Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Βρε Τσίπρα sorry δεν γίνομαι πασόκος με το ζόρι


 Το πρώτο προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές *

Ξεκίνησε η μάχη για να φτάσει παντού το Κάλεσμα της ΚΕ που κυκλοφορεί με την εφημερίδα


Σε κάθε περιοχή της Αθήνας του Πειραιά και συνολικά της Αττικής έχουν φτάσει τα φύλλα του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», μαζί με το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία.

Πληρωμένη απάντηση του «Οδηγητή» στον αντικομμουνιστή ...ακάλεστο

«Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου»


 Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου» ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε. 

Η Μ. Φύσσα περιέγραψε όσα γνωρίζει ότι έγιναν το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο γιος της πήγε με τη σύντροφό του Χρύσα και φίλους του στην καφετέρια «Κοράλλι» για να δουν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εκεί, όπως είπε η μητέρα του μουσικού, βρίσκονταν δύο άτομα ντυμένα με ρούχα της Χρυσής Αυγής, με παντελόνι παραλλαγής και την μπλούζα της οργάνωσης ανάποδα ώστε να μη φαίνεται το σήμα της.

«Διαμαρτυρίες» του Βερολίνου για το ακριβό φυσικό αέριο των ΗΠΑ


 Ενώ στην ΕΕ δυναμώνουν ενδοαστικές κόντρες για το πακέτο 200 δισ. ευρώ για τη στήριξη της γερμανικής καπιταλιστικής οικονομίας

 Την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και στο εσωτερικό του ευρωατλαντικού άξονα αποτυπώνουν με χαρακτηριστικό τρόπο οι «διαμαρτυρίες» της Γερμανίας για το πανάκριβο φυσικό αέριο που πωλούν αμερικανικά και άλλα μονοπώλια Ενέργειας στην ΕΕ, εκμεταλλευόμενα τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη διακοπή της ροής ρωσικού φυσικού αερίου στο οποίο βασίζονταν οι γερμανικές βιομηχανίες.

Ο λαός έχει τη δύναμη να στείλει τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας


Είμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και όλων των θυμάτων της ναζιστικής βίας της Χρυσής Αυγής. Αναμένουμε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, που έχει ξεκινήσει, να πράξει το αυτονόητο, αυτό που απαιτεί όλος ο λαός, να καταδικάσει την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και να επιβάλει τις αυστηρότερες των ποινών.

Εκδηλώνεται πειρατεία στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο “Ακίλε Λάουρο”


 07-10-1985. Ακίλε Λάουρο (Achille Lauro) συμβάν. Παραλίγο διάλυση του ΝΑΤΟ.””

Ήταν 07 Οκτωβρίου του 1985 όταν μια τρομοκρατική ενέργεια λίγο έλειψε να διαλύσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο, Ακίλε Λάουρο (Achille Lauro) απέπλευσε από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για το λιμάνι του Πορτ Σαΐντ σύμφωνα με τον προγραμματισμένο πλου. Όμως η κρουαζιέρα αναψυχής των 440 επιβατών γρήγορα θα εξελισσόταν σε κρουαζιέρα τρόμου.

Η απελευθέρωση της Κορίνθου από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ


Η απελευθέρωση της Αργολιδοκορινθίας από τους συνεργάτες των Ναζί.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 1944, το Άργος απελευθερώθηκε από το ζυγό των Ταγμάτων Ασφαλείας, των συνεργατών των Ναζί.

Χωρίς «ταμπού»


Πάνω από 200 δισ. ευρώ κρατική βοήθεια για τα μονοπώλιά της ετοιμάζει η Γερμανία, για να αντεπεξέλθουν στη λεγόμενη «ενεργειακή κρίση», μεταφέροντας στην ουσία το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω εκτόξευσης των τιμών Ενέργειας στον λαό. Αντίστοιχα μέτρα παίρνονται και στην υπόλοιπη ΕΕ, αλλά και στη χώρα μας, με τον λογαριασμό να γράφει πολλά μηδενικά.

Οξυνση των αντιπαραθέσεων για τα κέρδη των ομίλων με τους λαούς στο περιθώριο

 
Οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενόψει και της σημερινής άτυπης Συνόδου Κορυφής όπου κυριαρχεί το θέμα της Ενέργειας. Και μπορεί μεν η Γερμανία να εμφανίζεται ...διαλλακτική σχετικά με το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θέτει νέους όρους για κάτι τέτοιο, όπως η υποχρεωτική και σημαντική μείωση της κατανάλωσης αερίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Συνυπογράφει την πολιτική της ενεργειακής φτώχειας και ζητάει ο λαός να την πληρώσει από την άλλη τσέπη


Tη «φανέλα» των «εθνικών» στόχων του κεφαλαίου φόρεσε χτες στην προσύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών (PES) στην Πράγα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ζητώντας την έκδοση ευρωομολόγου και επικρίνοντας κράτη - μέλη (βλ. τη Γερμανία) που προκρίνουν μέτρα στήριξης των δικών τους μονοπωλίων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 07/10/1820

Ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης εγκρίνει το «Σχέδιον Γενικόν» για την Ελληνική Επανάσταση. 

Αλέξανδρος Υψηλάντης εγκρίνει το «Σχέδιον Γενικόν»