Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Σκληρή αυτοκριτική

 


Αλήθειες. ...


Οι πυροσβέστες εισέπραξαν πολλά χειροκροτήματα.

Σε λίγο καιρό θα εισπράξουν και τις καρπαζιές.

Για λογαριασμό του κεφαλαίου ... γεννούν και τα κοκόρια


«ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ»

«Χρυσό αυγό» οι «πράσινοι» φόροι, οι μηχανισμοί στήριξης των ομίλων και τα αντιλαϊκά μέτρα του νέου υπερμνημονίου που είναι το Ταμείο Ανάκαμψης

Με πόσους τρόπους θα πληρώσει ο λαός την «πράσινη μετάβαση», την ανάπτυξη δηλαδή για τα «πράσινα» κέρδη του κεφαλαίου, που βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων, στο όνομα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής;

Ο λαός έχει πάρει πάνω του το ζήτημα της υπεράσπισης της ζωής του


 Ο λαός στην Εύβοια και στις άλλες πυρόπληκτες περιοχές έχει πάρει πάνω του το ζήτημα της υπεράσπισης της ζωής του, των κατοικιών και της περιουσίας του, των χωριών και του φυσικού πλούτου. Η λαϊκή πρωτοβουλία είναι συγκινητική, την ώρα που η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός τον έχουν αφήσει στο έλεος των πυρκαγιών και των τραγικών ελλείψεων στην αντιπυρική προστασία.

Μείωσαν 97% τα ποσά της πρόληψης, απαξίωσαν την Πυροσβεστική


Μόλις 1,7 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν το 2021 για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, με τα ποσά να έχουν μειωθεί κατά 97% τα τελευταία χρόνια ανέφερε ο Μιχάλης Μιχαήλ απόστρατος ανθυπυραγός κάνοντας λόγο για εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων.

…Στο αεροδρόμιο δεν κολλάει


Εικόνες συνωστισμού παρατηρούνται χθες Σάββατο, στις αίθουσες αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες αναγνώστη του «902.gr», με αποτέλεσμα να μην τηρούνται ουσιαστικά τα μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης του κορονοϊού με ευθύνη της διοίκησης του αεροδρομίου αλλά και των εταιριών.

Χωρίς κλιματισμό σε τέτοιες συνθήκες η Εστία της ΑΣΠΑΙΤΕ!


«Για μια ακόμη φορά οι εστιακοί φοιτητές βιώνουμε τραγικές καταστάσεις μέσα στην εστία μας! Την ώρα που η χώρα μας δοκιμάζεται από το χειρότερο καύσωνα των τελευταίων δεκαετιών, εμείς "λιώνουμε" μέσα στα δωμάτια μας καθώς δε λειτουργεί λόγω βλάβης το σύστημα κλιματισμού»!

"Γνωστοί οι υπεύθυνοι και η αιτία για το κατά συρροή έγκλημα"

 


Γνωστοί οι υπεύθυνοι & η αιτία για το κατά συρροή έγκλημα!

Διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων!

Επείγουσα ανάγκη για πρόσθετα, πολλαπλάσια και κατάλληλα εναέρια μέσα

 

Είναι επείγουσα η ανάγκη για πρόσθετα, πολλαπλάσια και κατάλληλα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος για τις Γούβες -που αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένες από δύο μέτωπα- την Ιστιαία και το Πευκί.

Αστυνομικές δυνάμεις κάνουν επιδρομή στα Εργατικά Κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ο Μήτσος Παπαρήγας στο βήμα του 8ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Αστυνομικές δυνάμεις κάνουν επιδρομή στα Εργατικά Κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι νόμιμες Διοικήσεις τους, όπου πλειοψηφούσε ο Εργατικός Αντιφασιστικός Συνασπισμός (ΕΡΓΑΣ), καθαιρούνται.

«Αναμμένος δαυλός» η διάσπαση της πρόληψης από την κατάσβεση

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Ανυπεράσπιστα τα δάση, εξαιτίας της πολιτικής εμπορευματοποίησης της γης, της κρατικής υποχρηματοδότησης και της διαχείρισης με όρους «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο

Με τα δάση και τα σπίτια που κάηκαν αυτή τη βδομάδα στην Αττική, στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές, να καπνίζουν ακόμα, η κυβέρνηση θριαμβολογεί προκλητικά για την «ετοιμότητα» και την «άμεση ανταπόκριση» του κρατικού μηχανισμού, προσπαθώντας να οικειοποιηθεί ακόμα και την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία με την οποία χιλιάδες πυροσβέστες, με πενιχρά μέσα, δίνουν όλες αυτές τις μέρες τη μάχη με τις φλόγες.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη, διεκδικούμε μέτρα προστασίας και ανακούφισης


Οι πυρόπληκτοι πρέπει να βρουν το κουράγιο να σταθούν στα πόδια τους, να συγκροτήσουν επιτροπές, τα σωματεία, οι σύλλογοι αγροτών και επαγγελματιών να μπουν μπροστά

Κάλεσμα μάχης στα συνδικάτα για την ασφάλεια της ζωής του λαού, για να στηριχτούν οι πληγέντες και να αποζημιωθούν για τις καταστροφές οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, απευθύνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας:

Ούτε ενός λεπτού σιγή!


Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όχι μόνο να μη συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης που γίνονταν στην Ιαπωνία την Παρασκευή 6/8 για τα χιλιάδες θύματα της ατομικής βόμβας πριν από 76 χρόνια σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, αλλά και να απαγορεύσει κάθε εκδήλωση τιμής στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για την πυροπροστασία που απέρριψαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις


«Γνωστοί οι υπεύθυνοι και η αιτία! Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη διεκδίκησης και ανατροπής», σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter, όπου παρουσιάζει τις προτάσεις του ΚΚΕ για την πυροπροστασία που απέρριψαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις:

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ δίπλα στους πληγέντες από την πρώτη στιγμή


Αλληλεγγύη αλλά και οργάνωση της διεκδίκησης για την επόμενη μέρα, για να μπορέσουν οι πυρόπληκτοι να σταθούν στα πόδια τους, κόντρα στην επικίνδυνη πολιτική

Μια μέρα σαν τη σημερινή


08/08/1832

Στο Ναύπλιο η Εθνοσυνέλευση επικυρώνει την τοποθέτηση του Βαυαρού πρίγκιπα Όθωνα στο βασιλικό θρόνο της Ελλάδας.

08/08/1879

Γεννιέται ο μεξικανός επαναστάτης Εμιλιάνο Ζαπάτα, ηγέτης της ένοπλης εξέγερσης των αγροτών που ξέσπασε το 1910. 

Εμιλιάνο Ζαπάτα