Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Στηριγμένοι στις επεξεργασίες και τις Αποφάσεις του Κόμματος, μπορούμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, στη συσπείρωση δυνάμεων με το ΚΚΕ


Αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη οι συνεδριάσεις των καθοδηγητικών Οργάνων του Κόμματος και της ΚΝΕ, καθώς και των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης, με θέμα την προώθηση των Αποφάσεων του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος μέσα απ' τον προγραμματισμό δράσης μέχρι τις αρχές του 2022. Υπογραμμίζουμε απ' την αρχή ότι προϋπόθεση για την υλοποίηση των Αποφάσεων είναι η συνέχιση της μελέτης και της αφομοίωσής τους, σε συνδυασμό με τις θέσεις του Κόμματος για τις σημαντικές εξελίξεις.

Διόδια στο κέντρο της Αθήνας

 
Δεν απέκλεισε την τοποθέτηση διοδίων στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ».

Αποφυλακίζεται ο ναζιστής εγκληματίας Γιώργος Πατέλης

«ό,τι κινείται σφάζεται» ναζιστής Γ. Πατέλης

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο χρυσαυγίτης Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης.

«κάποτε στις τάξεις ήταν 40 παιδιά»!


Η εμμονή του υπουργείου Παιδείας στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία, που θα οδηγήσει σε τμήματα 28 και 29 μαθητών, επιβεβαιώθηκε και από τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και γονείς έξω από το κτίριο του ΥΠΑΙΘ στο Μαρούσι, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις. 

Αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων συμμετοχής στα Συλλαλητήρια 4 Νοέμβρη


 Αποφάσεις συμμετοχής στο Συλλαλητήριο 4 Νοέμβρη στην Αθήνα 7μ.μ. στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις έχουν πάρει οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις:

Τόμας Αλβα Εντισον


Στις 18 Οκτωβρίου 1931 πεθαίνει ο Τόμας Αλβα Εντισον. Γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1847.

Ενας στυγνός καπιταλιστής, από αυτούς που σηματοδότησαν το σαθρό «αμερικάνικο όνειρο». 

«Εν δυνάμει μία από τις πλουσιότερες περιοχές στον κόσμο... »


ΑΦΡΙΚΗ - ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΣΑΧΕΛ

Πώς οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις διαμόρφωσαν το πολεμικό σφαγείο στο οποίο ετοιμάζεται να στείλει στρατό η ελληνική κυβέρνηση

Προτού καλά καλά προλάβει να «στεγνώσει το μελάνι» στην υπογραφή της επικίνδυνης Ελληνογαλλικής Συμφωνίας, που εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος προανήγγειλε την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική, μια ζώνη που έχει μετατραπεί σε πολεμικό σφαγείο με την παρέμβαση πολλών ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Η Οκτωβριανή Επανάσταση φωτίζει το δρόμο για το σήμερα


Στο ιστορικό και κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο στο οποίο διαμορφώθηκε και πραγματοποιήθηκε το κοσμοϊστορικό γεγονός της Οκτωβριανής Επανάστασης, αναφέρθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

“Οι καραβανάδες θέλουν να κλείσουν τον Νίκο Μπογιόπουλο στη φυλακή”


Εκδικάζεται την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου η αγωγή που κατέθεσε η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του Νίκου Μπογιόπουλου, για όσα είπε ο δημοσιογράφος στον «Real FM» και έγραψε στο άρθρο του «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ», στον «Ημεροδρόμο».

«Πλημμυρίσαμε από έργα και ετοιμότητα»

«Και τι δεν είδαμε... πλημμυρίσαμε από ετοιμότητα και έργα…»

  • «Είδαμε να πιάνουν τόπο τα εργαστήρια δεξιοτήτων του νόμου Κεραμέως και έτσι οι μαθητές με άνεση να φεύγουν με ακροβατικά από το σχολείο τους.

Ένα χρέος εκπληρώθηκε!


Συνεχίζουμε, για να δικαιωθεί το όραμά τους, για να νικήσει ο λαός!

Εκπλήρωση ενός χρέους και απόδοση μιας οφειλόμενης τιμής στους περίπου 500 κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές που εκτελέστηκαν εκεί την περίοδο 1941 - 1950, αλλά μαζί και μια υπόσχεση ότι ο αγώνας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης θα συνεχιστεί, ότι «οι μέρες που λαχτάρησαν» οι ήρωες του κινήματός μας «θα 'ρθουν», αποτέλεσε η εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ στο Μεζούρλο της Λάρισας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕμε επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ,  που έκανε και την κεντρική ομιλία, καθώς και τα μέλη του ΠΓ Ελένη Μπέλλου και Κύριλλος Παπασταύρου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


18/10/1777

Γεννιέται ο Γερμανός ποιητής και δραματουργός Χάινριχ φον Κλάιστ.

18/10/1827

Μετά την απόβασή τους την προηγούμενη μέρα, οι Έλληνες με αρχηγό τον Φαβιέρο ελευθερώνουν όλη τη Χίο, εκτός από το κάστρο, το οποίο θέτουν σε πολιορκία. Αποχώρησαν τον Ιανουάριο του 1928, έπειτα από πιέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων και του Καποδίστρια, καθώς η Χίος δεν θα περιλαμβάνονταν στο ελληνικό κράτος.