Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Δεν θα μπορέσετε να κάνετε το άσπρο – μαύρο με αβάσιμους ανιστόρητους ισχυρισμούς


Ας ενημερώσει παρακαλώ κάποιος την κυρία Ακρίτα που ισχυρίζεται πως υπήρχαν “φρικαλέα σεξουαλικά σκάνδαλα στο Μπολσόι επί Στάλιν” πως δεν υπάρχει πουθενά καμία βιβλιογραφική πηγή που να υποστηρίζει στο ελάχιστο – ούτε καν ως υπόνοια – κάτι τέτοιο. Ενημερώστε την πως τα εργασιακά δικαιώματα, τα δικαιώματα στέγης, περίθαλψης, αξιοπρεπούς διαβίωσης ήταν εγγυημένα, πως ειδικά οι εργάτες της τέχνης έχαιραν του πιο υψηλού επιπέδου εκτίμησης, υποστήριξης και σεβασμού από το κράτος και τον λαό της Σοβιετικής Ένωσης, ειδικά επί Στάλιν, και πως το επίπεδο της πρωτοπόρας παιδαγωγικής των τεχνών αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο για την δημιουργική, τεχνική αλλά προπαντώς την ηθική, ατομική και συλλογική ανύψωση.

Τι είναι η λεγόμενη αντικυκλική κρατική πολιτική;


Αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλισμού είναι η περιοδική εκδήλωση κρίσεων, δηλαδή περιόδων που η οικονομική δραστηριότητα, αντί να αυξάνεται, όπως κάνει συνήθως στον καπιταλισμό, μειώνεται. Η αστική οικονομική σκέψη αναφέρεται σ' αυτό το φαινόμενο ως ο «επιχειρηματικός κύκλος».

Για θάνατο εργαζόμενου στο S/M "Μασούτης" από κορονοϊο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της για τον συνάδελφο μας που έχασε την ζωή του από επιπλοκές του κορονοϊού. Ο αδικοχαμένος συνάδελφός μας εργαζόταν ως κρεοπώλης στο κατάστημα του Μασούτη στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

«Πώς γεννιούνται τα τέρατα;»


Η απόφαση νέων ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, να "σπάσουν τη σιωπή τους" για τις αθλιότητες που βίωσαν, αποτελεί μία γενναία ατομική πράξη. Αυτή η γενναιότητα είναι που οδηγεί στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους και όχι η κυβέρνηση, η οποία ακόμα χρωστάει εξηγήσεις για τους χειρισμούς της.

«Ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά!»


Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε!

Ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά!

Τα προβλεπόμενα δικαιώματα των κρατουμένων πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το αδίκημά τους


 Η παράταξή μας αντιτίθεται σθεναρά στη διακριτική και αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατούμενου, ανεξάρτητα από το αδίκημα για το οποίο έχει καταδικαστεί, κατά παράβαση και της ίδιας ακόμη της -κατ' ευφημισμό και μόνο- σωφρονιστικής νομοθεσίας, η οποία ενσαρκώνει στην ουσία την κατασταλτική αντίληψη του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων, απέναντι στους κρατούμενους.

Γιατί επισημαίνεται η καθοριστική σημασία της ιδεολογικής - μορφωτικής δουλειάς στις ΚΟ; Πάντα δεν ήταν αυτό καθήκον «πρώτης γραμμής»;


Γιατί στο πρώτο κείμενο επισημαίνεται η καθοριστική σημασία της ιδεολογικής - μορφωτικής δουλειάς στις Κομματικές Οργανώσεις; Πάντα δεν ήταν αυτό καθήκον «πρώτης γραμμής»; Γιατί δίνεται τέτοια έμφαση;

Η ΚΕ στις Θέσεις για το 21ο Συνέδριο δεν επισημαίνει απλά την ανάγκη αναβάθμισης της ιδεολογικοπολιτικής παρέμβασης, αλλά ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη η ιδεολογική δουλειά να διαπερνά όλη την κομματική δραστηριότητα, να μην αντιμετωπίζεται ως «ένα ακόμα καθήκον» που αφορά κάποιο επιτελείο ή συγκεκριμένους συντρόφους χρεωμένους στο μέτωπο αυτό.

ΝΑΤΟικοί φονιάδες στην Αλεξανδρούπολη για «πρόβες πολέμου» με Ρωσία - Κίνα


 
Υπόλογοι κυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που με τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ έχουν μετατρέψει την πόλη σε ορμητήριο και στόχο των ανταγωνισμών

Μια νέα φουρνιά Αμερικανών φονιάδων έφτασε στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη: Στον ακριτικό λιμένα έδεσε το γιγαντιαίων διαστάσεων αμερικανικό φορτηγό πλοίο «Endurance», ξεκινώντας τη διεκπεραίωση της 1ης από τις συνολικά 7 «δόσεις» χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών και πολεμικών μέσων που θα περάσουν το επόμενο διάστημα πάλι μέσα από την Αλεξανδρούπολη και τα δίκτυα του Εβρου (οδικό και σιδηροδρομικό) προς βορρά, για να συμμετάσχουν σε γιγάντιες ασκήσεις - «πρόβες πολέμου», με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία, αλλά στέλνοντας «μηνύματα» και στην Κίνα, η επιρροή της οποίας στην περιοχή μεγαλώνει.

Εστειλε περιπολικό σε σπίτι εργαζόμενου που ζήτησε αναρρωτική!


Ημερ: 25/2/2021                                                                                          Αριθμ Πρωτ: 3

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Το σωματείο μας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου για το απαράδεκτο περιστατικό τρομοκράτησης συναδέλφου εργαζομένου στο πράσινο από την ελληνική αστυνομία.

Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας


8 ΜΑΡΤΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Συγκέντρωση στις 8 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ., στα Προπύλαια από συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς


Αγωνιστικά ετοιμάζονται να τιμήσουν την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μια σειρά φορέων του μαζικού κινήματος, με τη μέρα αυτή να αποτελεί σημαντικό σταθμό στην ανάπτυξη της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ώστε να δοθεί μαχητική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Δείτε την έρευνα του «902.gr» για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού


Το φάκελο «Ένας χρόνος πανδημία» ανοίγει το portal «902.gr», με μία έρευνα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. 

Στην κάμερα του «902.gr» μιλούν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Κώστας Σιέττος, καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Νάπολης, η Ελένη Μπάγια, γιατρός - μέλος του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αιμίλιος Κακλαμάνος, γιατρός - συνεργάτης του Τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατακραυγή για τα «γαλάζια» στελέχη του Δήμου που παρέκαμψαν τη σειρά εμβολιασμού


Σχετικά με όσα αποκαλύπτονται από το ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις του δήμουΘεσσαλονίκης για την εμπλοκή στελεχών του δήμου σε «εκτός σειράς» εμβολιασμούς,ένα είναι βέβαιο :Είναι αναγκαίο, επιτακτικό και επείγον να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του δημοτικούσυμβουλίου και των δημοτών για όσα συνέβησαν, καταγγέλλονται και ερευνώνται απότη εισαγγελία για τα παραπάνω γεγονότα στα οποία φέρεται να εμπλέκονται πρόεδροςκοινωφελούς οργανισμού (σ.σ. συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ – εργαζόμενη του δήμου σεαναστολή), αντιδήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, άπαντες στελέχη της ΝΔ.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 27 - 28 Φλεβάρη 2021.

  • Ένας χρόνος πανδημίας Covid - 19. «Ορατός εχθρός» ο καπιταλισμός...Μόνη «θεραπεία» ο αγώνας για την ανατροπή του! Μεγάλο 16σελιδο αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


27/02/1902

Γεννιέται ο αμερικανός συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ. Έργα του: τα «Σταφύλια της Οργής», «Άνθρωποι και Ποντίκια», κ.α.

 Τζον Στάινμπεκ

27/02/1905

Ο ιαπωνικός στρατός απωθεί τα ρωσικά στρατεύματα στη Μαντζουρία και περνάει τον ποταμό Σα (Ρωσοϊαπωνικός Πόλεμος, 1904-1905).