Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Γιάννης Μαρκόπουλος


Κρήτη, Αθήνα και Λονδίνο

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος γεννήθηκε, το 1939, στο Ηράκλειο της Κρήτης, από μητέρα σφακιανής καταγωγής και πατέρα από την Ιεράπετρα, γόνοι και οι δύο παλαιών κρητικών οικογενειών.

Η παραδοσιακή μουσική της Κρήτης, η συμφωνική μουσική που ακούει στο ραδιόφωνο, η μουσική της κοντινής Αιγύπτου συνθέτουν τα ακούσματα της παιδικής του ηλικίας και τον καθορίζουν. Παράλληλα από μικρή ηλικία ξεκινά μαθήματα βιολιού και κλαρίνου.

Θέλει «ασφαλή πλειοψηφία» για μεγάλη επίθεση στον λαό


«Ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία» για να μπορούν «να υλοποιούνται οι μεγάλες αλλαγές», που θα τσακίσουν τον λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου, ζήτησε εκ νέου σήμερα το πρωί ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον «Σκάι».

Με πιο δυνατό ΚΚΕ τους κόβουμε το χαμόγελο, για να χαμογελάσει ο λαός, να είναι πιο δυνατός


Βρισκόμαστε 15 μέρες πριν τις εκλογές της 25ης
Ιούνη. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις τις μέρες αυτές, για να φτάσει το κάλεσμα του ΚΚΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γιαπί και εργοτάξιο, σε κάθε σπίτι και γειτονιά. Βάζουμε τα δυνατά μας, και αντλώντας αισιοδοξία από την άνοδο του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά στις εκλογές του Μάη, την ανάδειξή του σε 3η δύναμη στην Αττική και τη σημαντική άνοδο ειδικά σε εργατικές - λαϊκές γειτονιές, αξιοποιούμε όλους τους τρόπους για να συζητήσουμε με χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, λαϊκούς ανθρώπους, νέες και νέους. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, με τις ανακοινώσεις μας, με τον "Ριζοσπάστη" κάθε μέρα, δίνουμε τη μάχη για να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, για να είναι πιο δυνατός ο λαός».

Εμάς κανένας αρνητικός συσχετισμός δεν μας τρομάζει! Κανένας συσχετισμός δεν είναι ανίκητος, όσο δυναμώνει το ΚΚΕ


 Το μήνυμά μας μεταφέρεται σήμερα εδώ στην Ελάτεια. Στις εκλογές του Μάη κάναμε ένα βήμα με τη σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ και εδώ στην πατρίδα μου τη Φθιώτιδα, με την εκλογή μου μάλιστα ως βουλευτή.

Βάλαμε στόχο να ανεβάσουμε το ποσοστό του ΚΚΕ και να βγάλουμε κομμουνιστή βουλευτή στη Φθιώτιδα και το καταφέραμε. Πάμε τώρα για τα επόμενα, πάμε να κάνουμε το άλμα. Να ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ ειδικά στις πόλεις και τα χωριά όπου ζουν άνθρωποι εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης.

Την απόκρουση νέου κύματος ουκρανικών επιθέσεων ανακοίνωσε η Μόσχα


Ο ρωσικός στρατός απώθησε ουκρανικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να προελάσουν στις περιφέρειες Ζαπορίζια και Ντονιέτσκ καταφέρνοντας τους βαριές απώλειες, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Γεώργιος Πούλος

Ο Πούλος βγάζει λόγο κάτω από την ναζιστική σημαία

 Πούλος Γεώργιος, απόστρατος αντιβασιλικός αξιωματικός, φανατικός γερμανόφιλος και χιτλερικός, με πλούσια εγκληματική δράση. Πάνω από τη δεξιά τσέπη του χιτωνίου του υπήρχε ο γερμανικός αετός με τη σβάστικα. Συνελήφθη στο Κίτσμπιχελ της Αυστρίας στις 19-5-1945 από τους Αμερικανούς. 

Το φανερό συμβόλαιο των κομμάτων του συστήματος για την επόμενη μέρα


Ο διαγωνισμός κάλπικων υποσχέσεων των κομμάτων του συστήματος έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του. Οι συνένοχοι για τη σημερινή κατάσταση, τα κόμματα των τριών μνημονίων, διαβεβαιώνουν ξανά ότι θα μας σώσουν, θα θέσουν και πάλι την Υγεία ως «πρώτη προτεραιότητα», θα αυξήσουν τους μισθούς, θα μειώσουν τη φοροληστεία του λαού.

Κωνσταντοπούλου: Ο αρχηγός είναι ο προπονητής και μπορεί να αφήσει κάποιους στον πάγκο


Συνεχίζονται τα …όργανα στην Πλεύση Ελευθερίας, μετά τις παρατήσεις και τις ηχηρές καταγγελίες για προώθηση των «εκλεκτών» της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Οι αποχωρήσαντες καταγγέλλουν πως τους τοποθέτησε σε χαμηλότερες θέσεις στη λίστα, για να προωθήσει κοντινούς της.

«Μόνοι τους και όλοι μας - The game: Τέταρτο επεισόδιο με θέμα το Πολυτεχνείο του 2020


Η ΚΝΕ συνεχίζει τη νέα σειρά video, με τίτλο «Μόνοι τους και όλοι μας - The game», με σημείο αναφοράς τα retro βιντεοπαιχνίδια.

Η ...τέταρτη πίστα αφορά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου το 2020.

Πέθανε ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος


 Η μουσική ψυχή της Ελλάδας σίγησε. Όμως, θα μένει ζωντανή στη μνήμη μας, μέσα από τα τραγούδια του, που τραγουδήθηκαν και θα τραγουδιούνται από γενιές και γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων.

Στις 25 Ιούνη να γίνει η σκέψη πράξη!


«Πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων».

Αυτά έλεγε ο (παραιτηθείς) υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Πνευματικός.

Αλλά τι διαφορετικό γίνεται σήμερα στην Υγεία;

Μια μέρα σαν τη σημερινή

11/06/1184

 Η Τροία κυριεύεται και καίγεται από τους Αχαιούς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ερατοσθένη.

 «Οσο υπάρχουνε Αχαιοί θα υπάρχει μια ωραία Ελένη»