Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Προσευχή του Καλού Ραγιά

Προσευχή του καλού ραγιά (Άκης Πάνου)

Σ’ ευχαριστώ Θεούλη μου
που μ’ άφησες να ζήσω
άλλη μια μέρα τον αγά
να τον υπηρετήσω

Ψέκασμα ΣΥΡΙΖΑ

Ψέκασμα επί ΣΥΡΙΖΑ

 Ανθυπολοχαγός Δ.Σ.Ε. μπροστά σε κλούβα των ματ του συριζα στις 04/10/2016.

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Πάτρα


 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Πάτρα, στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου.

«Αριστεία» με πλατωνικά «μεροκάματα»!


Ζούμε στη χώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως, πριν ασχοληθείς με την πολιτική, πρέπει «να ξέρεις τι σημαίνει να βγάζεις το μεροκάματο», «να έχεις κολλήσει πραγματικά ένσημα» (ναι, ο Μητσοτάκης!).

Ολοι αύριο στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα


Με τις ιδιαίτερα μαζικές και με παλμό συγκεντρώσεις του Κόμματος να συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα, έφτασε και η ώρα για το μεγάλο προεκλογικό ραντεβού της Αθήνας. Αύριο Τετάρτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα, όπου στις 8 μ.μ. θα γίνει η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Διαφορές...


«Τα συστημικά κόμματα δεν έχουν ουσιώδεις διαφορές στα μεγάλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας»... Με αυτά τα λόγια «ξαναχτύπησε» ο Ευ. Βενιζέλος, αναδεικνύοντας την ουσιαστική συναίνεση που υπάρχει ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, παρά τη φιλότιμη προσπάθειά τους να χαράξουν «διαχωριστικές γραμμές».

Προς «εντατικό» παζάρι, με επίδικο μπίζνες και ΝΑΤΟική συνοχή

Σε «εντατικό» παζάρι με πλαίσιο που θέτει ο σχεδιασμός των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, φρέσκο «πολιτικό κεφάλαιο» και «κατανόηση» για τα «θέλω» της τουρκικής αστικής τάξης προσανατολίζεται μετεκλογικά η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στη διακαναλική του συνέντευξη την Κυριακή για τις τουρκικές εκλογές και τα Ελληνοτουρκικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης διαπίστωσε ότι «ο τουρκικός αναθεωρητισμός φαίνεται να είναι βαθιά ριζωμένος σε όλο το τουρκικό πολιτικό κατεστημένο, και αυτό συμπεριλαμβάνει και τα δύο κόμματα εξουσίας. Κατά συνέπεια, στον βαθμό που η Τουρκία επιμένει στη λογική της "γαλάζιας πατρίδας", εκ των πραγμάτων θα υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεών μας».

Μια επιλογή: ΚΚΕ!


Περίπου 400.000 νέοι άνθρωποι, μαθητές Β' και Γ' Λυκείου, αλλά και φοιτητές μικρών ετών, θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά. Η συμμετοχή τους στις εκλογές και η ψήφος τους στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά, να γεμίσει με ελπίδα και αισιοδοξία τη νέα γενιά.

Ο λαός να μη φοβηθεί τίποτα, να κάνει την έκπληξη με πιο δυνατό ΚΚΕ


Κάλεσμα στο λαό να μη φοβηθεί τίποτα και να κάνει την έκπληξη, να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται το ΚΚΕ στην κάλπη, ώστε να είναι ακόμα πιο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, απεύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Αμείωτη φορολογική επέλαση στον λαό και «να δεις τι σου 'χω για μετά»


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το φορολογικό ξεζούμισμα του λαού, με τα στοιχεία που δίνει το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να είναι αποκαλυπτικά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία από την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουάριος - Απρίλιος 2023, «τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 17,87 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,635 δισ. ευρώ ή 10,1% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2023».

Μεγάαααααλη απελπισία!


Τη δόξα της ...«Αυριανής» ζήλεψαν τα ΣΥΡΙΖΑίικα ΜΜΕ

και η «Εφημερίδα των Συντακτών»

«ανεπίσημη» του ΣΥΡΙΖΑ),

«Στέλνουν τον λογαριασμό» του Ταμείου Ανάκαμψης στον λαό


 ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Δύο αποκαλυπτικές εκθέσεις υιοθετήθηκαν αυτήν τη βδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, που υπερψηφίστηκαν μαζί από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Το αντικείμενο και των δύο εκθέσεων αφορά στην εξεύρεση νέων τρόπων και μέτρων λεηλασίας του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος για την αποπληρωμή του δανείου των 750 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πανίσχυρο ΚΚΕ! Να ξανακοκκινίσουν Εύοσμος, Σταυρούπολη, Τούμπα, Καλαμαριά

 
Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι,

Από τη σημερινή συγκέντρωση θέλουμε να σας πούμε με όλη μας τη δύναμη: Ναι, μπορούμε! Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη! Να κάνει αυτό που δεν περίμεναν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθήκευσαν τις ζωές μας, τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονόμευσαν τη ζωή της νέας γενιάς.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 16/05/1703

Πεθαίνει ο Γάλλος παραμυθάς Σαρλ Περό, που έγραψε παραμύθια όπως «Η Σταχτοπούτα», «Η ωραία κοιμωμένη», «Ο Καρυοθραύστης», κ.α. 

ΣαρλΠερώ