Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει


27/1/1945. Ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει το Αουσβιτς των κρεματορίων. 6.000.000 άνθρωποι θύματα του πιο στυγερού εγκλήματος στην ιστορία. 

Οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού (60η Στρατιά του 1ου Ουκρανικού Μετώπου) απελευθερώνουν,  τους 7.000 περίπου εναπομείναντες κρατούμενους του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Κινέζοι...


Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης. Τι είπε; Οτι κάποιος πολίτης που επρόκειτο να εμβολιαστεί και ενώ περίμενε SMS υπενθύμισης του εμβολίου, αντί να πάρει το κανονικό SMS δέχτηκε SMS με παραποιημένη από το «Predator» διεύθυνση που παραπέμπει στη διεύθυνση emvolio.gov.gr.

«Διάλεξε πώς θα χάσεις... »

Οποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, θα ταράξει τον λαό στους φόρους και στα χαράτσια, αλλά και σε νέες περικοπές κρατικών δαπανών που αφορούν στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, προκειμένου να πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ


Η νέα κυβέρνηση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ οξύνει καθημερινά τις κατοχικές της πρακτικές σε βάρος του μαρτυρικού Παλαιστινιακού λαού.

Η εισβολή των δυνάμεων κατοχής στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιους και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Το Σάββατο η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση


 Στις 7 μ.μ. στο Παλαί Ντε Σπορ / Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας / Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο 28 Γενάρη στις 7 μ.μ., στο Παλαί Ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Γιώργο Νταλάρα και τους Ασπασία Στρατηγού και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Η Ελλάδα προτείνει την παραπομπή της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη


Το 1975 βρίσκει τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας στο χειρότερο δυνατό σημείο τους. Δεν είναι μόνο η εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Η Τουρκία προσθέτει στον κατάλογο των διαφορών δύο ακόμη, την αμφισβήτηση του ελληνικού εναέριου χώρου και το θέμα της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

Πραγματική μομφή


Οση «σκόνη» και να σηκώσουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, τα ράμματα στη γούνα τους είναι πολλά για το πώς διαμόρφωσαν το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που θωρακίζει τη γενικευμένη παρακολούθηση των πάντων και στρέφεται πρώτα και κύρια ενάντια στον λαό.

Γι' αυτό παρά τις «κραυγές» τους έχει πέσει «σιγή ασυρμάτου»: Για τους νόμους που ενσωμάτωσαν στην ελληνική νομοθεσία Κανονισμούς και Οδηγίες της ΕΕ, συμφωνίες και μυστικά πρωτόκολλα με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, το ΝΑΤΟ, τα οποία κάνουν σκόνη λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, με ερμηνείες - «λάστιχο» περί «καταπολέμησης του ριζοσπαστισμού» και της «τρομοκρατίας».

Τι δεν θα πουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή;


Οι εξελίξεις τρέχουν, το predator δουλεύει, η δυσπιστία μεγαλώνει μαζί με την αβεβαιότητα. ΟΜΩΣ!

Για κάποια πράγματα είμαστε σίγουροι: Για το τι ΔΕΝ θα περιλαμβάνει η κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυτό το διήμερο στη Βουλή.

Εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

 
Ζεσταίνει η συζήτηση για αποστολή ελληνικών «Leopard» στην Ουκρανία
 
Ζεσταίνει η συζήτηση για αποστολή στην κυβέρνηση Ζελένσκι ελληνικών αρμάτων μάχης «Leopard», σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, μετά και τη συμφωνία για παραχώρηση 40 αρμάτων BMP1 και έχοντας στείλει ήδη τα πρώτα 20.

Ανοχύρωτος ξανά ο λαός! Αγώνας για πραγματική προστασία


ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών μέτρων και πάλι βούλιαξε τη χώρα

Δρόμοι ποτάμια, προβλήματα διακοπής ρεύματος σε Αττική και άλλες περιοχές, κλειστά σχολεία

Οι ανάγκες των συνταξιούχων δεν χωράνε στα προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ

Αθήνα 26/1/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας στο Αιγάλεω μιλώντας σε συνταξιούχους, προσπάθησε να πείσει για το πόσο ευαίσθητος είναι στα προβλήματα των συνταξιούχων.  

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 27/01/1765

Γεννιέται ο Αυστριακός συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. 

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ