Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Ελένη Παπαδάκη


Η Ελένη Παπαδάκη ήταν μια πανέμορφη γυναίκα που η μοίρα την έφερε, καθώς ήταν πολύγλωσση, σπουδαγμένη και γοητευτική, να αποκτήσει σχέσεις με τους κατακτητές στην Κατοχή, όπως και με τον κατοχικό πρωθυπουργό, Ιωάννη Ράλλη. Ηταν όμως μια Ελληνίδα που μέσα από αυτές τις καταδικαστέες στα μάτια του υποδουλωμένου λαού σχέσεις της βοήθησε να γλιτώσουν πολλοί.

Καταγγέλλει την άρνηση της «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων


Την άρνηση της εργοδοσίας να εφαρμόσει τις πέντε δικαστικές αποφάσεις «που δικαιώνουν τα αιτήματα των εργαζομένων στα "MARKET IN" για θέσεις εργασίας, δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές», αλλά και να δεχθεί για δουλειά τους εργαζόμενους, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων.

Μόλις ακούσετε το σύνθημα ... κρυφτείτε!

 
«Μόλις ακούσετε το σύνθημα κρυφτείτε»: Αυτή είναι ουσιαστικά μία από τις συστάσεις της εργοδοσίας των «Jumbo» στο προσωπικό της, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή η παρουσία ελεγκτών του υπουργείου.

Το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού συνοψίζεται στη φράση «κανένα νέο μέτρο προστασίας»


Τη στιγμή που η πανδημία είναι σε έξαρση και μια νέα μεταδοτική μετάλλαξη βρίσκεται "προ των πυλών", το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού ουσιαστικά συνοψίζεται στη φράση "κανένα νέο μέτρο προστασίας".

Να διεξάγονται δωρεάν τεστ στον κόσμο


Την ανάγκη να διεξάγονται συνεχώς και σταθερά δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό, επισήμανε η Λιάνα Κανέλλη βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάϊ», το πρωί της Τρίτης 21 Δεκέμβρη. 

Καταγγέλλει εργοδοσία και κυβέρνηση για την καταστολή σε βάρος των εργαζομένων

 


Καταγγέλλουμε την επιχείρηση εργοδοσίας και κυβέρνησης να καταστείλουν τον αγώνα των εργαζόμενων στα Πετρέλαια Καβάλας (KAVALA OIL) με επέμβαση των ΜΑΤ στο χώρο του εργοστασίου, από τα ξημερώματα και προσαγωγές εργαζομένων που αγωνίζονται.

Το εγχειρίδιο του μαχητή της Αθήνας


To Σεπτέμβριο του 1944 η Αθήνα φλεγόταν. Οι Γερμανοί κατακτητές ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα και οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων του ΕΛΑΣ μαζί με τους συνεργάτες τους των Ταγμάτων Ασφαλείας, της Ειδικής Ασφάλειας και των διαφόρων ομάδων δωσιλόγων ήταν καθημερινό φαινόμενο όχι μόνο στις συνοικίες αλλά και στο κέντρο της πόλης. 

Συσκότιση


Ηξερε ή δεν ήξερε η κυβέρνηση για τη μελέτη που επιβεβαιώνει τους κινδύνους για τη ζωή των ασθενών από την έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ; Πάνω σ' αυτό το θέμα εξαντλήθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, συσκοτίζοντας τις πραγματικές αιτίες για τη σημερινή άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων.

Οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες δεν θα σταματήσουν γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή


Η δράση αυτή δηλώνει ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την κοροϊδία που και η σημερινή Κυβέρνηση συνεχίζει, όπως και οι προηγούμενες, την στιγμή που από τις περικοπές των συντάξεών τους, των δώρων, της υγείας, των κοινωνικών παροχών που συνεχίζονται κάθε χρόνο τους αφαιρούν 8,5 δις. Δεν συμβιβάζονται με τα 250 ευρώ, που πετούν  σε μια μερίδα από αυτούς. Για τους συνταξιούχους που τα έχουν πληρώσει όλα μέχρι δεκάρα, δεν υπάρχουν χρήματα, όμως χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τους επιχειρηματικούς ομίλους της πράσινης ανάπτυξης υπάρχουν.

Για την Σοσιαλδημοκρατία του κ.Ανδρουλάκη


H εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ και η ανάδειξη του κ.Ανδρουλάκη στην ηγεσία του συνδυάστηκε με το πολιτικό πρόταγμα της «επιστροφής της σοσιαλδημοκρατίας» στο προσκήνιο.

Η χρήση, δε, του όρου – «σοσιαλδημοκρατία» – μετετράπη σε ένα είδος υποχρέωσης από τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ ώστε να λανσαριστεί το περιεχόμενό της σαν κάτι ισοδύναμο της πολιτικής και κοινωνικής ευαισθησίας που επιστρέφει στη χώρα με τον αέρα της «νεότητας» και της «φρεσκάδας». Αυτά στη χώρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Σαμαρά – Βενιζέλου…

«Αλλά δεν έχουμε κομμουνισμό»...


Αυτή η άθλια κατάσταση, με τους ασθενείς να συνωστίζονται στο διάδρομο, επικρατούσε έξω από τον αξονικό τομογράφο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, το απόγευμα της Δευτέρας. Την φωτογραφία αυτή μας έστειλε αναγνώστης του portal που περίμενε έξι ολόκληρες ώρες για μια αξονική, στο κατά τ' άλλα «πλήρως προετοιμασμένο» για τη μετάλλαξη «Όμικρον» δημόσιο σύστημα Υγείας!!!

Νέα στοιχεία για τη δράση των φασιστοειδών που επιτέθηκαν σε εκδήλωση του ΚΚΕ


ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Όλο και περισσότερα στοιχεία προστίθενται για τις φασιστικές ομάδες που επιχείρησαν την Κυριακή να επιτεθούν σε εκδήλωση του ΚΚΕ στα Άνω Λιόσια, στο Δημαρχείο Φυλής, η οποία αφορούσε την προβολή του ντοκιμαντέρ για τη Μακρόνησο. Η ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ κατήγγειλε την επίθεση και σημείωσε ότι «οι φασιστικές επιθέσεις δε θα περάσουν! Τους φασίστες μπορεί να τους αντιμετωπίσει ο οργανωμένος λαός». 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 21/12/1824

Πεθαίνει ο Βρετανός γιατρός Τζέιμς Πάρκινσον, από τον οποίο έλαβε το όνομά της η γνωστή νόσος των νεύρων.

21/12/1917

Γεννιέται ο Γερμανός συγγραφέας Χάινριχ Μπελ (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1972).