Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Προωθώντας το ευρωατλαντικό σχέδιο


ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ»

Εχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα οι συναντήσεις που στοχεύουν στην προώθηση της λεγόμενης «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» των Βαλκανίων, δηλαδή στην ένταξη όσων χωρών της περιοχής δεν το έχουν κάνει στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της

Αλλη μια «στεντόρεια» φωνή του κεφαλαίου στη Βουλή


 ΜεΡΑ25

«Αυτή η φωνή πρέπει είναι στη Βουλή», έλεγε στο προεκλογικό του σύνθημα το κόμμα του Βαρουφάκη, το ΜεΡΑ25, και όντως τα αστικά επιτελεία και τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με την αντίστοιχη φυσικά προβολή και τους μηχανισμούς, φρόντισαν την περασμένη Κυριακή να στείλουν άλλη μια δική τους φωνή στη Βουλή, για να συμπληρωθούν έτσι η

«Όλα είναι Ρούμελη»



Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο χώρο της κατασκήνωσης του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ για την κατάληψη του Καρπενησίου, αλλά και συνολικότερα τη δράση του ΕΛΑΣ και αργότερα του ΔΣΕ στην περιοχή.

Ενοχοι, αιτίες και συμπεράσματα...


Αλλη μία «φυσική καταστροφή»; Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς άραγε για τις μεγάλες καταστροφές στη Χαλκιδική με τους 7 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες; Το έργο το ξαναζήσαμε, και μάλιστα πρόσφατα, πέρυσι στη Μάνδρα, στην Κινέτα και το Μάτι. Και επαναλαμβάνουμε αυτό που λέγαμε και τότε: Ακραία δεν είναι τα φυσικά φαινόμενα, ακραίες είναι οι αιτίες που αφήνουν απροστάτευτη, στο περιθώριο την προστασία της ζωής των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Και οι αιτίες αυτές είναι κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές. 

«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "Θα χτίσουμε ένα κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!"»


45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Το Φεστιβάλ ξεκινάει το ταξίδι του σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθεί με τις κεντρικές εκδηλώσεις στο Πάρκο Τρίτση από 19 έως 21 Σεπτέμβρη

«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας...
"...θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!"» (Ναζίμ Χικμέτ).

Ο «ακτιβιστής» κύριος Βορίδης


Ο αξιότιμος κύριος Βορίδης κουβαλάει πολλά κατά του πανεπιστημιακού ασύλου από την εποχή που ήταν φοιτητής τής Νομικής και έκανε αιματηρές επιθέσεις με τσεκούρι εναντίον των αριστερών φοιτητών της Σχολής, ως επικεφαλής των φασισταριών της νεολαίας του κόμματος Ε.Π.ΕΝ (Εθνική Πολιτική Ένωσις), το οποίο ίδρυσε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Στη θέση του αρχηγού της νεολαίας της Ε.ΠΕ.Ν  ο δικτάτορας τοποθέτησε στην αρχή τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, τον οποίο αντικατέστησε στη συνέχεια ο μειλίχιος αστός κύριος Βορίδης.

«Βαριά» βιογραφικά στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής


ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΔ

Στελέχη «δοκιμασμένα» στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και στελέχη επιχειρηματικών κολοσσών, αστικών επιτελείων και ιμπεριαλιστικών οργανισμών, πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι με απευθείας σχέσεις με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, συνθέτουν το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης ΝΔ.

Ακαδημαϊκό άσυλο


Προς τι η πρεμούρα για το άσυλο;

Αλήθειες και προσχήματα


Η κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου αποτελεί εδώ και καιρό διακηρυγμένη πρόθεση της ΝΔ. Προτού σταθούμε στο τι σηματοδοτεί η πρόθεση αυτή, ας δούμε λίγο τι ισχύει μέχρι στιγμής, γιατί γίνεται συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από διάφορες μεριές.

Φρίντα Κάλο


Φρίντα Κάλο, αν και η ίδια υποστήριζε ότι γεννήθηκε το 1910, χρονιά που ξέσπασε η Μεξικανική Επανάσταση, στην πραγματικότητα γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1907. 
Πέθανε στις 13/7/1954 σε ηλικία 47 ετών. 
Τα τελευταία της λόγια στο ημερολόγιό της ήταν:«Ελπίζω το τέλος να είναι χαρούμενο και ελπίζω να μην επιστρέψω ποτέ ξανά. Φρίντα».

Διαβάστε στο Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου 13 - 14 Ιούλη 2019:
§  Πολιτικό μήνυμα από το 28ο διήμερο της ΚΝΕ: Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού. Το Σάββατο 13 Ιούλη πολιτική συγκέντρωση στο Καρπενήσι με ομιλητές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα και τον Ν. Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν την Παρασκευή 12 Ιούλη με μαζική συμμετοχή χιλιάδων νέων απ' όλη τη χώρα, ολοκληρώνονται την Κυριακή 12 Ιούλη.

Αντεπίθεση η απάντηση στην αντιλαϊκή κλιμάκωση της κυβέρνησης ΝΔ


Δεν ήρθαμε να γκρεμίσουμε, αλλά να χτίσουμε πάνω σ' αυτά που παραλαμβάνουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ...». Η παραπάνω ατάκα ήταν ίσως η πολυφορεμένη από τους νέους υπουργούς της ΝΔ τη βδομάδα που μας πέρασε, δείχνοντας όχι απλά ότι η σημερινή κυβέρνηση θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, αλλά την αποφασιστικότητά της να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική και μάλιστα με στρωμένο το έδαφος από τους προκατόχους της.