Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Όλο το KAI Γ*ΜΩ TA SHOW που έδωσαν τα κανάλια με τον Στέφανο Κασσελάκη


Ο Στέφανος Κασσελάκης ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις σημερινές εκλογές στο κόμμα, στις οποίες ψήφισαν λιγότερα 15.000 άτομα σε σχέση με τις πρώτες εκλογές με τους πέντε υποψηφίους. 

Οπως ανακοίνωσε ο Γ. Δρόσος πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με καταμετρημένο το 75% των ψήφων, ο Στ. Κασσελάκης συγκέντρωσε 56,69%, η Εφη Αχτσιόγλου 43,31%, τα άκυρα και λευκά 1,19 %.

Να παρθούν πίσω οι 4 απολύσεις από την «Ελληνικός Χρυσός»

 


Οι 4 νέες απολύσεις εργαζόμενων από το μεταλλείο Ολυμπιάδας που πραγματοποίησε η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ" την Τρίτη 12/09/2023 είναι απαράδεκτες και πρέπει να καταδικαστούν από το σύνολο των μεταλλωρύχων και της τοπικής κοινωνίας. Απολύσεις μάλιστα που έγιναν σε εργαζόμενους οι οποίοι πρόσφατα είχαν προχωρήσει μαζί με άλλους συναδέλφους τους σε διαδικασίες ίδρυσης σωματείου και είναι ιδρυτικά μέλη του.

Τα αμερικανικά άρματα μάχης «Abrams» έφτασαν στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Ζελένσκι

Τα αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης «Abrams» έχουν φθάσει στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως σκότωσαν τον διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με το πλήγμα που πραγματοποίησαν την Παρασκευή εναντίον του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη, στην προσαρτημένη Κριμαία.

Το… Γαλατικό χωριό και οι... σάπιες αυτοκρατορίες!

«Δεν είμαστε Γαλατικό χωριό», αναφέρει ως άλλος Ιούλιος Καίσαρας, ο υποψήφιος δήμαρχος των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ Αϊβαλής, επιθυμώντας «αλλαγή σελίδας» στον Δήμο Πατρέων.

Αναρωτιόμαστε, ο ίδιος, όπως και τα κόμματα που τον στηρίζουν, αλλά και οι έτεροι υποψήφιοι για τη δημαρχία (της ΝΔ Σβόλης και ο λεγόμενος ανεξάρτητος, Ψωμάς), σε ποια «αυτοκρατορία» θέλουν να εντάξουν τους εργαζόμενους και τον λαό της Πάτρας;

Αυτό είναι το Φεστιβάλ μας, πάμε για το 50ό...

 
49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: Δεκάδες χιλιάδες ζουν την ιστορία και δένονται με το μέλλον του και τώρα... 50 χρόνια Φεστιβάλ.

Η 3η μέρα του Φεστιβάλ σημαδεύτηκε από την μεγαλειώδη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ. Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Την κεντρική ομιλία έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο debate των υποψήφιων δημάρχων ο Β. Τομπουλίδης


 Στο debate των υποψήφιων δημάρχων, που οργάνωσε το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης με το Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Διακρίσεις και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων “Μανόλης Αναγνωστάκης” του Δημαρχείου, συμμετείχε ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Εριχ Μ.Ρεμάρκ

"Γιατί να θέλει ένας κλειδαράς η ένας τσαγκάρης Γάλλος να μας χτυπήσει; Αυτά τα κάνουν οι κυβερνήσεις.Δεν είχα δεί ποτέ Γάλλο πριν έρθω εδώ.Γυρέψανε την γνώμη τους τόσο λίγο όσο και την δίκη μας". Σαν σήμερα, 25 Σεπτέμβρη 1970, πεθαίνει ο αντιμιλιταριστής συγγραφέας Εριχ Μ.Ρεμάρκ.

Το 1916 πήγε στρατιώτης με τον Γερμανικό στρατό στον Α Παγκόσμιο πόλεμο και βρέθηκε μπροστά στο "μεγαλύτερο ομαδικό έγκλημα στην ιστορία".

«Πάρε - δώσε» που πατά στη διαχρονική τους σύμπλευση σε δήμους και Περιφέρειες

 

Δύο βδομάδες πλέον πριν από τις τοπικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη και ο χάρτης των υποψηφιοτήτων σε Περιφέρειες και δήμους έχει διαμορφωθεί. Μέχρι να φτάσουμε εδώ βέβαια, προηγήθηκε ένα ατέλειωτο κομπρεμί ανάμεσα στα επιτελεία των αστικών κομμάτων που κατέληξαν σε συμπράξεις στελεχών από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο με τέτοιον τρόπο που «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα»...

Ενας ακόμα κύκλος μέτρων - καπαμά για την ακρίβεια

 
Την ώρα που η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και οι μισθοί πείνας διαλύουν κυριολεκτικά το λαϊκό εισόδημα, ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες των σούπερ μάρκετ αυξάνουν τους τζίρους και τους κύκλους εργασιών τους, η κυβέρνηση έχει το θράσος να ανακοινώνει μέτρα - κυριολεκτικά - κοροϊδίας για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ετσι, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επανέλαβε χτες συνταγές του πρόσφατου παρελθόντος σε νέα, βελτιωμένη έκδοση, που όχι μόνο δεν ωφέλησαν στο παραμικρό τα νοικοκυριά που στενάζουν, αλλά διαμόρφωσαν και ευνοϊκότερες συνθήκες για τους επιχειρηματίες του κλάδου να συνεχίσουν το ράλι της κερδοφορίας τους.

Τεταμένη για ώρες, η κατάσταση στο Κόσσοβο, υπό το βλέμμα των Νατοϊκών δυνάμεων

 
Συνεχίζονται οι εντάσεις μεταξύ Κοσοβάρων και Σέρβων, στο φόντο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για την περιοχή και με τις ενισχυμένες Νατοϊκές δυνάμεις (KFOR), να δηλώνουν «έτοιμες να παρέμβουν αν τους ζητηθεί», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της KFOR, διευκρινίζοντας ότι αρμόδια για τη διαχείριση της κατάστασης είναι η κοσοβάρικη αστυνομία.

Επιταχύνονται εξελίξεις σε πλαίσιο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Επιταχύνονται διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά μετά και τη συνάντηση την Τετάρτη των Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στόχος τους σε κάθε περίπτωση είναι η διασφάλιση της ευρωατλαντικής συνοχής στην Ανατολική Μεσόγειο, κόντρα σε άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, και τα σχέδια συνεκμετάλλευσης και συνολικά οι μπίζνες του κεφαλαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα.

Το δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι κριτήριο και στην κάλπη!

«Ο λαός της Θεσσαλίας μπορεί να καταδικάσει την πολιτική που έπνιξε τον Θεσσαλικό κάμπο, δυναμώνοντας τον καθημερινό του αγώνα για ουσιαστική προστασία και αποκατάσταση, αλλά και ψηφίζοντας στις 8 Οκτώβρη τους δοκιμασμένους αγωνιστές υποψηφίους με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", που στηρίζει το ΚΚΕ. Αυτούς που σε κάθε δύσκολη στιγμή για τον λαό μας είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και της αλληλεγγύης, για τις πραγματικές λύσεις που έχουμε ανάγκη».

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
25/09/1838

Γεννιέται ο ποιητής Αχιλλέας Παράσχος. 

Αχιλλέας Παράσχος

25/09/1849

Πεθαίνει ο οπλαρχηγός της επανάστασης του 1821 και μέλος της Φιλικής Εταιρίας Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς).