Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Η διαδρομή Κουντουριώτου - ΣΕΜΠΟ και το επίθετο που θα συναντήσεις παντού...

Είναι γνωστό και διαχρονικά αποδεδειγμένο ότι ο ταξικός χαρακτήρας του κράτους, των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων δεν εκφράζεται μόνο έμμεσα, αλλά και άμεσα. Δεν είναι μυστικό ότι βουλευτές, υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη όλων των αστικών κομμάτων διασυνδέονται και βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι «δικοί τους», οι «άνθρωποί» τους. Είναι όμως ορισμένες φορές που αυτή η σχέση εκδηλώνεται κραυγαλέα και απροσχημάτιστα!

«Δε θα σας αφήσουμε να παίζετε με την υγεία και τη μόρφωσή μας!»


Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι μαθητές, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Έξω απ’ τα σχολεία μας οι πολυεθνικές» και «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», οι μαθητές κρατώντας το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής που έγραφε «Ως εδώ! Δε θα σας αφήσουμε να παίζετε με την υγεία και τη μόρφωσή μας», έφτασαν με πορεία στην πύλη του υπουργείου.

Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας και όχι επικοινωνιακές φούσκες


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2021

Α.Π:11746

Η πανδημία φουντώνει, τα θλιβερά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, θανάτων, διασωληνωμένων καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο.

Το Πολυτεχνείο ζει, εμπνέει, καθοδηγεί και μας καλεί στον δρόμο του αγώνα


48 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό λαού και νεολαίας, το Πολυτεχνείο ζει, εμπνέει, καθοδηγεί και μας καλεί στο δρόμο του αγώνα.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο, καθώς υπήρξε μια από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης, της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Αν αντέξει


Την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει τον αναγκαίο εμβολιασμό ως πανάκεια για την ανάσχεση της πανδημίας, κρύβοντας από πίσω την ευθύνη της για την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας του λαού, στη Βόρεια Ελλάδα, που μαστίζεται από τον κορονοϊό, υπάρχουν δήμοι με χιλιάδες κατοίκους που ζουν απομονωμένοι σε χωριά και οικισμούς, πολλές ώρες μακριά μακριά από το κοντινότερο νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας. 

Η ίδρυση των αντιστασιακών οργανώσεων*

 

Ήταν 6 Απριλίου του 1941 όταν επιτέθηκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Οι δύο πολεμικές επιχειρήσεις που αφορούσαν την κατάληψη της χώρας, είχαν τα ονόματα “Μαρίτα” και “Ερμής”. Η πρώτη αφορούσε την κατάληψη της ηπειρωτικής Ελλάδας και η δεύτερη την κατάληψη της Κρήτης, που είχε μεγάλη στρατηγική σημασία και για τους Άγγλους και για τους Γερμανούς

Προτεραιότητες


Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και στη σύσκεψη που έγινε χτες στο Μαξίμου για τη Βόρεια Εύβοια, επαναλήφθηκαν οι γνωστές υποσχέσεις περί «πλήρους αποκατάστασης» και «έργων υποδομής», όπως και οι δεσμεύσεις για «μέτρα ενίσχυσης» των πληγέντων βιοπαλαιστών αγροτών.

Άγριος ξυλοδαρμός μετανάστη εργάτη που ζήτησε τα δεδουλευμένα του


Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον εργοδότη του έπεσε την Τετάρτη μετανάστης εργάτης στο Σχηματάρι. Την καταγγελία έκαναν τα Συνδικάτα Τροφίμων – Ποτών Βοιωτίας, Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», Μετάλλου Βοιωτίας και Φάρμακου Βοιωτίας – Εύβοιας – Αυλώνα.

Ομολογεί τις επαναπροωθήσεις ξεριζωμένων


Την ώρα που πυκνώνουν οι καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης, σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», μίλησε για «προστασία» των συνόρων, αποφεύγοντας να κάνει αναφορά στις σχετικές επιχειρησιακές δράσεις του ελληνικού Λιμενικού και παραδεχόμενος ουσιαστικά τις επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία.

Ημερολόγιο πένθους και οργής


31-08-2021: Κείμενο – Απάντηση της Α΄ΥΠΕ προς τον υπογράφοντα εθελοντή συνταξιούχο καρδιολόγο που ζήτησε να προσφέρει άμισθη υπηρεσία στον Ευαγγελισμό στα πλαίσια νομοθεσίας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Ακρίβεια και ανατιμήσεις ροκανίζουν το λαϊκό εισόδημα


 Νέο κύμα ακρίβειας, και μάλιστα ακόμα και για στοιχειώδη και βασικά είδη καθημερινής λαϊκής κατανάλωσης, ξέσπασε και τον Οκτώβρη, σε μια εξέλιξη που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, αποδεκατίζοντας παραπέρα το λαϊκό εισόδημα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


12/11/1840

Γεννιέται ο Γάλλος γλύπτης Φρανσουά Ωγκύστ Ρενέ Ροντέν, διάσημος για το αριστούργημά του «Ο Στοχαστής».

12/11/1896

Πεθαίνει ο μουσουργός Σπυρίδων Ξύνδας.