Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Το «YouTube» επέβαλε περιορισμούς στο βίντεο «Του Αδόλφου τα εγγόνια»


ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Ένα νέο περιστατικό λογοκρισίας από το ΥouΤube βλέπει το φως της δημοσιότητας. Το συγκρότημα «Υπεραστικοί» καταγγέλλει ότι τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη ενημερώθηκαν με ηλεκτρονικό μήνυμα από τη λεγόμενη «ομάδα του YouTube», ότι το βίντεο του συγκροτήματος, «Του Αδόλφου τα εγγόνια», αναρτημένο στο YouTube από το 2013, και με 527.500 θεάσεις, ενδέχεται να περιέχει «βίαιο ή αποτρόπαιο περιεχόμενο που επιδιώκει κυρίως να σοκάρει, να προκαλέσει ή να προσβάλει». Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία επέβαλε ηλικιακό φραγμό στη θέασή του, ώστε να μην το βλέπουν ανήλικοι και το έκρυψε από τη μηχανή αναζήτησης.

Οσα διεκδικούν οι μαθητές είναι αναγκαία και ρεαλιστικά


Με αποφασιστικότητα και πολυμορφία, οι μαθητές συνεχίζουν
τον αγώνα τους, διεκδικώντας μέτρα προστασίας στα σχολεία τους. Μέτρα αναγκαία, λογικά και ρεαλιστικά.

Και είναι ρεαλιστικά γιατί εν έτει 2020 υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε:

-- Να μπορούν τα παιδιά να κάνουν μάθημα μέσα σε σύγχρονες αίθουσες με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Πορεία «ΑΝΑΠΝΟΗΣ» στο ΥΜΑΘ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ώρα 12μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο άγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Πορεία «ΑΝΑΠΝΟΗΣ» στο υπουργείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι που απεργούν, οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές και τους γονείς διαδηλώνουν ξανά για τα αυτονόητα: Για μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία.

Είναι προκλητική και αδίστακτη η κυβέρνηση των "αρίστων"


Την περασμένη Πέμπτη, η κυβέρνηση των "αρίστων" , ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας».

Με μία αιφνιδιαστική ντροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών παύει εκατοντάδες ποινικές και πειθαρχικές διώξεις, καθώς και καταλογισμούς, σε βάρος νυν και πρώην αιρετών, μαζί και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Καθαρίζοντας τις χυδαίες λάσπες Ραπτόπουλου


«Αξίζει να σημειωθεί, πως το χυδαίο παραλήρημα του αθλητικογράφου εξέφρασε χιλιάδες σιωπηλούς εν ενεργεία φασίστες της διπλανής πόρτας»

Πέρασε μία εβδομάδα από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Μέρα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων των δημοκρατών αυτού του τόπου, ως συντριβή του φασισμού από την δικαιοσύνη, την δημοκρατία και την αλληλεγγύη.

Κυκλοφορεί το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»


Αφιερωμένο στα 75 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών - με πολύ πλούσια ύλη από τις επετειακές εκδηλώσεις τιμής που οργάνωσαν η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και τα παραρτήματά της σε όλη την Ελλάδα - κυκλοφορεί το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» (διπλό τεύχος 186 - 187, Απρίλης - Σεπτέμβρης, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού).

Χώροι ... διασποράς


Ενα καθημερινό ρίσκο είναι το ωράριο εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους, με τους χώρους δουλειάς να έχουν μετατραπεί σε βασικές εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Τα πάμπολλα πια παραδείγματα επιβεβαιώνουν την αγωνία αλλά και τις διεκδικήσεις που πρόβαλαν οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους με τα προχτεσινά μαζικά συλλαλητήρια, για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του.

Νέες θυσίες από το λαό για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας

 
ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Στις αρμόδιες Επιτροπές συζητείται από χτες το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ προαναγγέλλει τη συνέχιση των θυσιών για την εργατική τάξη, συνολικά για τα λαϊκά στρώματα, μέσα από την περαιτέρω φορολογική αφαίμαξη, νέες αντεργατικές ανατροπές, παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις και ενίσχυση των αναδιαρθρώσεων για την «επανεκκίνηση» και ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Πέθανε ο Γιώργος Δελαστικ


Πέθανε, ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστικ, το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2020, σε ηλικία 68 ετών.

Ο Γιώργος Δελαστίκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου του 1952. 

Σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, αλλά ακολούθησε διαφορετική επαγγελματική διαδρομή, καθώς τον κέρδισε η δημοσιογραφία, ενώ οργανώθηκε από φοιτητής στο κομμουνιστικό κίνημα και το ΚΚΕ.

Εργοστάσιο Pitsos: Μετά από 155 χρόνια οι Γερμανοί από την Ελλάδα το πάνε Τουρκία!


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπόσχεται …επενδύσεις. Η Ελλάδα είναι μέλος της μεγάλης «οικογένειας» της ΕΕ όπως και η Γερμανία. Οι κυβερνήσεις αυτού του τόπου πουλάνε το «παραμύθι» της …ευημερίας και της ανάπτυξης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Αναντίστοιχες με τη βαρύτητα των πράξεων οι ποινές στους ναζί


Δήλωση των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τις ποινές σε βάρος των καταδικασθέντων ναζί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Αναφέρουν:

Ξεσπά η Κρίση των Πυραύλων


Ξεσπά, 15/10/1962, η Κρίση των Πυραύλων. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι πληροφορείται την παρουσία πυραυλικών βάσεων στην Κούβα, από φωτογραφίες αναγνωριστικών αεροπλάνων.

Ποτέ άλλοτε η ανθρωπότητα δεν έφτασε τόσο κοντά στο πυρηνικό ολοκαύτωμα.  Αφορμή στάθηκε η «κρίση των πυραύλων» στην Κούβα. Ας πάρουμε, όμως, τα γεγονότα με τη σειρά.

13ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

 


Ξεκινά τις εργασίες του το 13ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (15-18/10/1958). Το Συνέδριο αποτέλεσε την κορύφωση της ενδοαστικής διαμάχης που είχε ξεσπάσει στους κόλπους της ΓΣΕΕ το αμέσως προηγούμενο διάστημα μεταξύ του Φ. Μακρή και του Δ. Θεοδώρου. Η διαπάλη αυτή αντικατόπτριζε και συνδέονταν σε ένα βαθμό με τις αντίστοιχες συγκρούσεις που λάμβαναν χώρα την ίδια περίοδο στις γραμμές της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελεύθερων Εργατικών Συνδικάτων (ΔΣΕΕΣ), μεταξύ των προσκείμενων στον ευρωπαϊκό και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.