Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Τα ΚΚ Ελλάδας και Τουρκίας καλούν την εργατική τάξη να δυναμώσει την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο


ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ - Κ. ΟΚΟΥΓΙΑΝ

 Τα ΚΚ της Ελλάδας και της Τουρκίας, κάτω από την κοινή σημαία μας, τον Προλεταριακό Διεθνισμό, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών μας καλούμε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με την επέμβαση της καπιταλιστικής Ρωσίας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και γενικότερα στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων που σέρνουν τους λαούς στο σφαγείο του πολέμου με την εμπλοκή των χωρών μας.

Αν ήξερε…


Σε ερώτηση για τους Αζόφ στη Βουλή, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: “Όταν έχεις πόλεμο, δεν ζητάς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από αυτούς που πολεμάνε”.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα μέτωπα «υπέρ της δημοκρατίας» δεν έφραξαν τον δρόμο, αλλά ενίσχυσαν την ακροδεξιά


Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, με το υψηλό -για μια ακόμη φορά- ποσοστό της ακροδεξιάς Λεπέν, είναι η τραγική συνέπεια αφενός της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις στο όνομα μάλιστα της "δημοκρατίας" και της "προόδου" και αφετέρου του συμβιβασμού και εκφυλισμού που έχει επικρατήσει στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα στη Γαλλία.

Οι «αριστεροί» χειροκροτητές του ΝΑΤΟ και των Αζόφ


...που βλέπουν τα τρένα της εμπλοκής να περνούν!

Η εικόνα μιλάει από μόνη της: Το μεσημέρι της Πέμπτης, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ακούει, αμήχανη μεν «ζυγισμένη - στοιχισμένη» δε, τον χαιρετισμό στη Βουλή εκπροσώπων των ναζιστικών ταγμάτων Αζόφ, που σύστησε ο Ζελένσκι, τον οποίο οι ίδιοι χειροκροτούσαν. Η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ είναι κατήφορος χωρίς πάτο.

Η θεωρία του Λένιν για τον ιμπεριαλισμό και οι διαστρεβλώσεις της

 
Τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι προσπάθειες, πρώτα και κύρια μέσα από το διαδίκτυο, μιας σειράς μικρών οπορτουνιστικών ομάδων να καλλιεργήσουν συγχύσεις γύρω από την πολιτική γραμμή του ΚΚΕ.

Ο λαός πληρώνει τον πόλεμο και στην τσέπη του


Εφοπλιστές και μονοπώλια της Ενέργειας «τρίβουν τα χέρια» τους για το «νέο τοπίο» που διαμορφώνεται, στο έδαφος της αντιπαράθεσης που οξύνεται ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία. Μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι, που έχουν ήδη συσσωρεύσει αμύθητα κέρδη από την «απελευθέρωση» της αγοράς, το εμπόριο ρύπων και το Χρηματιστήριο της Ενέργειας, βλέπουν με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον...

Πρώτη δύναμη ξανά και σημαντικά ενισχυμένη η ΔΗΠΑΚ


 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με την ψηφοφορία για Γενικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Οργανώνουμε τον δικό μας δίκαιο ταξικό πόλεμο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί, στο Περιστέρι, η εκδήλωση της Κομματικής Επιτροπής Ενέργειας της Τομεακής Οργάνωσης Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Ο "πράσινος" ενεργειακός πόλεμος και η έκρηξη της ενεργειακής φτώχειας. Οργανώνουμε τη λαϊκή αντεπίθεση, φωτίζουμε τη σοσιαλιστική διέξοδο».

Tρέχουν να σωθούν οι Αζοφίτες


Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται στην δημοσιότητα από την Μαριούπολη με τους μαχητές του Αζόφ να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν προς το λιμάνι της πόλης ενώ οι ρωσικές βόμβες πέφτουν βροχή δίπλα τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 11/04/1755

Γεννιέται ο Τζέιμς Πάρκινσον, ο Άγγλος γιατρός που περιέγραψε την ασθένεια των νεύρων στην οποία δόθηκε τ' όνομά του