. Ένας μηχανισμός της εργοδοσίας που δεν έχει κάνει ποτέ παρέμβαση για οποιοδήποτε εργατικό ζήτημα, δεν έχει εμφανιστεί σε μια απεργία, σε μια κινητοποίηση, δεν έχει δώσει ποτέ και πουθενά το πιο απλό στίγμα, την πιο απλή συλλογική παρουσία.

Ερώτηση, του ΚΚΕ, στη Βουλή για τον επικίνδυνο χαρακτήρα της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις


Η κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο του ''Στρατηγικού Διαλόγου'' με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει σε πολυετή ή αορίστου χρόνου ανανέωση της Ελληνο-Αμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, την ενίσχυση και την επέκταση της.

Η ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου- ΕΑΜ


Ιδρύεται,27/9/1941, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, μετά την ολοκλήρωση της τριπλής κατοχής από τα γερμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά στρατεύματα, το ΚΚΕ ύψωσε τη σημαία της αντίστασης.

Είχε προηγηθεί η ίδρυση του Εργατικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (16 Ιούλη 1941).