Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Κάντο όπως ο Πελετίδης

 

Σε ένα βίντεο 90 δευτερολέπτων ο κομμουνιστής δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση περιγράφει: «Πώς μετατρέψαμε ένα παρατημένο Ολυμπιακό ακίνητο σε ένα από καλύτερα στάδια της χώρας μας»

Ηρθε η ώρα! Κάθε τίμιος αγωνιστής με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις κάλπες της Κυριακής, με τη μαζική και αποφασιστική στήριξη των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι μπορούν να καταφέρουν ένα πρώτο μεγάλο πλήγμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή συναίνεση των άλλων κομμάτων, τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, να εκφράσουν αγωνιστικά την οργή και την αγανάκτηση για κάθε έγκλημα με θύμα τον λαό. Με περισσότερους εκλεγμένους του ΚΚΕ σε δήμους και Περιφέρειες, με περισσότερους αγωνιστές - κομμουνιστές δημάρχους μπορεί να δοθεί ισχυρό το μήνυμα ότι η βάρβαρη πολιτική του κέρδους θα έχει αντίπαλο την επόμενη μέρα, ότι οι εργαζόμενοι έχουν και στηρίγματα και δυνάμεις για να αντιπαρατεθούν με τον αντιλαϊκό κατήφορο.

Δήμαρχοι «κεριά αναμμένα» για τα επιχειρηματικά συμφέροντα ή μπροστάρηδες στον αγώνα του λαού;


Τ
ι δημάρχους, τι δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους θα έχει ανάγκη ο λαός από την ερχόμενη Δευτέρα;

Πώς θα εξασφαλίσει ότι θα έχει περισσότερα στηρίγματα στην πάλη του και λιγότερα εμπόδια όταν διεκδικεί;

* * *

Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις των Παλαιστινίων και η προσπάθεια αντεπίθεσης του Ισραήλ


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις των Παλαιστινίων για την απελευθέρωση κατεχόμενων από το Ισραήλ, εδαφών γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και οι προσπάθειες αντεπίθεσης του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, Παλαιστίνιοι, αφού κατέστρεψαν τμήματα του τείχους που είχαν χτίσει οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, γύρω από την Γάζα, κατάφεραν να ανακαταλάβουν μικρές πόλεις και ολόκληρες κοινότητες ενώ συνέλαβαν και δεκάδες Ισραηλινούς στρατιώτες και έποικους.

Νέο αντιλαϊκό κρεσέντο για δήμους και Περιφέρειες, στο «παρά πέντε» των εκλογών


 Πιο αντιδραστική και επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα και τις ανάγκες γίνεται η Τοπική Διοίκηση

 Σε συνέχεια των μεταρρυθμίσεων του «Καποδίστρια», του «Καλλικράτη», του «Κλεισθένη» Ι και ΙΙ, που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του τελευταίου νόμου της ΝΔ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, η κυβέρνηση ψήφισε την περασμένη Τρίτη ένα ακόμα αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τη «στεγανοποίηση» των δήμων απέναντι σε κάθε λαϊκή ανάγκη και διεκδίκηση, προωθώντας ένα ακόμα πιο «φιλικό περιβάλλον» στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, όπως προβλέπουν και τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη μέρα των εκλογών

Α. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ

Στις εκλογές ψηφίζουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους που έχουν γεννηθεί μέχρι 31.12.2006 και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα ψήφου. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ πρέπει να επιβεβαιώσουν πού ψηφίζουν στο ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ (https://mpp.ypes.gov.gr) γιατί έχουν αλλάξει τα εκλογικά τμήματα.

Εβραίοι "Sonderkommandos" (ανάμεσα τους και Έλληνες Εβραίοι) στο Άουσβιτς, μαζί με άλλους αιχμαλώτους, επαναστατούν

"Θα γίνει ρε, ναι ή όχι, το ντου που λέγαμε;": Σαν σήμερα, 7 Οκτώβρη 1944, Εβραίοι "Sonderkommandos" (ανάμεσα τους και Έλληνες Εβραίοι) στο Άουσβιτς, μαζί με άλλους αιχμαλώτους, επαναστατούν.
Όταν τα Ες-Ες έφτασαν με καταλόγους και άρχισαν να εκφωνούν ονόματα,κανείς δεν απάντησε. Όρμησαν στους ναζί φρουρούς, τους αφόπλισαν και οχυρώθηκαν στο κρεματόριο ΙΙΙ με τα λίγα όπλα που διέθεταν, αναμένοντας από τους συντρόφους τους να κινηθούν. Αν και μυημένοι στο σχέδιο της εξέγερσης, οι άνδρες στα άλλα κρεματόρια δεν κινήθηκαν.

Ψηφίζουμε για όλα! Κριτήριο η ζωή και οι ανάγκες των πολλών απέναντι στα κέρδη των λίγων

Τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, και με την κυβέρνηση να «τρέχει» ήδη την κλιμάκωση της επίθεσης στους εργαζόμενους, το δίλημμα μπροστά στις κάλπες των τοπικών και περιφερειακών εκλογών γίνεται ακόμα πιο καθαρό: Είτε θα δοθεί «πράσινο φως» στο αντιλαϊκό ξεσάλωμα είτε θα δεχθεί ένα σημαντικό πλήγμα αυτή η πολιτική, δίνοντας κουράγιο στον λαό για να οργανώσει καλύτερα τον αγώνα του, αποκτώντας περισσότερα στηρίγματα σε δήμους και Περιφέρειες.

Που το βρήκατε αυτό το φυντάνι;

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο νεόκοπος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης επέλεξε να βρεθεί στην Πάτρα. 

Στην Πάτρα που από το 2014 έχει κομμουνιστή δήμαρχο. Τον Κώστα Πελετίδη. Της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Του ΚΚΕ.

Στην Πάτρα, λοιπόν, που διοικείται από κομμουνιστή δήμαρχο, ο «made in the USA» νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Καλό (κόκκινο) βόλι, με το γαρίφαλο στην κάλπη!

«Ασφάλεια απέναντι στους κινδύνους που φέρνει η κλιματική κρίση και απέναντι στους υγειονομικούς κινδύνους, όπως αυτοί που προκαλούνται από τα σκουπίδια»

έταξε σε συνέντευξή του ο Χαρδαλιάς (ο εκλεκτός της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής).

Είπε μάλιστα με το γνωστό υφάκι ότι δεν θα διστάσει να κηρύξει την Αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις, ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου - και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι τέτοιος κίνδυνος».

Ακάματο γαρύφαλλο

Ο Βολιώτης δημαρχάρας λέει ότι τις δουλειές του τις καθαρίζει με χαστούκια και βρισιές. Κασιδιαρίζει μετ' ευτελείας και εισπράττει θηριώδη ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, που ελπίζω - μάταια ίσως - ότι δεν θα 'ναι ίδια και στην κάλπη. Παραδίπλα, στη Νάξο, μια 13χρονη μένει έγκυος από συμμαθητή της, δεν το καταλαβαίνει ούτε εκείνη ούτε ...ο γιατρός που την είδε και κατέληξε σε διάγνωση περί τυμπανισμού.

Η κατάσταση στην Υγεία είναι χειρότερη από ποτέ εξαιτίας της συνειδητής πολιτικής επιλογής όλων των κυβερνήσεων

 

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι εκρηκτική, τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας στον «ΣΚΑΪ Πάτρας» την Παρασκευή το πρωί.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ εξαιτίας της συνειδητής πολιτικής επιλογής, διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής και αυτό επιβεβαιώνεται και από το νέο νομοσχέδιο της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της ενίσχυσης της εμπορευματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 07/10/1820

Ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης εγκρίνει το «Σχέδιον Γενικόν» για την Ελληνική Επανάσταση. 

Αλέξανδρος Υψηλάντης εγκρίνει το «Σχέδιον Γενικόν»