Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Πως η ενέργεια ακρίβυνε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία

 Πως η ενέργεια ακρίβυνε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία 

Ως προς την άθλια θεωρία των δυο άκρων


Ως προς την άθλια θεωρία των δυο άκρων.

«...Αλλά αν με ρωτήσετε ποιος ανατινάζει κάτι στην Κριμαία ή το Μπέλγκοροντ, τότε σε ιδιωτική επικοινωνία θα σας πω ότι, ναι, είμαστε εμείς».


Θύμα τηλεφωνικής φάρσας ο Ουκρανός Υπ.Εξ.: Παραδέχθηκε δολιοφθορές, πρόδωσε μελλοντικά σχέδια

Τελικά μάλλον κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει από τους περιβόητους Ρώσους φαρσέρ, Βόβαν και Λέξους. Τελευταίο θύμα τους ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Οι «ισχυροί σύμμαχοι» ενθαρρύνουν την τουρκική επιθετικότητα είτε με τον Τραμπ είτε με τον Μπάιντεν


 Όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση της ΝΔ καλλιέργησε προσδοκίες πάνω σε μία τροπολογία του «Δημοκρατικού» Γερουσιαστή Μενέντεζ, σχετικά με την απόκτηση αμερικανικών όπλων από την Τουρκία.

...γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα

 Στις 13/10/2022 το απόγευμα έγινε μαζική διαμαρτυρία από την Ομάδα Γυναικών Σεπολίων/Κολωνού της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Δεν σαπίζουμε, σαπίζετε

 
Μια παραδοσιακή, αστική εφημερίδα κυκλοφόρησε χτες με εξώφυλλο "Σαπίζουμε ταχέως". Το κύριο θέμα της αφορά στην φρικιαστική υπόθεση εκπόρνευσης ενός 12χρονου κοριτσιού από ένα τέρας, που παράλληλα ήταν και εργοδότης του κοριτσιού.

Η καθαίρεση του Ν. Χρουστσόφ και η απήχηση της στην Ελλάδα


Στις 14 Οκτωβρίου του 1964, ο Χρουστσόφ υπέβαλε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την παραίτησή του από όλα τα αξιώματά του για λόγους «υγείας και προχωρημένης ηλικίας». Ο 70χρονος Χρουστσόφ «παραιτήθηκε για λόγους υγείας και ηλικίας», όπως ανέφερε το επίσημο ανακοινωθέν του ΤΑΣΣ, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, για να αντικατασταθεί στη μεν ηγεσία του κόμματος από τον κατά 12 χρόνια νεώτερο του Λεονίντ Ίλιτς Μπρέζνιεφ, στη δε πρωθυπουργία από τον 60χρονο Αλεξέι Νικολάγιεβιτς Κοσίγκιν.

Καμία «παραγραφή»!


Τα στοιχεία για τα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» που έχουν καταγραφεί από την αρχή του χρόνου δείχνουν ότι κάθε βδομάδα τουλάχιστον ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του στο μεροκάματο. Από παντού επιβεβαιώνεται επιτακτικά η ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όπως διεκδικούν συνδικάτα και εργαζόμενοι.

Κλιμακώνεται η «άνευ προηγουμένου» εμπλοκή στον πόλεμο


Με αποφάσεις παραπέρα κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία έκλεισε χτες η διήμερη σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Η χτεσινή μέρα ξεκίνησε ουσιαστικά με διμερή συνάντηση του γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, με τον υπουργό Αμυνας τον ΗΠΑ, Λ. Οστιν, τον οποίο ευχαρίστησε για «την προσωπική σας ηγεσία και τη δέσμευσή σας στις προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

Με τον εφιάλτη της ακρίβειας ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης


Από 0,90 το 2020 και 1,15 το 2021 έφτασε στα 1,45 ευρώ το λίτρο το 2022

Ο εφιάλτης της ακρίβειας συνοδεύει την έναρξη από σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτώβρη, της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με ορατό τον κίνδυνο να ξεπαγιάσουν εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 14/10/1916

Οι σιδηροδρομικοί του Λαρισαϊκού πραγματοποιούν μεγάλη και πετυχημένη απεργία.

14/10/1933

Η ναζιστική Γερμανία ανακοινώνει την αποχώρησή της από την Κοινωνία των Εθνών.