Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Λάκης Σάντας: Ο σεμνός ανιδιοτελής αγωνιστής


Ο Λάκης Σάντας γεννήθηκε στις 22 Φλεβάρη 1922 στη Λευκάδα. Το 1934, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το γυμνάσιο το 1940 και στη συνέχεια σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1942, εντάχθηκε στο ΕΑΜ και λίγο αργότερα στην ΕΠΟΝ. Βγήκε στο βουνό με τον ΕΛΑΣ και πήρε μέρος σε αρκετές μάχες στην Αιτωλοακαρνανία, στη Φθιώτιδα και στην Αττικοβοιωτία. Το 1944 τραυματίστηκε.

Ξεγύμνωσαν φοιτητή, τον ψέκασαν με χημικά, τον έσερναν στην άσφαλτο!

   

 Απέκλεισαν περιμετρικά την πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, έσπευσαν με ΜΑΤ να τσακίσουν απλούς φοιτητές -λες και ήταν εγκληματίες-, πήραν για προσαγωγή μια κοπέλα με πατερίτσα, άφησαν άλλη μια λιπόθυμη, έριξαν χημικά στους διαδηλωτές, τους φόρτωσαν με ψεύτικες κατηγορίες (φθορά δημόσιας περιουσίας), για να τους καταστείλουν ωμά, χωρίς προσχήματα.

Εργατικά σωματεία απαιτούν την απελευθέρωση των φοιτητών


Την επίθεση της αστυνομίας κατά των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, που διεκδικούσαν το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους, καταγγέλλουν εργατικά σωματεία.

Καταγγέλλουμε την επέμβαση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση – κατάληψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων το επόμενο διάστημα.

Στόχος του νέου νόμου δεν είναι η «εγκληματικότητα» στα πανεπιστήμια αλλά όσοι αγωνίζονται


Δεν πρόφτασε να στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα του.

Σήμερα 22/2/2021 οι αστυνομικές δυνάμεις μετά από κάλεσμα της πρυτανείας του ΑΠΘ εισήλθαν στο χώρο του ΑΠΘ για να διαλύσουν την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που ζητούσαν το άνοιγμα των σχολών και την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως επίσης και την μη εφαρμογή του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγές φοιτητών.

Δεν τους νοιάζει αν χτυπήσεις ακόμη και αν σκοτωθείς Ως εδώ!!!


Μόλις μία μέρα πέρασε (18/2/21) από την καταγγελία που κάναμε σχετικά με εργατικό ατύχημα συναδέλφου μας διανομέα επί της Αγίας Σοφίας. Την Παρασκευή (19/2/21) λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ένας ακόμη συνάδελφος μας προστέθηκε στους "άτυχους" και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Το τρίτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

 


Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας.

Η κατάσταση της εργατικής τάξης.

Το εργατικό-Συνδικαλιστικό κίνημα.

Η Κοινωνική Συμμαχία και η παρέμβαση του ΚΚΕ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Viber, WhatsApp, Facebook και άλλες ιστοσελίδες και εφαρμογές υπό καταγραφή


ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ

Viber, WhatsApp, Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τηλεφωνικές εφαρμογές στο ίντερνετ, και φυσικά τους χρήστες τους, θα μπορεί να καταγράφει η ΕΥΠ με το νέο σύστημα παρακολούθησης που πρόκειται να εγκαταστήσει.

Για την υπόθεση του κρατούμενου και απεργού πείνας Κουφοντίνα

 

Όταν κάποιος λέει πως το μέτρο της προσωρινής κράτησης δεν πρέπει να καταστρατηγείται για κανέναν, δεδομένου ότι το μέτρο εφαρμόστηκε (και ορθώς) στην περίπτωση του Ρουπακιά, σημαίνει ότι όποιος το υπερασπίζεται είναι ναζιστής όπως ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα; Τέτοιο ισχυρισμό μόνο ένας φασίστας ή ηλίθιος ή συστημικός γκεμπαιλίσκος (το ένα δεν αναιρεί το άλλο) θα μπορούσε να διατυπώσει.

Δημοτικές αναπτυξιακές ΑΕ



Ανοίγουν
με τα πιο λαμπρά φώτα της δημοσιότητας,

με ξιπασμένους κομπασμούς για το “σοβαρό” έργο που θα επιτελέσουν και

με ατέλειωτες καυχησιολογίες για τις ικανότητες των «τοπικών αρχόντων» που θα τις διαχειριστούν.

Να γίνει τώρα και το επόμενο βήμα


Το "σπάσιμο της σιωπής" είναι σε ατομικό επίπεδο η γενναία και αναγκαία πράξη για την τιμωρία των ενόχων. Το επόμενο βήμα είναι η αποκάλυψη και η αναμέτρηση με όλους εκείνους τους κοινωνικούς καταναγκασμούς, που διευκολύνουν τους δράστες και επιβάλουν τη σιωπή.

«Η χαλέπιος πεύκη και ο χιονιάς»


Ο τελευταίος χιονιάς εκτός από τη διακοπή του ρεύματος και του νερού, είχε αποτέλεσμα και την πτώση τουλάχιστον 1.500 με 2.000 δέντρων, μόνο στα όρια του Δήμου Διονύσου.

Αυτά τα σπασμένα κλαριά και οι κορμοί παρέσυραν καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ μέσης και χαμηλής τάσης, βυθίζοντας την πόλη και τις γειτονιές της στο σκοτάδι για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Καταπλάκωσαν αυτοκίνητα, προκάλεσαν σοβαρότατες ζημιές σε σπίτια και υποδομές, έριξαν και ξερίζωσαν ολόκληρες μπετονένιες κολώνες της ΔΕΗ. Μέχρι και η νέα ηλεκτροκίνηση του ΟΣΕ χτυπήθηκε από σπασμένους κορμούς και διακόπηκε η ηλεκτρική κίνηση των συρμών. Η εικόνα ήταν τραγική.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


22/02/1512

Πεθαίνει ο φλωρεντιανός θαλασσοπόρος Αμέριγκο Βεσπούτσι, το όνομα του οποίου δόθηκε στην μόλις ανακαλυφθείσα από τον Χριστόφορο Κολόμβο ήπειρο της Αμερικής.

Ο Βεσπούτσι φέρεται ως ο πρώτος που ισχυρίστηκε ότι η ανακάλυψη του Κολόμβου δεν αφορούσε την Ασία (όπως θεωρούταν ως τότε) αλλά μια άγνωστη έως τότε νέα ήπειρο.