Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Οι υποψήφιοι βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ


 Οι υποψήφιοι βουλευτές για την εκλογική περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης είναι:

Κουτσούμπας Δημήτριος: Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Αβραμίδου Σοφία, 50 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, σύμβουλος στην τοπική κοινότητα Εύοσμου.

Ανακοίνωση ψηφοδελτίων του ΚΚΕ για τις εκλογές της 7ης Ιούλη


Το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η κοινωνική ευημερία κρίνεται στις εκλογές της 7ης Ιούλη, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του Κόμματος, που περιλαμβάνουν 419 υποψήφιους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

«Οδηγίες» για την επόμενη μέρα των εκλογών...

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΒ


Σε βήμα «γόνιμου διάλογου» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με τους βιομηχάνους, μετατράπηκε η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ.

Αποτυπώνοντας τη στοίχιση των κομμάτων του κεφαλαίου με την πλευρά των βιομηχάνων, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Α. Σκέρτσος, τόνισε ότι κατά τον προηγούμενο χρόνο από τα 96 νομοθετήματα και τις 280 διατάξεις που

Η κυβέρνηση διαφημίζει ως «κοινωνική πολιτική» μέτρα που ψηφίζει για τους πιο φτωχούς και τα παρουσιάζει ως επιδόματα που η ΝΔ θα καταργήσει


-- Η κυβέρνηση διαφημίζει ως «κοινωνική πολιτική» τα μέτρα που ψηφίζει για τους πιο φτωχούς και στην προεκλογική αντιπαράθεση τα παρουσιάζει ως «επιδόματα που η ΝΔ θα καταργήσει αν βγει κυβέρνηση»...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέπλυνε τη ΝΔ, κρίσιμη η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές


Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέπλυνε τη ΝΔ με την πολιτική που άσκησε και αυτή είναι μια προσφορά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο κανάλι «Blue Sky». Πρόσθεσε ότι στις εκλογές είναι κρίσιμο το ποιο κόμμα θα είναι απέναντι στην κυβέρνηση και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ από έναν κόσμο προοδευτικό, αριστερό που έχει μπουχτίσει από αυτά που ζει και βλέπει.

Τρελίτσα πουλάει η Έφη Αχτσιόγλου για την επταήμερη εργασία


Πραγματικό περιβόλι ήταν η χθεσινή προεκλογική εκπομπή του Αντέννα, αφού, μετά την επιλεκτική αμνησία του Γιάνη Βαρουφάκη, ακολούθησε η προσπάθει της υφ. Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου να μας πείσει ότι το 7ημερο που έχει υπογραφεί σε μια σειρά κλάδους επί ημερών της δεν είναι στην πραγματικότητα 7ημερο.

Κριτήριο οι επικίνδυνες εξελίξεις


Η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και τον εγκλωβισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές.

«…τσολιά να με λεν δε μ’ αρέσ’/ εγώ Γερμανός είμαι τώρα/ καμάρ’ των ταγμάτων Ες-Ες…»


Στις 18 του Ιούνη 1943 ιδρύθηκαν από την κυβέρνηση Ράλλη τα «Τάγματα Ασφαλείας». Στόχος ήταν να χτυπηθεί το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ. Οι Ταγματασφαλίτες, Ταγματαλήτες, Γερμανοράλληδες ή Γερμανοτσολιάδες, όπως τους αποκαλούσε ο λαός μας, ορκίζονταν στο Χίτλερ και έδρασαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, στο πλευρό των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ σε εκλογικές περιφέρειες της Κ. Μακεδονίας


Τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ σε εκλογικές περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε η Κομματική Οργάνωση Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Εκλογική Περιφέρεια Χαλκιδικής
Ζαχαριάδης Δημήτρης, 74 ετών, συνταξιούχος.

Η δολοφονία των Τζούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ


Το ζεύγος Τζούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ –θύματα του μακαρθισμού στις ΗΠΑ- εκτελούνται,19/6/1953, στην ηλεκτρική καρέκλα, κατηγορούμενοι για κατασκοπία υπέρ της ΕΣΣΔ.

1951 - 1953 Η «δίκη» και η δολοφονία των Ρόζενμπεργκ

Άγγελος Σικελιανός

Πεθαίνει, 19/6/1951, ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός. Ο Α. Σικελιανός έδρασε μέσα από το ΕΑΜ Διανοουμένων-Καλλιτεχνών και για αυτή τη δράση του στη συνέχεια υπονομεύτηκε τρεις φορές στην υποψηφιότητά του για το βραβείο Νόμπελ. Διατέλεσε επίτιμος πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

 «Πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια» της ποίησής του

«Δεν είναι τούτο πάλεμα σε μαρμαρένια αλώνια/ εκεί να στέκει ο Διγενής και μπρος να στέκει ο Χάρος/ Εδώ σηκώνετ' όλ' η γη με τους αποθαμένους/ και με τον ίδιο θάνατο πατάει το θάνατό της.