Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Αντικομμουνισμός τότε και τώρα


Για να μην ξεχνάμε! 

Την σκυτάλη του αντικομουνισμού, πήρε από το ΠΑΣΟΚ,  ο ΣΥΡΙΖΑ και τα πληρωμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.

Όταν τα «δεκανίκια» του συστήματος μιλούν για το ΚΚΕ

 
Βάζουμε στο «μικροσκόπιο» όσα κατά καιρούς έχουν τιτιβίσει ή αναφέρει επίσημα και ανεπίσημα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, αλλά και ο αψύς Παύλος που -μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές (γιατί ποτέ δεν ξέρεις…)- αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί άνθρωποι, ειδικά οι νεότεροι, πιστεύουν όλον αυτόν τον εσμό, αλλά, κυρίως, γιατί και όλα αυτά υποδηλώνουν πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «ετοιμάζεται» να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο σύστημα, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, πάντα θα επιστρατεύει και την πιο χυδαία επίθεση απέναντι στο ΚΚΕ.  

Καθολική η συμμετοχή στην απεργία - Κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη 24ωρη απεργία στη Γερμανία που προκήρυξαν τα συνδικάτα των Υπηρεσιών και των Σιδηροδρόμων, Verdi και EVG.

Η τεράστια επιτυχία της είναι ήδη γεγονός: Όλα τα τρένα της χώρας έχουν μείνει στα αμαξοστάσια, τα τραμ και λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών σε 7 κρατίδια έχουν ακινητοποιηθεί, τα αεροπλάνα έχουν καθηλωθεί στο έδαφος.

«Η κυβέρνηση κάνει νόμο την κοροϊδία»


Η στάση της κυβέρνησης είναι προκλητική για τις οικογένειες των πληγέντων από το έγκλημα στα Τέμπη, για τους χιλιάδες νέους που διαδήλωσαν για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, για τους φοιτητές που βρίσκονται στους δρόμους για τα δικαιώματά τους.

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες»… πάνω στην αγωνία των νέων ζευγαριών


Είδαμε…
την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, να περιοδεύει στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, στο πλαίσιο της προεκλογικής διαφήμισης του «έργου» της κυβέρνησης της ΝΔ για την «αντιμετώπιση του δημογραφικού» και τη «στήριξη» των γυναικών και ζευγαριών που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν.

Θραύση κάνουν οι πασχαλινές λαμπάδες «Κουτσουμπίνια»


Θραύση κάνουν οι πασχαλινές λαμπάδες που απεικονίζουν τον Δημήτρη Κουτσούμπα και ατάκες του που έγιναν viral, οι αποκαλούμενες από την δημιουργό τους και «Κουτσουμπίνια»

1965: Οι πύραυλοι δεν έφθασαν ποτέ στην Κύπρο

Ελληνοκύπριοι στα χαρακώματα προσπαθούν με υποτυπώδη μέσα να αντιμετωπίσουν την τουρκική αεροπορική επιδρομή στην Τυλληρία, τον Αύγουστο του 1964
 
Το 1965 βρίσκει τη Λευκωσία σε τροχιά ρήξης με την Ουάσιγκτον και τις, ούτως ή άλλως, προβληματικές σχέσεις Μακαρίου — Γ. Παπανδρέου στο χειρότερο σημείο τους. Αιτία, η απόφαση προμήθειας σοβιετικού πολεμικού υλικού από την κυπριακή κυβέρνηση. Η απόφαση είχε ληφθεί στις 11 Αυγούστου του 1964 με τη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, υπό το βάρος των βομβαρδισμών της Τυλληρίας από την τουρκική αεροπορία, που ανέδειξαν με τραγικό τρόπο την ανεπάρκεια της κυπριακής αμυντικής θωράκισης.

Συνώνυμο της «ευελιξίας» η γυναικεία απασχόληση


 Οι στόχοι για την «ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας», οι υποσχέσεις για «πολλές και καλές» νέες δουλειές, οι πανηγυρικές διακηρύξεις για τα «εξειδικευμένα και στοχευμένα» προγράμματα για τη μείωση της γυναικείας ανεργίας, έχουν πάρει τη θέση τους στην προεκλογική ατζέντα.

Γιατί ενίσχυση του ΚΚΕ


Ο ορίζοντας της κυβερνητικής θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη μικραίνει και ο κύκλος μιας ακόμα αστικής διακυβέρνησης για τον ελληνικό λαό κλείνει. Το διαβόητο επιτελικό κράτος ξεγυμνώθηκε με τον πλέον δυσάρεστο και ηχηρό τρόπο για τον λαό, που τους επόμενους μήνες θα κληθεί με την ψήφο του να κάνει τις επιλογές του για την επόμενη μέρα.

Αντιδράσεις από ΝΑΤΟ και ΕΕ για την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Ρωσίας να εγκαταστήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας, σηματοδοτώντας νέα επικίνδυνη κλιμάκωση στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση

Το ΝΑΤΟ χαρακτήρισε «επικίνδυνη και ανεύθυνη» την στάση της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι βρίσκεται «σε επιφυλακή» και παρακολουθεί «στενά» την κατάσταση. «Δεν έχουμε δει μεταβολές στην διάταξη του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας οι οποίες θα μας οδηγούσαν να μεταβάλουμε την δική μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμφώνου.

Διαθέσιμοι


Και μόνο η συζήτηση για τις προϋποθέσεις συγκρότησης μιας κυβέρνησης συνεργασίας την επομένη των εκλογών σημαίνει ότι υπάρχει αντικειμενικό έδαφος για να φτιαχτεί μια τέτοια κυβέρνηση. 

Κι αυτό δεν είναι άλλο από το «κοινό» αντιλαϊκό πρόγραμμα όλων των αστικών κομμάτων, που σημαίνει προσήλωση στους στόχους του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης, στη βαθύτερη εμπλοκή στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό. 

Σε Πανελλαδική σύσκεψη παραγωγών με δενδροκαλλιέργειες την Τρίτη 28 Μάρτη


Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Σύσκεψης παραγωγών με δενδροκαλλιέργειες την Τρίτη 28 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στο Κτήμα «Νεφέλη» στην Αγιά - Λάρισας, παίρνει η γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα σε κάθε Νομό στα αντίστοιχα προϊόντα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

27/03/1821

Ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Ελληνικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον αρματολό Πανουργιά, ελευθερώνουν την πρωτεύουσα της Φωκίδας, Σάλωνα (Άμφισσα). 

200 ΧΡΟΝΙΑ 1821

Ο αθλητισμός είναι ένα πολύτιμο αγαθό και πρέπει να είναι πολιτική του κράτους


 - Γενικότερα σε έχουμε συνηθίσει να είσαι συγκρατημένος στις δηλώσεις σου με τους αθλητές σου, αλλά στην περίπτωση του Τεντόγλου δεν ισχύει αυτό.

- Ναι, γιατί με έχει αναγκάσει να μιλάω με καλά λόγια. Απλά, γιατί επτά χρόνια τώρα κερδίζει.