Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Tα 95 χρόνια του γιορτάζει σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης γιορτάζει σήμερα τα 95α γενέθλιά του.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, του απέστειλε λουλούδια, με πολλές ευχές για καλή δύναμη.

Κλοπή μέσα από το πορτοφόλι των συνταξιούχων


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση σχετικά με την κυβερνητική ρύθμιση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων:

«Η κυβερνητική ρύθμιση για τους συνταξιούχους συνιστά κλοπή μέσα από το πορτοφόλι τους και την ευθύνη για αυτή την κλοπή ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Οι ευθύνες του γερμανικού κράτους δεν παραγράφονται, δεν ξεχνιούνται

Διαμαρτυρία για την προσπάθεια της δημοτικής αρχής Θεσσαλονίκης
να εγκατασταθεί στην πόλη η έδρα του 
«Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας»

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) για την προσπάθεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, να οριστεί η Θεσσαλονίκη έδρα του «Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας» και να διατεθεί για γραφεία του ιδρύματος η βίλα Πετρίδη.

Να αποσυρθεί τώρα η κατάπτυστη τροπολογία που βάζει ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις των ναυτεργατών


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που κατ’ απαίτηση των εφοπλιστών κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο, με την οποία επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των ναυτεργατών, ξεκινώντας από τα ποντοπόρα πλοία.

Είμαστε σε επιφυλακή!

STOP στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

STOP στην ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ και την ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΜΙΣΘΟ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 
Εργαζόμενοι, -ες, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Το καυτό καλοκαίρι του 1965, τα «Ιουλιανά»

Πολύτιμα ιστορικά διδάγματα

Το διάστημα από 15 Ιούλη έως και 25 Σεπτέμβρη του 1965 η χώρα συγκλονίστηκε από ένα κύμα διαδηλώσεων, που πέρασαν στην Ιστορία ως το «κίνημα των 70 ημερών» ή «Ιουλιανά».
Στις διαδηλώσεις εκείνων των ημερών πήραν μέρος τρεις γενιές: Της ΕΑΜικής Αντίστασης, της μεταπολεμικής εργατικής τάξης, της φοιτητικής και σπουδάζουσας νεολαίας, ακόμα και μαθητές.

Κατέθεσε τροπολογίες ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και των αυτοαπασχολούμενων

 Την κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά προτείνει το Κόμμα

Δύο σημαντικές τροπολογίες που δίνουν πραγματική ανάσα στις λαϊκές οικογένειες και τους αυτοαπασχολούμενους κατέθεσε, χτες, στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Συνεκπαιδεύσεις με Ελλάδα και Τουρκία από το αεροπλανοφόρο που πλέει στη Μεσόγειο

Αποκαλυπτικά για τη στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή και την ελληνική εμπλοκή είναι τα όσα συμβαίνουν με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», το οποίο επιστρέφοντας από την ανάπτυξή του στη Μέση Ανατολή (συνοδεύεται από το καταδρομικό «USS San Jacinto» και το αντιτορπιλικό «USS Truxtun»), πέρασε το Σουέζ και πραγματοποίησε συνεκπαιδεύσεις τόσο με το ελληνικό ΠΝ όσο και με την ελληνική ΠΑ.

Προκλητική διεκδίκηση 53.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης σε Περτούλι, Νεραϊδοχώρι, Ελάτη, Στουρναρέικα από τη Μονή Αγ. Βησσαρίωνος - Δούσικου



Ερώτηση

«Για την προκλητική διεκδίκηση 53.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης σε Περτούλι - Νεραϊδοχώρι - Ελάτη - Στουρναρέικα από τη Μονή Αγ. Βησσαρίωνος – Δούσικου»

Πάρτε πίσω τις απολύσεις

Την Παρασκευή 24/07/2020 πραγματοποιήθηκαν 3 απολύσεις  συναδέλφων μας από την εταιρεία EDILMAC στο Μεταλλείο Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Οι απολύσεις αυτές είναι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» καθώς ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά άλλων αντεργατικών μέτρων από την εργοδοσία.

Υπογράφεται η Τελική Πράξη του Ελσίνκι


Από τις 29 Ιούλη μέχρι την 1η Αυγούστου 1975 καταφθάνουν στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι, ηγέτες από 35 χώρες, για να υπογράψουν την περίφημη Τελική Πράξη, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΔΑΣΕ). Χρειάστηκαν δυο χρόνια προετοιμασίας, πάνω από 3.000 διαβουλεύσεις και η υπογραφή 40 τόνων επίσημων εγγράφων, προτού καταστεί δυνατή η συνάθροιση των εκπροσώπων των 15 χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, των επτά χωρών - μελών του Συμφώνου της Βαρσοβίας και των 13 ουδέτερων κρατών.

Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την πολιτική μεταβολή


Δημοσιεύεται, 29/7/1974, Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο  «Η πολιτική μεταβολή και η πάλη για δημοκρατία και πρόοδο», στην οποία τονίζονταν μεταξύ άλλων: 

«Η ασίγαστη αντιδικτατορική πάλη του ελληνικού λαού, η έντονη λαϊκή αντίδραση στο χουντικό πραξικόπημα-προδοσία σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας και η αντίσταση του Κυπριακού λαού, η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Μεγαλόνησο ύστερα από την επέμβαση της Χούντας, η διεθνής απομόνωση της τελευταίας, όλα αυτά όξυναν στο έπακρο την κρίση του τυραννικού

Σκοτώνεται ο Γιάννης Ποδιάς


Στη διάρκεια μεγάλων εκκαθαριστικών επιχειρήσεων, των αστικών δυνάμεων στην Κρήτη στις 29 και 20 Ιούλη σκοτώνεται ο ΓιάννηςΠοδιάς (μάχη του Ψηλορείτη). Συμμορίτες του Μπαντουβά του έκοψαν το κεφάλι, το κάρφωσαν σε έναν πάσαλο και το περιέφεραν πανηγυρίζοντας στο Ηράκλειο.

Την ίδια βάρβαρη αντιμετώπιση είχε και η δασκάλα Βαγγελιώ Κλάδου, μέλος του