Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

«Στις νίκες που έρχονται»

 


Στις νίκες που έρχονται

Γονατιστός και αδιάφορος «την πάρτη σου» κοιτάς;

αυτοί ρουφούν αλύπητα το αίμα της εργατιάς!

Δεσμά βαριά χαλκεύουνε, δήθεν για το καλό μας,

και σκάβουνε το λάκκο μας, εμάς και των παιδιών μας.

Ευθύνες κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης για την πυρκαγιά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου


Στα ελλιπή μέτρα πυροπροστασίας σε ένα χώρο που είναι ουσιαστικά σε εγκατάλειψη με ευθύνη της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης στέκεται στη δήλωσή του, από το σημείο όπου χθες το βράδυ ξέσπασε η πυρκαγιά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στην Πολίχνη, ο Μάριος Παλάντζας, μέλος της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παύλου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Bόθρος!


Από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου

“Με αυτούς τους αλήτες, που όταν δολοφονήθηκε η κοπέλα ξέρασαν πάλι το φασιστικό, ρατσιστικό, εμετικό τους δηλητήριο κατά των μεταναστών και των προσφύγων επειδή οι δήθεν δράστες “μιλούσαν σπαστά ελληνικά”, δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε περισσότερο από όσο ασχολείται κανείς για να πετάξει τα απορρίμματα στο βόθρο.

Στην Ιταλία δολοφονούν απεργούς - Στην Ελλάδα απαγορεύουν τις απεργίες


Απεργός σκοτώθηκε από φορτηγό κατά τη διάρκεια της πανεθνικής απεργίας στα logistics  
 
Οδηγός φορτηγού παρέσυρε και σκότωσε νωρίς σήμερα το πρωί τον 37χρονο απεργό Adil Belakhdim έξω από αποθήκη μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην περιοχή Μπιαντράντε της Νοβάρα, στη βορειοδυτική Ιταλία.

Ο νεκρός απεργός, Ιταλός με καταγωγή από το Μαρόκο, ήταν συντονιστής της «SiCobas» στη Νοβάρα, συμμετείχε στην περιφρούρηση της πανεθνικής 24ωρης απεργίας στον κλάδο των logistics και μαζί με άλλους συναδέλφους του προσπάθησε να μπλοκάρει την πύλη εισόδου των προμηθευτών.

Πάλη για μια κοινωνία πραγματικής απελευθέρωσης του ανθρώπου


Η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να ψήφισε το αντεργατικό έκτρωμα, αλλά ο λαός το απέρριψε. Πήγανε στράφι οι καθημερινοί μονόλογοι του υπουργού Εργασίας στα ΜΜΕ, τα διαφημιζόμενα "οφέλη" των ρεπό και των απλήρωτων υπερωριών, οι γελοίοι ισχυρισμοί με τους οποίους βομβάρδιζαν τα κυβερνητικά επιτελεία τους εργαζόμενους καθημερινά και ο κοινωνικός "αυτοματισμός".

Αποφάσεις αγώνα στην Απολογιστική Συνέλευση ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια


Συνάδελφοι πραγματοποιήθηκε σήμερα (17-06-2021) η ετήσια γενική απολογιστική συνέλευση του σωματείου, Συνταξιούχων, στο πάρκο έξω από το Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης. 

Η γενική συνέλευση, με βάση τους οικονομικά τακτοποιημένους συναδέλφους, είχε την απαιτούμενη από το καταστατικό του σωματείου απαρτία και οι εργασίες της διήρκησαν από τις 10:30 π. μ. μέχρι τις 12:30 περίπου μετά το μεσημέρι.

«Νέα Πολιτική Διοίκησις»


Το επαναστατικό «φυλλάδιο» του Ρήγα Βελεστινλή αποτελεί όχι μόνο το αποκορύφωμα της επαναστατικής του δράσης[1], αναπόσπαστο τμήμα της οποίας ήταν και το εκδοτικό του πρόγραμμα, αλλά και τη «ρητή πολιτική έκφραση της σκέψης του»[2].

Δύο κόσμοι


Τόσο η αντιπαράθεση στη Βουλή για το αντεργατικό νομοσχέδιο όσο και η ταξική αναμέτρηση έξω από τη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στην απεργία, στα συλλαλητήρια και στις άλλες κινητοποιήσεις των συνδικάτων, αποκάλυψαν τους δύο κόσμους που είναι σε διαρκή σύγκρουση.

Αποσύρεται διμοιρία του Πεζικού από τη Λιθουανία εν μέσω ερευνών για ακροδεξιά δράση


Το Γενικό Επιτελείο των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων αποφάσισε να αποσύρει όλα τα μέλη μηχανοκίνητης διμοιρίας Πεζικού που είχε αναπτυχθεί και συμμετείχε στην αποστολή του NATO στη Λιθουανία, καθώς σε βάρος μελών της υπάρχουν υποψίες για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα.

“Ετσι θα μάθουν” – Από τον Χεμινγουέι στον Χατζηδάκη


Με τη σοφία μιας ολόκληρης ζωής πίσω του και απολύτως σίγουρος για το είδος της «τιμωρίας» που θα τους άξιζε, της τιμωρίας που θα άξιζε σε όλους αυτούς που καταδημαγωγούν και κοροϊδεύουν το λαό, εκείνους που – σε κάθε εποχή και σε κάθε χώρα – μιλούν στον εργάτη για θυσίες την ώρα που του κλέβουν όλα τα γεννήματα, εκείνους που ρημάζουν την πατρίδα και την ίδια ώρα κάνουν κηρύγματα «πατριωτισμού» και «σύνεσης» προς όσους μοχθούν, εκείνους που συστήνουν στους πληβείους τη λιτότητα, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιοι ζουν ως πατρίκιοι μέσα στη χλιδή και την απάτη,ο γερο – Ανσέλμο γυρίζει προς τον Ρόμπερτ Τζόρνταν και του λέει με λόγια απλά και φωνή σταθερή:

Εντεινόμενοι ανταγωνισμοί και το κυνήγι του κέρδους αφήνουν εκτεθειμένους τους λαούς


Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Καθώς συνεχίζεται η εξάπλωση του SARS-CoV-2, με πάνω από 177,4 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και 3,839 εκατ. επίσημα καταγεγραμμένους θανάτους σε όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι στο έδαφος των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, της παραγωγής και διανομής εμβολίων και φαρμάκων με σκοπό το κέρδος, στο έδαφος της άμεσα συνδεδεμένης με τα παραπάνω τεράστιας ανισομετρίας στους εμβολιασμούς, εξακολουθούν να μπαίνουν σοβαρά εμπόδια στην έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εκταμιεύσεις στους ομίλους, βάρη και νέα βάρβαρα μέτρα στον λαό


Την επικύρωση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της κυβέρνησης ΝΔ προανήγγειλε χτες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενόψει της σημερινής επίσκεψής της στην Αθήνα και της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη. Οπως ανακοινώθηκε, η ίδια «θα παραδώσει αυτοπροσώπως το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και της σύστασης της Επιτροπής προς το Συμβούλιο σχετικά με την έγκριση των Εθνικών Σχεδίων Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


18/06/1812

Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο στη Βρετανική Αυτοκρατορία. Ο πόλεμος κράτησε 32 μήνες (έως τον Φεβρουάριο του 1815) και έληξε χωρίς αλλαγές στα σύνορα των ΗΠΑ. Βασικοί χαμένοι του πολέμου υπήρξαν οι αμερικανικές φυλές, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία τάχθηκαν με το πλευρό των Βρετανών.