Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Η νέα εποχή και ο νέος κοινοβουλευτισμός


ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ

Στην αρχή (στην εποχή της Πρώτης Διεθνούς), η στάση των σοσιαλιστικών κομμάτων σχετικά με τον κοινοβουλευτισμό συνίστατο στο να χρησιμοποιούν τα αστικά κοινοβούλια για την προπαγάνδα. Τη συμμετοχή στο κοινοβουλευτικό έργο την έβλεπαν από την άποψη της ανάπτυξης της συνείδησης της τάξης, δηλαδή του ξυπνήματος της εχθρότητας των προλεταριακών τάξεων εναντίον των τάξεων που κατέχουν την εξουσία.

Κώστας Πελετίδης: Πώς είναι να είσαι ο μοναδικός κομμουνιστής δήμαρχος της χώρας!


 Κώστας Πελετίδης απατάει στα ερωτήματα…  Πώς είναι να είσαι ο μοναδικός κομμουνιστής δήμαρχος της χώρας και γιατί χαλάει την πιάτσα.

Ο Κώστας Πελετίδης μιλά στο Alex's Stories για το πώς είναι να είσαι ο μοναδικός κομμουνιστής δήμαρχος της χώρας.

Ολοι την Κυριακή στον Παλαμά για το συλλαλητήριο στήριξης των πληγέντων


 ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Με στόχο να «βουλιάξει» - από διαδηλωτές αυτήν τη φορά - αγροτικοί σύλλογοι, σωματεία, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και άλλοι μαζικοί φορείς διοργανώνουν παν-καρδιτσιώτικο συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία στον Παλαμά.

Ο λαός να τους στείλει ... στον πάτο!

Στις 5 Σεπτέμβρη, ο Βόλος πλημμύρισε με 279 mm βροχής το 24ωρο

Στις 27 Σεπτέμβρη πλημμύρισε το ίδιο με 113 mm βροχής

Κι ας ούρλιαζε ο Μπέος το βράδυ της Τετάρτης

για «κατακλυσμό του Νώε»

Οντα και προϊόντα

Εκείνο το λαϊκό ρητό, η θυμοσοφία που θα λέγανε και οι σπανίζοντες λόγιοι του τόπου, ότι ...ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, εδώ και δυο βδομάδες έχει τιναχτεί στον αέρα. Στον Βόλο, στην Καρδίτσα, στη Λάρισα, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στην Κορινθία οι άνθρωποι δεν αντέχουν ούτε τον ήχο του νερού στο νεροχύτη και του ντους, γιατί όταν τον ακούν ξαναζούν τον εφιάλτη του πνιγμού, ζωής, ζώων, γης κι ονείρων.

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 2 Οκτώβρη για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές


Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη, στις 19:00, στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας.

Γιάννης Βόγλης


Γεννήθηκε ο Γιάννης Βόγλης (Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 1937 – 20 Απριλίου 2016), ή με το πραγματικό του όνομα Ιωάννης Γκόγκλης, Έλληνας ηθοποιός...

Γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1961. Στη μεγάλη του καριέρα συνεργάστηκε με πρωταγωνιστές όπως οι Κατράκης, Λαμπέτη και Αλεξανδράκης. Υπήρξε βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ.

«Λαϊκή Συσπείρωση» για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων

«"Λαϊκή Συσπείρωση" για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων»: Αφιερωμένη στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ήταν η συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην κατάμεστη από κόσμο Λαϊκή Σκηνή του Φεστιβάλ (δείτε ΕΔΩ το video της εκδήλωσης).  

Λίγες μέρες πριν στηθούν οι κάλπες των τοπικών εκλογών, και ενώ οι θέσεις και η δραστηριότητα των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, παραμένουν αποκλεισμένες από τα αστικά ΜΜΕ, με κυβερνητικά και άλλα επιτελεία να έχουν επιλέξει να πάμε στις εκλογές στα ...βουβά, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μαζική προσέλευση και μεγάλο ενδιαφέρον.

Το δίλημμα των τοπικών εκλογών


Οι πολιτικές είναι απαντήσεις, αληθινές ή λαθεμένες, σε διλήμματα. Στις εκλογές που έρχονται, συμβαίνει το ίδιο. Έχω την άποψή μου, σαν μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και προσπαθώ να δείξω τι διακυβεύεται. Ομολογώ όμως, ότι νιώθω στριμωγμένος και αμήχανος, μπροστά στην προπαγανδιστική προσπάθεια αντίπαλων συνδυασμών και υποψηφίων. Πέρα από την γενική επίθεση που μας γίνεται, από όλους, υπάρχει μια ευρηματική και έξυπνη χρήση, όμορφων κλισέ, αναλύσεων και παρεμβάσεων, που με οδηγεί στην πτώση του ηθικού. Βρίσκομαι στα όρια της παραίτησης από την προσπάθεια. Νιώθω ότι η παράταξή μας χωλαίνει. Σταχυολογώ μερικά επαναστατικά κλισέ των αντιπάλων μας και πέφτει η αγωνιστικότητά μου. Όπως:

Κινήσεις για ακόμη σκληρότερες κυρώσεις από τις ΗΠΑ


Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Τζιμ Ρις και Μάρκο Ρούμπιο προωθούν από χτες στην αμερικανική Γερουσία νομοσχέδιο κλιμάκωσης των οικονομικών, διπλωματικών και άλλων κυρώσεων κατά της Συρίας.

Το νομοσχέδιο που προωθούν επιδιώκει την παράταση έως το 2032 του νόμου Καίσαρα που έχει ήδη επιβάλει ασφυκτικές κυρώσεις στη Συρία, απαγορεύοντας παράλληλα σε κάθε αμερικανικό υπουργείο και δημόσια υπηρεσία να αναγνωρίσει ή να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με την κυβέρνηση Ασαντ.

Όχι στην σφαγή των αποδοχών των εργαζόμενων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων


Η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός από την απαξίωση των ΕΑΣ, αδίστακτα προχωράει σε σφαγή αποδοχών των εργαζόμενων. Καταργεί τμήματα της Συλλογικής Σύμβασης, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο σοβαρή μείωση αποδοχών και μάλιστα σε μια περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει και οι εργαζόμενοι δεινοπαθούν να τα βγάλουν πέρα.

Την ίδια στιγμή, μεταφέρουν ανειδίκευτους, εργολαβικούς εργαζόμενους της ΟΝΕΧ από τον Υμηττό στο Λαύριο, για να γομώσουν βλήματα 155mm που προορίζονται να σταλούν στις χώρες που προμηθεύουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπεύθυνη που καιγόμαστε και πνιγόμαστε η εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων και Περιφερειών

Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό που ακούμε από κυβερνητικά χείλη και από κυβερνητικούς δημάρχους και περιφερειάρχες ότι το καλοκαίρι μας καίνε τα «πυρονέφη» και οι «mega πυρκαγιές» και το φθινόπωρο πνιγόμαστε από βροχές που πέφτουν «κάθε 16.000 χρόνια», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με την Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», την Παρασκευή. (Ακούστε εδώ)

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 30/09/1822

Ο τουρκικός στόλος αποβιβάζει 3.000 άνδρες στην επαναστατημένη Κρήτη. Όσοι γλίτωσαν από τα πυρά και τα γιουρούσια των επαναστατών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το νησί στις 18 του Οκτώβρη.

30/09/1876

Ιδρύεται το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.