Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Φρειδερίκη…..με υπογραφή Κολούμπια

Φρειδερίκη της Ελλάδος, γνωστή στους κακοήθεις και ως “Φρίκη”.

 Η Πριγκίπισσα του Αννόβερου, που μας έκανε την τιμή να “υπηρετήσει” το Έθνος ως Πριγκίπισσα Διαδόχου, Βασίλισσα αλλά και ως Βασιλομήτωρ.

Η “σπουδαία” πορεία της κυριαρχείται από υψηλές Aρχές, πάντα για το καλό του Έθνους και τη διασφάλιση των Ιδανικών της Πατρίδας.

«ΝΑΤΟϊκή Μακεδονία»

Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα ισχυριστεί ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να απειλήσει την Ελλάδα. Το γειτονικό κράτος έχει μια οικονομία που μετά βίας ανέρχεται στο 1/20 ακόμα και αυτού του καθημαγμένου ελληνικού ΑΕΠ. Είναι ένα κράτος που «διαθέτει» έναν στρατό 10 φορές μικρότερο σε επίπεδο οπλιτών από τον ελληνικό στρατό. Ενα κράτος που απέναντι στη σύγχρονη ελληνική αεροπορία, τα αεροπλάνα που μπορεί να αντιτάξει είναι… μηδέν.  

    Είναι προφανές, λοιπόν, πως αν υφίσταται κίνδυνος, αυτός προέρχεται από το γεγονός ότι τους εθνικιστές τής από εκεί πλευράς και τις αλυτρωτικές κατασκευές τους «κάποιοι» άλλοι

Η Ματωμένη Κυριακή του 1905

Η Ρώσικη Επανάσταση του 1905
Η Κυριακή 9 Γενάρη του 1905 με το παλιό ημερολόγιο (22 Γενάρη με το νέο) έχει καταγραφεί στην Ιστορία σαν «Ματωμένη Κυριακή», και ο τσάρος σαν «Νικόλαος ο ματοβαμμένος». Πάνω από 140.000 εργάτες της Πετρούπολης πορεύονταν με ειρηνική διαδήλωση προς τα Χειμερινά Ανάκτορα.
Αφορμή στάθηκε η απεργία στις 3 Γενάρη στο εργοστάσιο Πουτίλοφ. Το απεργιακό κίνημα είχε ξεσπάσει από το 1904 με οικονομικά κατά κύριο λόγο αιτήματα. Η απεργία απλώθηκε γρήγορα και σε άλλες επιχειρήσεις και στις 8 Γενάρη γενικεύτηκε. Με την επίδραση των μπολσεβίκων, οι εργάτες πρόβαλαν όχι μόνο οικονομικές, αλλά και πολιτικές διεκδικήσεις.

Μενέλαος Λουντέμης

         «Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο.Δεν θα τα κάνω πάλι τέσσερα εγώ»
Ο Μενέλαος Λουντέμης (πραγματικό όνομα Δημήτριος Βαλασιάδης). Γεννήθηκε στις 14 Γενάρη 1912 και πέθανε στις 22 Γενάρη 1977.
 
Το έργο του αποτελεί ραψωδία αναστάσιμη των ανθρώπων που αγωνίζονται για ν' αλλάξει ο κόσμος. Η «πένα» του έχει αμεσότητα, λυρισμό, δύναμη και ρεαλισμό.
Ο Μενέλαος Λουντέμης ανήκει στους λογοτέχνες που στράφηκαν προς τον σοσιαλιστικό ρεαλισμό. Οπως ο ίδιος υποστήριζε, δεν τον ενδιέφερε η Τέχνη

Το Π.Α.ΜΕ για το 37ο συνεδριο της Γ.Σ.Ε.Ε

Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών

Η πείρα της εργατικής τάξης τα τρία προηγούμενα χρόνια δείχνει ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, κάθε τίμιος συνδικαλιστής, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται για συνδικάτο που οργανώνει, που