Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Κι αυτό “πρώτη φορά αριστερό”;…


Πρώτο:
Ενώ η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στις Βρυξέλλες έναν «έντιμο συμβιβασμό» που για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα προεξοφλείται ήδη -από τους ίδιους τους υπουργούς της- ως «επώδυνη συμφωνία», ενώ οι πληροφορίες μιλούν για νέα φορολογικά βάρη στα λαϊκά στρώματα και για επιβολή ακόμα δυσμενέστερων ρυθμίσεων σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στην Αθήνα υπογράφονται τέτοιες αποφάσεις:

Ως εδώ !Τα δάκρυα στέγνωσαν! Η οργή ξεχειλίζει!


 Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα θρηνούμε 2 ακόμα αδικοχαμένους συνανθρώπους μας.

Μία 64χρονη στην Κω που έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα επειδή το μοναδικό ασθενοφόρο σε έναν από τους τουριστικούς "παραδείσους" της χώρας μας ήταν σε άλλο περιστατικό. Μία 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη Αττικής πέθανε αβοήθητη επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα.

Πιο δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός - 100% Μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση


Πιο δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός - 100% Μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

Τι κρίνεται στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023;


ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023;

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Στις εκλογές στις 25 Ιούνη ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ η πολιτική που θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση, που θα προκύψει από αυτές.

Αυτό έχει ήδη κριθεί από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, με την υπογραφή τους απέναντι στους δανειστές, στους επενδυτές, στους λομπίστες, όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν ή που συγκυβέρνησαν στη χώρα μας.

Επιβεβαιώνεται καθημερινά το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»


Φίλες και φίλοι όπως προαναγγείλαμε να καλημερίσουμε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. Γραμματέα καλή σας ημέρα.

Καλημέρα σας κ. Χατζηνικολάου, καλημέρα και στους ακροατές.

Πολ Γκογκέν

 
Στις 7 Ιουνίου 1848 γεννιέται ο Πολ Γκογκέν.  Συχνά, λέγεται για τον Πολ Γκογκέν ότι είναι ο ζωγράφος από τα νησιά Μαρκεσάς. Στην πραγματικότητα, γεννήθηκε στο Περού και εμφανίστηκε όταν πήγε στη Βρετανία. Ταξίδεψε πολύ . Ζωγράφισε τις γυναίκες Μπρετόν και γυναίκες από τα νησιά Μαρκεσάς. Ηταν καλλιεργημένος άνθρωπος και γνώριζε πολλούς διανοούμενους.

Φορο-θηλιές


«Κοστολογημένες» ή «ακοστολόγητες», οι προτάσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για το Φορολογικό κινούνται πάνω στις ίδιες ράγες και επιβεβαιώνουν ότι είναι όλοι με τη φορομπηξία στον λαό και τις φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο.

Εθελοντική... η φορολογία στους εφοπλιστές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ


Ενώ ο πληθυσμός στους τουριστικούς προορισμούς και τα νησιά τριπλασιάζεται το καλοκαίρι, η κατάσταση στις δομές της Δημόσιας Υγείας είναι σε άθλια κατάσταση, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και αντιμετωπίζουν τη ζωή και την υγεία του κόσμου με τον κανόνα του κόστους - οφέλους.

«Μόνοι τους και όλοι μας - The game»: Δεύτερο επεισόδιο με θέμα το Ελληνικό


Η ΚΝΕ συνεχίζει τη σειρά video, με τίτλο «Μόνοι τους και όλοι μας - The game», με σημείο αναφοράς τα retro βιντεοπαιχνίδια, με 2η πίστα το Ελληνικό...

Απαράδεκτη η ενίσχυση της ΝΑΤΟικής παρουσίας - Να αποχωρήσουν τώρα οι ελληνικές δυνάμεις


 Στις μέρες μας οξύνεται η αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, μεταξύ άλλων και στα Βαλκάνια, όπου παραμένει "ανοιχτή πληγή" η κατάσταση που διαμόρφωσε η ευρωατλαντική επέμβαση, οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του ‘90.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο ο Δημήτρης Κουτσούμπας


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,
σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου και αύριο Πέμπτη 8 Ιουνίου θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


07/06/1822

Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας στη Χίο.

 Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας στη Χίο